Jolana
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Jolana
Sta misliteo o ovoj gitari,dali je neko svirao ovaj model i sta ukupno mislite o Jolanama?Ja licno mislim da je ovaj model jedan od boljih, i da su ukupno jolane bez nekog velikog razloga zanemarene i cak su po meni kvalitetnije od danasnjih gitara iz najnize klase.Sat jos mislite o realnoj ceni ove gitare, dali bi se isplatile neke intervencije tipa zamena pragova kasnije, i mozda stavljanje jednog singl magneta?
Re: Jolana
Jolana je brend a ne model. Iz tog razloga, niko nije mogao da svira taj model i taj model sigurno nije jedan od boljih. Ako je u ok stanju, moze da se setapuje i stima, ideala je za pokloniti nekom klincu koji bi na njoj odsvirao svojih prvih par akorada/rifova.
Imao sam model Iris (tele tinlajn kopija) i to je bila moja gitara na kojoj sam ucio da sviram. E sad, to sto ni dan danas ne znam da sviram ne znam da li je zbog prve gitare ili mene
Imao sam model Iris (tele tinlajn kopija) i to je bila moja gitara na kojoj sam ucio da sviram. E sad, to sto ni dan danas ne znam da sviram ne znam da li je zbog prve gitare ili mene

Sve jolane koje sam sreo (njih 10ak) ne vrede vise od cene zamene pragova. I ne mogu da prismrde roosteru koji je kostao oko 5-6 hiljada dinara
Znam da nije model nego sam zaboravio da navedem link,evo i modela konkrento.http://www.kupujemprodajem.com/Jolana-s ... id=5870974
Ne.
Trooper wrote:Sve jolane koje sam sreo (njih 10ak) ne vrede vise od cene zamene pragova. I ne mogu da prismrde roosteru koji je kostao oko 5-6 hiljada dinara

Pa i ova moja je bila zesce veslo, a posle istrazivanja sta radi onaj sraf u vratu bila je dobra samo za mesanje cvaraka 

Mislis da onaj sraf za podesavanje vrata na njima neradi ili?
- roots unite
Jolana Gibson Cremona je najbolja gitara na kojoj sam svirao, http://www.jolana.cz/gibson-cremona/
ova gitara se proizvodila u ceskoj od neke 57-58 do 62(kad je izgorela fabrika) od punog drveta i imao sam srecu da je drugar ima i svirao sam na njoj. Posle te godine probili su se na trziste i poceli da prave laminated, tj serijski i tu drugar kaze da prestaje da bude zanimljiva... Inace jolane su u ovom delu sveta (zivim u slovackoj momentalno) jako cenjene gitare, posebno kod matoraca, sta znam ono valjda 'zal za mladost'...
ova gitara se proizvodila u ceskoj od neke 57-58 do 62(kad je izgorela fabrika) od punog drveta i imao sam srecu da je drugar ima i svirao sam na njoj. Posle te godine probili su se na trziste i poceli da prave laminated, tj serijski i tu drugar kaze da prestaje da bude zanimljiva... Inace jolane su u ovom delu sveta (zivim u slovackoj momentalno) jako cenjene gitare, posebno kod matoraca, sta znam ono valjda 'zal za mladost'...
Nostalgija je dobar razlog da se poseduje takva gitara.