Squier Black and Chrome Fat Strat
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Firesucker
Squier Black and Chrome Fat Strat
Da li neko ima pojima o ovoj gitari? Hteo bi da je kupim sjajno izgleda, ali neznam kakav ima zvuk. 

- Rocket Roll
Re: Squier Black and Chrome Fat Strat
Pristojan za te pare!
Sa jeftinim gitarama postoji jedno zlatno pravilo - sviraš više primeraka, i uvek među njima bude jedan koji zvuči osetno bolje od ostalih. Onda kupiš taj, i uživaš.
Ako ti je pre svega bitan izgled (hej, to je OK, moderna muzika zavisi od "stage presonalityja"), teško da ima nešto bolje... Meni se lično više sviđa Squierova "OBEY" serija, ali tu već pričamo o ličnom ukusu.
Ne znam šta još može da se nađe kod nas a da ima tako "kewl" izgled. Neki DžeksOni? Neke od Yamaha izgledaju prilično "uvrnuto", ali mislim da su skuplje od tog Squiera.
Sa jeftinim gitarama postoji jedno zlatno pravilo - sviraš više primeraka, i uvek među njima bude jedan koji zvuči osetno bolje od ostalih. Onda kupiš taj, i uživaš.
Ako ti je pre svega bitan izgled (hej, to je OK, moderna muzika zavisi od "stage presonalityja"), teško da ima nešto bolje... Meni se lično više sviđa Squierova "OBEY" serija, ali tu već pričamo o ličnom ukusu.
Ne znam šta još može da se nađe kod nas a da ima tako "kewl" izgled. Neki DžeksOni? Neke od Yamaha izgledaju prilično "uvrnuto", ali mislim da su skuplje od tog Squiera.
Neznam sta vise da dodam osim da ce taj jedan primjerak koji "odskace" od drugih malo duze da ti traje nego ovi manje kvalitetniji... O_oRocket Roll wrote:Pristojan za te pare!
- Chord-Master
- MF veteran
Mozda ovo:Rocket Roll wrote:Ne znam šta još može da se nađe kod nas a da ima tako "kewl" izgled. Neki DžeksOni? Neke od Yamaha izgledaju prilično "uvrnuto", ali mislim da su skuplje od tog Squiera.
http://www.imuso.co.uk/ProductDetail.as ... de=EG00500
Jedno 90% sam siguran da sam je video negde kod nas.
- Firesucker
Nisam bas upoznat sa cenom ove gitare
Da li moze neko da mi kaze otprilike.

Jedno 50ak evra skuplje od Squiera
- Firesucker
Squier je oko 10600 din ili tako nesto, barem koliko ja znam. 

- Firesucker
Znam da je Affinity sh*t, a i znam da je 9990 u Mitrosu.Ali neznam tacno na sta se misli kad se kaze Squier na Standard Strat ili na Affinity?
Bio sam u Mitrosu pre par meseci i tražio sam da probam Squier Fat Strat(Fat Strat-ima HSS konfiguraciju magneta odnosno humbucker u bridge pozicji),ali nisu ga imali.Imali su SSS i HH konfiguraciju magneta.Pa sam probao Squier Standard Strat
i to baš Black and Chrome edition iliti ovo:
http://www.squierguitars.com/products/s ... 0321603506
Pošto su Single magneti u pitanju hum(zujanje) pri distorziji je bilo veoma izdraženo.Tako da ako ti gitara treba za neki hi gain zvuk obavezno uzmi gitaru sa humbuckerom makar u bridge poziciji.Koliko se sećam cena joj je bila 21 000 dinara. Za te pare je ok gitara,i moje misljenje je da ako već uzimaš Squiera da obavezno kupujes samo Standard seriju jer su Affinity i Bullet dosta lošije da ne kažem teško sranje
I nemoj da sudiš o gitari samo po izgledu,već i po svirljivosti i zvuku.Najbolje je da odes do prodavnice i isrobaš više različitih gitara i vidiš koja ti najviše leži.
i to baš Black and Chrome edition iliti ovo:
http://www.squierguitars.com/products/s ... 0321603506
Pošto su Single magneti u pitanju hum(zujanje) pri distorziji je bilo veoma izdraženo.Tako da ako ti gitara treba za neki hi gain zvuk obavezno uzmi gitaru sa humbuckerom makar u bridge poziciji.Koliko se sećam cena joj je bila 21 000 dinara. Za te pare je ok gitara,i moje misljenje je da ako već uzimaš Squiera da obavezno kupujes samo Standard seriju jer su Affinity i Bullet dosta lošije da ne kažem teško sranje

