Ogrebana/Naprsla gitara

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Master Of Puppets

Ogrebana/Naprsla gitara

Post by Master Of Puppets » 08 Nov 2012, 19:19

E ovako,buraz kupio ESP/LTD EC-100(http://www.mitrosmusic.com/proizvod/105 ... hru-Black/)
....i slepac ispusti giratu :facepalm: :facepalm: :facepalm: ...ili po njegovim recima:"Otkacio se kais,pa je pala" :roll: :roll: :roll:
E sad,ima ogrebotinu(ini je napuklo,nisam siguran),koja ide od magneta do druge strane kobilice(dakle,suprotno od vrata),paraleno sa zicama,oseti se kad se prodje prstima,ali ne znam da li je to samo ostecen lak,ili je i drvo...nisam prometio da je zvuk nesto drugaciji...Ako je samo lak,kako to da se sredi?a ako jei drvo,da li ce vremenom uticati na zvuk,ako sad ne utice?
I da,jedan potenciometar je "ispao''....ne znam kako,veorvatno od udara o pod,kako to da se namesti?Da li mora u neku radnju ili ima neki laksi(jeftini) nacin?

nesharm

Re: Ogrebana/Naprsla gitara

Post by nesharm » 08 Nov 2012, 20:15

Ne treba ti radnja, neki od majstora nek ti pregleda gitaru, tj. burazeru. Imas i na forumu, Mirko Tasic, Goran iz Zemuna, itd, imas temu bas za to...garancije tu nema, samo ce se radnja ugradi na to sto ce odneti kod nekog od majstora.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 08 Nov 2012, 20:49

Најбоље је да пређе на даире. Не треба каиш, па неће да се откачи, а и сервис је јефтинији.

umart

Post by umart » 08 Nov 2012, 22:02

ili je relikuj ruskim kvltnim metodom:

http://www.guitars.ru/03/info.php?z969

:metal:

rockozaurus

Post by rockozaurus » 11 Nov 2012, 10:41

Pa daj neke fotke,da vidimo.Sta je tacno ispalo i gde je tacno napuklo.Ako moze,snimaj fotoaparatom,ne telefonom.Mozda je neka zanemarljiva sitnica?

Master Of Puppets

Post by Master Of Puppets » 12 Nov 2012, 19:08

Image
sa prednje strane
Image

Image
sa zadnje,skroz desno,mala bela linija
Image

sve slike ovde(meni nesto neke da ih prikaze na forumu,nzm dal je zbog sporog neta il nisam uploadovao kako treba):http://s1296.beta.photobucket.com/user/ ... 8/library/

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 12 Nov 2012, 19:29

U, nasty. More bit i drvo da je puklo, puj puj, s mesta se pomerio. Nes znati sem ako nemas

a) x-ray masinu (Roentgen :mrgreen: )
b) krenes da ljustis lak, pa farbu i ako posle toga netane pukotina, lakne ti dusa

Master Of Puppets

Post by Master Of Puppets » 12 Nov 2012, 19:44

:wallbash_2: :wallbash_2: :wallbash_2: :wallbash_2: :wallbash_2:
Dersu Uzala wrote:U, nasty. More bit i drvo da je puklo, puj puj, s mesta se pomerio. Nes znati sem ako nemas

a) x-ray masinu (Roentgen :mrgreen: )
b) krenes da ljustis lak, pa farbu i ako posle toga netane pukotina, lakne ti dusa

Master Of Puppets

Post by Master Of Puppets » 12 Nov 2012, 19:49

Kristijan wrote:Најбоље је да пређе на даире. Не треба каиш, па неће да се откачи, а и сервис је јефтинији.
...za rodjendan cu mu poklonim jedne :mlaof:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 12 Nov 2012, 19:58

Tek sad sam u stvari skontao da se to vidi sa tri strane, ista pukotina. Ziher je drvo. Nikakav lak ne puca tako ravnomerno. Ja imam utisak da je drvo puklo a za lak i nisam siguran, ako je poli mozda i nije i ovo se samo vidi ispod laka. Nisam pratio, kako je na dodir? Osetis li ista kad prelazis prstima preko pukotine.

