DiMarzio kombinacija?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

SlowHandMan

DiMarzio kombinacija?

Post by SlowHandMan » 06 Jan 2013, 06:31

Imam Epiphone SG G-400...promenio sam Kineske potove i prekidac i stavio Bostonove...u bridge-u imam stari DiMarzio PAF iz `78. Do nedavno mi je bio ok ali u poslednje vreme osecam da mi treba mocniji magnet pa sam mislio da ga stavim u neck poziciju a u bridge da stavim DiMarzio The Tone Zone i da kupim poklopce za oba magneta (uticu li na zvuk?).
Sviram hard rock/ grunge/ southern rock-metal/ alterative,doom metal....Bendovi tipa Creed, Puddle of Mudd, Down, Corrosions of Conformity, Alice in Chains, Black Sabbath, The Sword, Tool, Soil itd. Gledao sam razne snimke po netu i cini mi se da je ovo ono sto meni treba.
Da li je neko imao iskustava sa ovom kombinacijom i kako vam se cini? :krstise: :)

bancika

Re: DiMarzio kombinacija?

Post by bancika » 06 Jan 2013, 09:48

ja sam ga imao pa prodao, mnogo mi bio mastan. Nikako nisam uspevao da dobijem onaj tight metal zvuk s njim...mislim, moze ako stavis EQ pedalu ispred pojacala i skreses bas, ali ako ide direktno u amp ondak mi je nekako prdeo na debeloj E kako god podesim amp. Ono dz-dz-dz je vise brm-brm-brm
Druga stvar, verovatno ce biti dosta jaci od tog paf-a sto imas pa ces imati volume drop kad prebacis na neck. Nekima je to ok, nekima nije. Tone Zone se savrseno slaze sa recimo paf pro ili air norton, ali oni izbacuju oko 300mV dok je taj tvoj oko 200mV.
Na tvom mestu bih uzeo paf pro ili fred ili mozda norton...on najvise podseca na tone zone ali nije bas toliko mastan.

Poklopci kresu vrlo visoke frekvence, ja ne cujem neku promenu bitnu.

Btw, necu da ti kvarim srecu, ali Boston delovi ne dolaze iz bostona. Zamenio si jedne kineske drugim...ali su verovatno bolji :)

Historik
MF veteran

Post by Historik » 06 Jan 2013, 10:44

Tone Zone je bas high-output magnet, uz to i veoma basovit. Ako dodas preko njega i poklopac, mislim da ces imati problema da izvuces dovoljnu kolicinu visokih za solaze. Slazem se sa Bancikom da ces imati i veliki volume drop najverovatnije. Od tih high-output magneta bolje bi ti legli Super Distortion III (ima ga moj brat, daje jak masan ton i sustejna ogromne kolicine) ili X2N (koji je isto jak, samo sa manje srednjih tonova). Na DiMarziovom sajtu sam video i Air Zone, to je kao ToneZone umerenijeg outputa, mozda najbolje da probas sa njim - tu ne bi bilo problema sa volume dropom.

bancika

Post by bancika » 06 Jan 2013, 10:53

mislis Super 3? On je jos jaci od TZ, pa bi bio jos veci drop.

Historik
MF veteran

Post by Historik » 06 Jan 2013, 11:59

bancika wrote:mislis Super 3? On je jos jaci od TZ, pa bi bio jos veci drop.
Jeste, na njega sam mislio. Verovatno bi bio veci drop, ali sa druge strane mislim da bi mu lepse pogodilo boju tona.

E, jos jedno pitanje: sto DiMarzio, kada je ceo program S. Duncana na snizenju u Mitrosu? Bukvalno za 120-150e mozes da uzmes komplet magneta, koji su i po performansama i po zivotnom veku bolji od DiMarziovih.

kwiss

Post by kwiss » 06 Jan 2013, 12:20

UNREAD_POSTod bancika na 06 Jan 2013, 10:48
ja sam ga imao pa prodao, mnogo mi bio mastan.

To mi treba :ziveli:

bancika

Post by bancika » 06 Jan 2013, 12:52

Historik wrote:E, jos jedno pitanje: sto DiMarzio, kada je ceo program S. Duncana na snizenju u Mitrosu? Bukvalno za 120-150e mozes da uzmes komplet magneta, koji su i po performansama i po zivotnom veku bolji od DiMarziovih.
jesi cuo za neki dimarzio da je crko sam od sebe bez da ga je neki dilbert otvarao i jebavao? Dobri su i duncan i dimarzio, ali mislim da su razliciti i da ima mesta na trzistu za oba. Duncani su odlicni, ali posto dimarzio ima patent (monopol) za asimetricne navoje, mnogo bolju ponudu ima za moderniji zvuk. Svi duncani su na neki nacin derivati/budzevine PAF magneta, dok dimarzio ima mnogo siru ponudu interesantnijih modernih magneta koje je nemoguce napraviti jednostavnim budzenjem paf-a ili promenom magneta/zice/broja navoja. Npr Fred, Air Norton, Crunch Lab, pa i Tone Zone i mnogi drugi. Duncan nema nista slicno jer je ogranicen simetricnim navojima. Kad pogledate SD forum, mnogo korisnika kupi dva magneta pa naprave od toga dva hibrida sa mix-ovanjem kalemova (rizikujici da uniste magnet i gubeci garanciju).

FWIW, ja sam TZ zamenio Fredom i bas sam zadovoljan. Skroz je tight, ima ludacke harmonike, dosta mid-ova pa sece lepo i za akorde i pogotovo za lead. A nije preglasan, pa se moze zalabiti da se procisti.

