Gitara za levorukog

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Firesucker

Gitara za levorukog

Post by Firesucker » 21 Jan 2008, 23:11

Ja sam levoruk, ali sam se ipak odlucio za normalnu gitaru zato sto mi je bolja koordinacija leve ruke. Ipak ona radi vecinu posla :) , dok desnu mozes da uvezbas lako posto ona samo trza. Steta sto si poceo sa gitarom za levake. :(

Chord-Master
MF veteran

Re: Gitara za mene

Post by Chord-Master » 22 Jan 2008, 00:28

Firesucker wrote:Ja sam levoruk, ali sam se ipak odlucio za normalnu gitaru zato sto mi je bolja koordinacija leve ruke. Ipak ona radi vecinu posla :) , dok desnu mozes da uvezbas lako posto ona samo trza. Steta sto si poceo sa gitarom za levake. :(

Zanimljiva teorija, ali priznajem da mi zvuci malo neobicno (i optimisticno), mislim, da je bas tako i Hendrix bi svirao levom rukom, a trzao desnom.
Mada koliko sam cuo, ljudi koji su levoruki vestiji su sa svojom "slabijom" rukom, za razliku od ljudi koji su desnoruki i koji sa levom ne mogu da rade veliku vecinu poslova.
Ne znam da li ima istine u ovome, mozda je to obicna budalastina u koju sam ja, mlad i naivan, poverovao :D

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 22 Jan 2008, 20:07

Ima neke logike u ovome sto govori firesucker.... Steve Morse i Joe Perry su levaci,a sviraju desnom...no, mislim da to nije tema ovde...pa necu vise o tome :)

vg78
MF veteran

Post by vg78 » 22 Jan 2008, 20:28

Moj drug je levak, a svira gitaru normalno, kao desnjak.
On je najbolja gitarista koga znam, ili sam ikada video, ili cuo uzivo. Bez zajebancije. :shock:
E sad, mozda nije do leve ruke, mozda je zbog talenta, ili zbog 8 sati vezbe dnevno 2-3 godine, ali.....sta ja znam.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 22 Jan 2008, 20:45

Ja sam cuo za puno gitarista koju su levoruki a sviraju desnom...
Takodje sam gledao gitaristu koji je levoruk, a svira sa obrnutim rasporedom zica. Gore su mu tanje zice a dole deblje i npr kad svira akorde ne trza onaj standard gore dole, gore dole nego dole, gore. To kad sam video nisam mogao da verujem... Ko bi se setio da uradi tako nesto i ZASTO? :|
Nisam siguran ali mislim da je neki gitarista koji je svirao sa Claptonom na nekom koncertu... Crossroads mozda. Nisam siguran ali nije ni bitno

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 22 Jan 2008, 21:54

Funkomat wrote:Ja sam cuo za puno gitarista koju su levoruki a sviraju desnom...
Takodje sam gledao gitaristu koji je levoruk, a svira sa obrnutim rasporedom zica. Gore su mu tanje zice a dole deblje i npr kad svira akorde ne trza onaj standard gore dole, gore dole nego dole, gore. To kad sam video nisam mogao da verujem... Ko bi se setio da uradi tako nesto i ZASTO? :|
Nisam siguran ali mislim da je neki gitarista koji je svirao sa Claptonom na nekom koncertu... Crossroads mozda. Nisam siguran ali nije ni bitno
Jeste opet primer sa Crossroadsa ti i ja izgleda znamo taj festival napamet :) mada se ne secam kako se gitarista zove,ali sasvim pristojno zvuci,mada mi je to malo nelogicno jer onda zice bendujes na dole sto je cini mi se prilicno nezgodno...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 22 Jan 2008, 22:16

Guitar_thrill wrote:Jeste opet primer sa Crossroadsa ti i ja izgleda znamo taj festival napamet :) mada se ne secam kako se gitarista zove,ali sasvim pristojno zvuci,mada mi je to malo nelogicno jer onda zice bendujes na dole sto je cini mi se prilicno nezgodno...
:) Izgleda...
Ne znam kako se covek setio toga
Izgleda skroz cudno

Firesucker

Post by Firesucker » 22 Jan 2008, 22:23

Da li mislis prema sebi?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 22 Jan 2008, 22:25

Firesucker wrote:Da li mislis prema sebi?
Ne kontam na sta mislis...?

Firesucker

Post by Firesucker » 22 Jan 2008, 22:27

A sad i samog sebe ne razumem. Obican bending je prema sebi znaci od 1 ka 6.Od dole na gore

Firesucker

Post by Firesucker » 22 Jan 2008, 22:33

Mislim da smo se malo zaneli. Zatvorice mu temu zbog nas. :(

dejankuki
Ćale - moderator

Re: Gitara za levorukog

Post by dejankuki » 22 Jan 2008, 23:24

Necu, samo sam je podeliJo... nastavite...

Firesucker

Post by Firesucker » 22 Jan 2008, 23:55

Ne znam da li je tako kod svih, ali ja sam poceo da sviram jula 2007 i sada sam poprilicno napredovao. Skoro sam naucio da sviram ritam sekciju iz pesme Led Zeppelin Balckdog mislim ono savrseno!Vezbam svakog dana po, otprilike,dva tri sata. :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 23 Jan 2008, 00:42

Firesucker wrote:Ne znam da li je tako kod svih, ali ja sam poceo da sviram jula 2007 i sada sam poprilicno napredovao. Skoro sam naucio da sviram ritam sekciju iz pesme Led Zeppelin Balckdog mislim ono savrseno!Vezbam svakog dana po, otprilike,dva tri sata. :)

Ne verujem da su svi poceli da sviraju jula 2007 :)
Ali tema je druga...

Firesucker

Post by Firesucker » 23 Jan 2008, 00:44

Ne verujem ni ja da su se svi dobri bendovi ujedinili 2007, pa dobro.

Post Reply