Anyway, looks bad, ako se ispostavi da je drvo, he owes you one big time. Nije da gitara nece da funkcionise, daleko od toga, ali neces moci da uzmes realnu kintu ako je budes prodavao. E sad, moze sve to da se prefarba jovo nanovo. A moze i da se sealantom sealuje (pitaj boga kako mi to zovemo) pukotina. Bar po povrsini, sa svih stranica. Pa nazad na farbanje i lakiranje i no big deal.

Master Of Puppets

Post by Master Of Puppets » 12 Nov 2012, 20:14

Dersu Uzala wrote:Tek sad sam u stvari skontao da se to vidi sa tri strane, ista pukotina. Ziher je drvo. Nikakav lak ne puca tako ravnomerno. Ja imam utisak da je drvo puklo a za lak i nisam siguran, ako je poli mozda i nije i ovo se samo vidi ispod laka. Nisam pratio, kako je na dodir? Osetis li ista kad prelazis prstima preko pukotine.

Anyway, looks bad, ako se ispostavi da je drvo, he owes you one big time. Nije da gitara nece da funkcionise, daleko od toga, ali neces moci da uzmes realnu kintu ako je budes prodavao. E sad, moze sve to da se prefarba jovo nanovo. A moze i da se sealantom sealuje (pitaj boga kako mi to zovemo) pukotina. Bar po povrsini, sa svih stranica. Pa nazad na farbanje i lakiranje i no big deal.
Oseti se sa prednje strane,sa boka malo,a iza ne...Imas li ideju koliko bi kostalo da se "sealantom sealuje"...ili da se prefarba i prelakira??

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 12 Nov 2012, 20:20

Ne'am pojma, ali ima ovde majstora, pa pitaj njih. Ne znam ni di si lociran, ovi su svukuda u stvari.

Mene ako pitas, licno ja nista tu ne bi diro. Burazer ti duguje neku uslugu, a ovo ako ne prodajes nema smisla trenutno investirati u stripovanje farbe da bi zakljucio d ali je i drvo puklo i onda zacepljivanje pa refinisiranje. Ne smeta to nista zvuku ni rukovanju istom, samo je mentalni momenat. Kad budes izdao prvi album za PGP-RTB/Jugoton/Suzy onda ces verovatno i juriti neku drugu gitaru, tako da ono, i to je deo price. :ziveli:

Buraz ti duguje burek sa jogurtom svako jutro u krevet, godinu dana. :mrgreen:

rockozaurus

Post by rockozaurus » 12 Nov 2012, 20:35

Ma nista narocito.Nemoj da se palis.Cak i da je naprslo drvo,to nece uticati na funkcionalnost gitare.Ja ti predlazem da negde na ploteru izrezes nesto kao nalepnicu,neku munju ili nesto sl. i da zalepis tamo ili proporcionalno sa obe strane i da "teras kera". :D Inace,ako uletis u taj film da to saniras,ne znam..?Sara je dosta zajebena i ako je drvo puklo morace da se reaguje dublje u drvetu(ne samo lak) i onda ce biti problem da se to sanira a da se ne vidi.Kazem ti zato sto ja imam cisto belu gitaru, koja ima par takvih naprslina na vratu,gore pri headstocku i ne usudjujem se da napravim sanaciju, zato sto majstor ne moze da mi garantuje da se nece videti posle!!Na kraju krajeva tvoja gitara i nije nesto mnogo skupa.Znam da te to sada glozi i jede ali vremenom ce proci.Sto se tice potenciometra,moraces da ga zamenis,nema druge. :ziveli:

P.S.Sad mi nesto pade na pamet("mozda zvuci ludo ali mene kicma vise ne boli"),naime,da das to da se prepolira...Ako je samo lak,to ce da nestane,pretpostavljam...Ajde :ziveli:

pedja 81

Post by pedja 81 » 12 Nov 2012, 20:54

Drvo puklo 99 posto.Da je lak zaustavilo bi se na rupi za bridge,a ne ovako da prolazi pravo preko rupe.

pedja 81

Post by pedja 81 » 12 Nov 2012, 21:12

Bar mi se cini sa ove prve slike da ide pravo preko rupe na onoj zadnjoj mozda i ne.

Post Reply