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 06 Jan 2013, 14:15

Jedino sam nasao ovaj snimak sa ta dva magneta

A da li bi na PAF uticalo ako se stavi poklopac? Opcije su da kupim samo bridge magnet a dolazi u obzir i da kupim novi set magneta. Sad sam bio na prekretnici da menjam gitaru za Schecter Hellraiser Solo 6 Special i doplatim...odlucio sam da to ne radim jer mi EMG aktivni magneti ne zvuce lepo i prebrutalni su. Prema tome kad vec necu menjati gitaru hocu da imam dobar par magneta i da sam miran. Najbolje da pogledate snimak pa cete cuti kako ovaj PAF radi u bendu u kom sviram pa cete imati bolju sliku sta bi bilo bolje da stavim. Ja kad slusam tacno osetim da mi treba vise masnoce ali ne bi ni da bude previse jer ne bi svirao nista tvrdje od nekog Down zvuka.

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 06 Jan 2013, 15:22

Ovaj Norton za sada koliko sam gledao snimke mi zvuci fino, taman odmereno, nije ni previse brutalan a ni slab. :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 06 Jan 2013, 15:55

Ja sam u mahagoni ibanezu imao paf pro i norton i paf pro je bio super al mi je norton bio odvratan! Imao je samo midlove a bass i treble nishta,na kraju sam se zgadio jer nishta nisam izlazio u mixu na probama i prodao sam gitaru. Moguce da je norton tako radio jer je gitara bila mutava ali ostao mi ke u secanju kao bash muchan magnet.

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 06 Jan 2013, 17:24

A kakvu muziku si svirao na ovom magnetu i koji stim? Zaboravio sam da navedem da sviram drop stimove uglavnom...drop B, standard C#...ponekad hald step down

fattwang

Post by fattwang » 06 Jan 2013, 18:11

Pogledaj i DiMarzio AT-1 (DP224)

Pazi ako kupuješ poklopce za bridž magnet, na Dimarzio F-spaced ide samo Domarziov poklopac. Neck magneti imaju standardan razmak pa pasulu i poklopci nekih drugih proizvođača (Gibson npr)

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 06 Jan 2013, 18:36

Uh sad sam naleteo na Dimarzio X2N...odusevio me je...video sam na njihovom sajtu da ima najveci output od svig njihovih magneta 510 (Treble 6,5...Mid 6,5...Bass 5,5)...Na njega ne bi stavljao poklopac jer lepo izgleda i ovako. Svidja mi se sto je ``dubok`` na clean-u jer sada kada sviram clean uglavnom uvek prebacujem na fabricki alnico neck jer ima taj dubok ton samo sto je losiji magnet pa je mutniji. Vidim da ga uparuju sa PAF Pro koji ima output 300 (T 6...M 5...B 5) a moj PAF ima output 250 (5,5...6...5,5). Recimo meni se svidja kad su magneti razliciti, kad prebacivanjem sa jednog na drugi mozes da dobijes drugaciji ton...cini mi se da mozda PAF i X2N ne bi bili losa kombinacija jer bi ima dva skroz razlicita magneta...vintage i divlji magnet. Jedino da li ce biti problema zbog velike razlike u outputu, tj. sto je neko napisao da ce biti razlika u jacini tona kada prebacim sa jednog na drugi magnet?
Isao bi i na to da prvo kupim X2N i montiram ga na bridge a PAF na neck pa ako ne valjda da uzmem neki drugi umesto PAFa.

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 06 Jan 2013, 18:47

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 06 Jan 2013, 21:03

E pa vidish, X2N ti je mozhda bolji izbor. Njega je svirao Chuck Shuldiner iz Death-a i mozhe se chuti na mnogim albumima, odlichan magnet. Ima dosta bassa i on, pa kad puknesh to u jcm800 ili neshto drugo kreshtavo to onda bude bash ono shto ti treba zxa chuga chuga metal.
Dimarzio Norton sam svirao u prog metal/rock bendu i bio mi je katastrofalan za dzh dzh dzh delove. Clean mu je super, jer su meni chesto clean-ovi bridge humbucker magneta previshe ear piercing a ovaj je kao shto rekoh imao manjak visokih a vishak midlova pa je clean bio odlichan. Plus sam u to vreme svirao Boss SD-1 [ali i Dr Boogey-a] pa je bilo josh gore zbog midlova sd-1inice. Opet, taj Ibanez je bio middle class ibanez solidna gitara ali mutava u p.m. kad sam shvatio da promene magneta ne pomazhu prodao sam je i uzeo SG-a. Sve se sviralo u standardnom shtimu ili u drop D shtimu, nishta dublje od toga. Ne znam kako Norton radi u dubljim shtimovima nazhalost.
Srecno u potrazhi! :ziveli:
P.S. Upravo su ovakve stvari uchinile da ***** potragu za tim i tim magnetom, ovakve smarachke pustolovine [ne smarash ti, vec ceo proces smara tebe] bez kraja, pa gledaj na tjubu ovaj magnet pa chitaj ovo mishljenje pa ono mishljenje itd itd...i uzeo da sviram gitare kao celine koje mi se svidjaju. Sve 3 moje gitare imaju stock magnete. Ja bih ti pre preporuchio da se igrash sa EQ pedalama i compressor pedalama i da tako debljash zvuk i utichesh na attack i kolichinu bass-a u svom chuga chuganju.

Post Reply