sirina nuta na baja telekasteru
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
sirina nuta na baja telekasteru
premerio sam sirinu nuta na mom baja telekasteru i ona iznosi 42,1mm .u specifikacijama se navodi mera od 41,3mm pa me zanima u cemu je stvar.da li se cesto desava da dodje do ovakvih odstupanja pri izradi i da li je komplikovano da majstor malo suzi , i stanji vrat odnosno da promeni recimo radijus vrata sa 9,5 na 12.unapred hvala na odgovorima
Re: sirina nuta na baja telekasteru
opet.
čoveče, sa gitarom ti je sve ok, zajebi širinu nuta i radijus, opusti se, sviraj i uživaj.

čoveče, sa gitarom ti je sve ok, zajebi širinu nuta i radijus, opusti se, sviraj i uživaj.

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ili mozda najbolje..prodaj gitaru i kupi neki Gibson.

Vidim da ce gospodin neki od baje na kraju dobiti custom shop gitaru ali mereno samo po kolicini utrosenog i ulaganja. Neki ako ne odgovara gitara imam kupca, placa realno...
Baja FSR ima sirinu vrata po specifikaciji iz 60-tih, a standardna baja iz 50-tih tako da odstupanja u proizvodnji nije bilo.neki wrote:premerio sam sirinu nuta na mom baja telekasteru i ona iznosi 42,1mm .u specifikacijama se navodi mera od 41,3mm pa me zanima u cemu je stvar.da li se cesto desava da dodje do ovakvih odstupanja pri izradi i da li je komplikovano da majstor malo suzi , i stanji vrat odnosno da promeni recimo radijus vrata sa 9,5 na 12.unapred hvala na odgovorima
u specifikacijama za baja telac lepo pise sirina nuta 41,3 mm ja sam moj precizno premerio kljunastim profesionalnim merilom i uvek ispadne 42,1 mm.doduse moj baja je plave boje limited edition pa su ga mozda malo prosirili.druge obicne baja telekastere nisam imao prilike ni da probam ni da merim. istina godinu dana sam ga svirao sa desetkama i visinom akcije najtanje zice 1,75 mm a sad sam stavio devetke i spustio akciju najtanje zice na 1,5 mm i dobio sam skroz drugi osecaj pod prstima tako da treba eksperimentisati a u tome i jeste deo drazi i lepote ovog hobija.imam zelju da ga uporedim sa classic plauer 60 i 50 gitarama tako da ako neko ima jednu od ove dve gitare sa pedantno niskom akcijom i zeljom da isto tako na miru proba dobar baja telekaster moze da se javi.iskusniji kazu da je i tezina bitna za dug sustein,moj ima tacno 3450 grama.pozdrav svimaRatko wrote:Baja FSR ima sirinu vrata po specifikaciji iz 60-tih, a standardna baja iz 50-tih tako da odstupanja u proizvodnji nije bilo.neki wrote:premerio sam sirinu nuta na mom baja telekasteru i ona iznosi 42,1mm .u specifikacijama se navodi mera od 41,3mm pa me zanima u cemu je stvar.da li se cesto desava da dodje do ovakvih odstupanja pri izradi i da li je komplikovano da majstor malo suzi , i stanji vrat odnosno da promeni recimo radijus vrata sa 9,5 na 12.unapred hvala na odgovorima
Gledao si specifikaciju za standardnu baju, a ne fsr limited edition baju . http://www.mitrosmusic.com/proizvod/147 ... LE-LPB-**/
u pravu si hvala na pomoci.menjao bih svoj vrat sa baje 42,1 mm sirina nuta , za uzu varijantu 41,3 mm isto sa baja telekastera ako je neko zainteresovan.hvalaRatko wrote:Gledao si specifikaciju za standardnu baju, a ne fsr limited edition baju . http://www.mitrosmusic.com/proizvod/147 ... LE-LPB-**/
Dajem vrat sa CV VB squier telecastera (nut 41,2) + pare u zamenu za Baja vrat ako smesneki wrote:u pravu si hvala na pomoci.menjao bih svoj vrat sa baje 42,1 mm sirina nuta , za uzu varijantu 41,3 mm isto sa baja telekastera ako je neko zainteresovan.hvalaRatko wrote:Gledao si specifikaciju za standardnu baju, a ne fsr limited edition baju . http://www.mitrosmusic.com/proizvod/147 ... LE-LPB-**/

Usput, platio bih solidno, a zanima me koliko bi doplatili vrat sa Baje sa uzim nutom.catcool wrote:Dajem vrat sa CV VB squier telecastera (nut 41,2) + pare u zamenu za Baja vrat ako smesneki wrote:u pravu si hvala na pomoci.menjao bih svoj vrat sa baje 42,1 mm sirina nuta , za uzu varijantu 41,3 mm isto sa baja telekastera ako je neko zainteresovan.hvalaRatko wrote:Gledao si specifikaciju za standardnu baju, a ne fsr limited edition baju . http://www.mitrosmusic.com/proizvod/147 ... LE-LPB-**/

Možda me se ne tiče, ali zar ne bi bilo jednostavnije da pokušate da iskombinujete nešto sa Nemanjom pa da zamenite gitare, umesto da menjate vratove. Izvinjavam se ako sam bio indiskretan.
Најзалуднија тема на форуму. А јака је конкуренција.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Culi smo se vec, ali ja sam u fazonu da prodam baju i jos par stvarcica i da kupim neshto ozbiljnije.Ratko wrote:Možda me se ne tiče, ali zar ne bi bilo jednostavnije da pokušate da iskombinujete nešto sa Nemanjom pa da zamenite gitare, umesto da menjate vratove. Izvinjavam se ako sam bio indiskretan.

u poslednje vreme forum je na stend baju, pa ajd..Kristijan wrote:Најзалуднија тема на форуму. А јака је конкуренција.

mozda se i to desiRatko wrote:Možda me se ne tiče, ali zar ne bi bilo jednostavnije da pokušate da iskombinujete nešto sa Nemanjom pa da zamenite gitare, umesto da menjate vratove. Izvinjavam se ako sam bio indiskretan.
Nemanja, posto bi bio taj baja?nemanjavelimirovic wrote:Culi smo se vec, ali ja sam u fazonu da prodam baju i jos par stvarcica i da kupim neshto ozbiljnije.Ratko wrote:Možda me se ne tiče, ali zar ne bi bilo jednostavnije da pokušate da iskombinujete nešto sa Nemanjom pa da zamenite gitare, umesto da menjate vratove. Izvinjavam se ako sam bio indiskretan.![]()
u poslednje vreme forum je na stend baju, pa ajd..Kristijan wrote:Најзалуднија тема на форуму. А јака је конкуренција.