Pomoc oko procene vrednosti

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
haze07

Pomoc oko procene vrednosti

Post by haze07 » 15 Sep 2012, 10:02

Pozdrav svima! Imam problem zbog kojeg sam se i registrovao na ovaj forum u nadi da ce mi neko pomoci.Imam gitaru Ibanez ST50 (predpostavljam 1979 / 1980god.),pojačalo Phonic GT-60RO 70W,papuču BOSS Heavy Metal 2 i uz sve to i kaiš i stalak za gitaru.Zeleo bi da to sve prodam u kompletu,a nemam predstavu koliko bih mogao da trazim za sve to.Pa bih zamolio za vasa stručna mišljenja :)

Slike:
Image Image Image Image Image Image

dejankuki
Ćale - moderator

Re: Pomoc oko procene vrednosti

Post by dejankuki » 15 Sep 2012, 12:18

A da nije ovo oglas na kvarno??? u smislu dogovoricemo se?

rockozaurus

Post by rockozaurus » 15 Sep 2012, 12:36

Ukucaj nazive modela ovih stvari koje prodajes,recimo na Guglu i dobices brdo rezultata...E sad,te cene koje vidis tamo umanji za 30-40% i dobices cenu,po kojoj ces moci ovde da prodas u rekordnom roku... :ziveli:

P.S.Ma znas ti sve ovo vrlo dobro...

Trzalica

Post by Trzalica » 15 Sep 2012, 13:00

Gitara i nije toliko loša, početna studio serija tadašnjih Ibanez-a, mnogo kvalitetnija od današnjih šektera, jin jang kineskih kopija, --- pa i DžinDžin-ova (ops. spomenuh hand-made :O.o: ) i sl. brendova u rangu 200-300€ (ove zadnje precenjene u MMC-u neću ni da komentarišem), ali, sudeći prema ponudi u oglasima mnogih drugih top 5 brendova gitara koje su pravcati "VINTAGE" instrumenti, i koje niko ne kupuje ni za 200€, hmm ... To je zato što je danas hiperprodukcija muzičkih instrumenata uzela tolikog maha i naterala vrhunske proizvodjače poznatih marki gitara da spuste loptu (čitaj: CENU) i krenu da izradjuju gitare od vrlo jeftinih materijala, lepo ih namažu tempera bojicama koje nazivaju lakovima... Sve to zarad opstanka i konkurencije na tržištu. Teško da će ST50 iko platiti nešto više od 200€ pa čak ni toliko.
Eh, da je kojim pitanjem Artist serija - Ibanez Ar300 bk ili još bolje Ibanez AR500 AV hmm onda bi se dogovarali oko MNOGO veće cene same gitare. :)
Pedalu i to pojačalo budi srećan ako uvališ za 150€!

haze07

Post by haze07 » 15 Sep 2012, 23:52

Vidim da su me neki pogresno protumacili,al necu sad se cimati da vas razuveravam.Pojacalo i gitaru sam dobio kao poklon za 18 rodjendam,nešto kasnije sam uzeo i papucu,sve je to tad bilo placeno u markama,a i bilo je davno,tako da nikako nemogu sam od sebe da odredim cenu.Ja sam to sve koristio pola godine i to je to,sad skuplja prasinu,pa sam resio da je prodam,ali od "lokalnih" muzicara svi su u fazonu ma nevalja ti ovo ono,nije to to... bla bla ... uzecu,al dacu ti neku siću.... pa sam zato se i registrovao ovde da pitam nekog neutralnog.

Trzalica,primetio sam da na mnogim primercima koje sam nasao na internetu na vrhu gitare piše ST50,a na mojoj piše "Studio" jel to neka serija ili ništa bitno? Uzgled hvala na odgovoru.

majtimika

Post by majtimika » 16 Sep 2012, 15:04

oznaka st stoji za studio, ali tvoj nije 50 nego 70, rekao bih sa pocetka 80-tih, mahagoni telo , v2 magneti sasvim solidna gitara, ali na zalost nema neku preteranu vrednost ako si normalan, sinisake je svoj st300 prodavao preko godinu dana za 300 eura, i jedva je otisao, a pitanje je i za koju cifru, tako da ako za ovaj tvoj ako je u ekstra stanju dobijes 200 budi veoma srecan, slazem se da vredi vise nego sto kosta, ali takva je situacija, sto se tice pojaala i pedale sve zajedno za 100 i udri

sinisake
The original one

Post by sinisake » 16 Sep 2012, 15:12

St 200. :wink:
Da, jedva. Kontam da sam isuvise dobro prosao, posto je cena bila dobra (350), ako ne racunamo placanje u ratama koje je trajalo, pa, skoro dve godine :mrgreen: ...

Radije sacuvaj gitaru, neces izvuci neki cash za nju, a vredi vise od gitara u istom i nesto visem cenovnom rangu (poredio sa korejskim Ibanezima vrednosti ~500 jura, u jednoj radnji u NS-u, i prodavac, koji bi po definiciji trebalo da uvalja djitru kupcu, konstatovao da konj, kakav-takav, i magarac nisu isto, itd, itd). :ziveli:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 16 Sep 2012, 16:29

haze07 wrote:Vidim da su me neki pogresno protumacili,al necu sad se cimati da vas razuveravam.

E, onda u tom slucaju je ok... naravno zato i nije obrisana tema...

haze07

Post by haze07 » 16 Sep 2012, 17:35

sinisake wrote:St 200. :wink:
Radije sacuvaj gitaru, neces izvuci neki cash za nju ...
Kao sto rekoh,skuplja prašinu vec dosta godina,jer se ja muzikom nebavim...nema smisla čuvati je :)

Sad znam okvirno o kakvoj cifri da pricam,tražicu za sve (gitaru,pojačalo,pedalu i uz do stalak i kaiš) 350e,pa nek dobijem nešto preko 300e, super...

Hvala svima na odgovorima.

umart

Post by umart » 20 Sep 2012, 01:15

ehem,dragi nasi forumasi ti ne rekose da imas ako nista drugo omot od legendarne boss hm2ke,sve da je pedala napravljena u tajvanu,da ti skratim pricu ako na njoj pise da je made in japan onda u tom stanju i sa oridji kutijom mozes da dobijes malo vecu svotu novca,ja ne bih isao odje ispod 70 e,ako imas opciju da je prodas van mozes i vise da izvuces.

Post Reply