I nemoj da sudiš o gitari samo po izgledu,već i po svirljivosti i zvuku.Najbolje je da odes do prodavnice i isrobaš više različitih gitara i vidiš koja ti najviše leži.
- Firesucker
Dosta sam istrazivao po tom pitanju sta bi meni trebalo. Trebao bi mi high-gain zvuk, a i ne zelim da budem ogranicen u mogucnostima sviranja. Naime hteo bi da sviram Rage Against The Machine, Metallica i sasvim suprotne bendove od ovih kao na primer Pearl Jam(Alternative Fusion/Hardrock). Jos sam pocetnik i na akusticnoj, koja je meni fenomenelna Yamaha F-310.
- Firesucker
Ne znam sad ja sam mislio da je jeftinija. Ja sam skupio 16000.
Ako ti treba high gain gitara squier ti nece odgovarati...
Ali svejedno odes i probas i obavezno probaj pacificu jer na njoj sta god da sviras zvucace vise nego dobro
A i od pojacala puno zavisi naravno
Ali svejedno odes i probas i obavezno probaj pacificu jer na njoj sta god da sviras zvucace vise nego dobro
A i od pojacala puno zavisi naravno
- Firesucker
Ja sam mislio da uzmem DI box(Direct Input) i prikacim za komp. Video sam i neki dobar program za simulaciju pojacala, tako da mogu da cujem kako zvuce i onda kasnije kupim neko od njih.Da li zna neko za neku dobru gitaru za sviranje Metallica-e, Rage Against The Machine, a da je do 16000 dinara (200 eur).
Iz ličnog iskustva predlažem Yamahu Pacificu 112, ja komkretno imam ovu : http://www.thomann.de/gb/yamaha_pacifica_112_ovs.htm Kupio sam je u septembru u Lyri u Nišu i meni je super za moje potrebe, uzeo sam je u kompletu sa Roland Micro Cube-om i prezadovoljan sam. Gledao sam Squier i ja u tom periodu dok sam birao gitaru i na mene je Yamaha ostavila bolji utisak, mada ipak to je moj izbor, ali eto predlažem ti da i nju pogledaš, imaš i izbor više boja pa ćeš moći da zadovoljiš i estetske želje.
Što se tiče zvuka zaista možeš različite varijante da dobiješ iz ove gitare, korektni su magneti za gitaru u tom rangu, jedina je valjda u tom rangu koja ima Alder body, drvo koje se koristi i za skuplje gitare. Možeš dobiti i žešći zvuk iz njenog bridge magneta, odnosno hum-a, e sada da li će to tvom uhu biti dovoljno opet ćeš morati sam da odlučiš, mada u svemu tome ulogu igra i pojačalo kroz koje ćeš svirati.
Želim ti da se što pre odlučiš i uživaš u svom novom instrumentu.
Nadam se da sam ti malo pomogao.
P.S. Gitara me koštala tačno 20.250 dinara ili 250 evra ako ti je tako draže.
Što se tiče zvuka zaista možeš različite varijante da dobiješ iz ove gitare, korektni su magneti za gitaru u tom rangu, jedina je valjda u tom rangu koja ima Alder body, drvo koje se koristi i za skuplje gitare. Možeš dobiti i žešći zvuk iz njenog bridge magneta, odnosno hum-a, e sada da li će to tvom uhu biti dovoljno opet ćeš morati sam da odlučiš, mada u svemu tome ulogu igra i pojačalo kroz koje ćeš svirati.
Želim ti da se što pre odlučiš i uživaš u svom novom instrumentu.
Nadam se da sam ti malo pomogao.
P.S. Gitara me koštala tačno 20.250 dinara ili 250 evra ako ti je tako draže.
- Firesucker
Po svemu sudeci osudjen sam na Yamahu.
A i nije mi toliko bitan izgled kao zvuk.Ako mi dosadi izgled ofarbacu je u neku drugu boju i dodati neke linije i ostale gluposti na nju.
Ima li tako neka gitara oko 200e da ima dobar zvuk, a izgled obican.Bilo koje marke.
Ipak je bolje da se odreknem izgleda nego para.
A i nije mi toliko bitan izgled kao zvuk.Ako mi dosadi izgled ofarbacu je u neku drugu boju i dodati neke linije i ostale gluposti na nju.
Ima li tako neka gitara oko 200e da ima dobar zvuk, a izgled obican.Bilo koje marke.
Ipak je bolje da se odreknem izgleda nego para.