Predlozite neki fancy ovedrive
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Predlozite neki fancy ovedrive
Razmisljam da uzmem uskoro neki malo bolji ovedrive (mrzi me da pravim)...zahtevi su otprilike:
* da ne bude kao tube screamer kompresovan i mid-heavy...nesto transparentnije i dinamicnije bi bilo bolje. Voleo bih da moze da clean kanalu doda malo laganog prirodnog cruncha, TS/SD ga samo nekako umute i kompresuju, koliko god gain bio nisko postavljen
* da ima finije podesavanje EQ-a, ne samo Tone kontrolu. Bass/Treble minimum
* mozda bi bilo cool da bude dual ovedrive
Za sada su mi u opticaju Xotic BB Plus, AC Plus, Fulltone GT-500 od dual, ili od single pedala nesto kao Wampler Ecstasy, TC MojoMojo
* da ne bude kao tube screamer kompresovan i mid-heavy...nesto transparentnije i dinamicnije bi bilo bolje. Voleo bih da moze da clean kanalu doda malo laganog prirodnog cruncha, TS/SD ga samo nekako umute i kompresuju, koliko god gain bio nisko postavljen
* da ima finije podesavanje EQ-a, ne samo Tone kontrolu. Bass/Treble minimum
* mozda bi bilo cool da bude dual ovedrive
Za sada su mi u opticaju Xotic BB Plus, AC Plus, Fulltone GT-500 od dual, ili od single pedala nesto kao Wampler Ecstasy, TC MojoMojo
Re: Predlozite neki fancy ovedrive
Catalinbread Galileo?
prvi put kad sam cuo za nju, podnaslov je bio "Vox in a Box" i izgubio sam interesovanje 

Lovepedal amp11, jetter gold standard,empress multidrive,diamond j-drive,analogman kot...
- Gitaroholicar
mozda Wampler Pinnacle 

pinnacle mi je odavno na wish listi, ali ne bi mogao da se upotrebi lepo za blagi boost vec overdrive-ovanog pojacala.
Mozda PaulC Tim. Nije previse skup, a nudi svasta (ovaj lovepedal amp 11 je manje vise klon)
Mozda PaulC Tim. Nije previse skup, a nudi svasta (ovaj lovepedal amp 11 je manje vise klon)
- Gitaroholicar
moze pinnacle i na clean fin crunch da namesti. Bar na osnovu onoga sto sam cuo, nisam nikad koristio uzivo. Od svega sto sam cuo to mi je ubedljivo najlepsi OD 

sta znam, pinnacle ima 4 gain stage-a jer pokusava da uhvati taj amp-like feel. Moj IIc+ ima jos 4 na clean kanalu i pojacalo ima 2 + phase inverter. To je ukupno 11 gain stage-a za neki blagi crunch...nekako mi previse, plasi me da ne izgubim skroz dinamiku 

Samo da te ispravim i zaustavim od dalje bespotrebne raspravebancika wrote:Za sada su mi u opticaju Xotic BB Plus.

Z*Z*Z wrote:Lovepedal amp11
bancika wrote:PaulC Tim

Pogledaj samo, mislim da je Paul prestao da pravi Tim-a i da je sada direkt moguce uzeti samo Timmy-ja, znaci minus boost i eff loop.
Meni ovaj posao koji si opisao u prvom postu vec dugo vremena obavlja OCD, ali znam da ta pedala vise nije kewl

Nema zurbe...

Mislim da je Timmy super...
Ja obozavam moj Honey bee OD... nema ton kontrole, ali sto se reagovanja na dinamiku sviranja tice nikad nisam probao bolju pedalu...
Sad, ti znas sa lemilicom, pa bi bilo super da uradis onaj madbeanov Yellow shark (mislim da je to ta) bas bih voleo da uporedim moju sa klonom...
Ja obozavam moj Honey bee OD... nema ton kontrole, ali sto se reagovanja na dinamiku sviranja tice nikad nisam probao bolju pedalu...
Sad, ti znas sa lemilicom, pa bi bilo super da uradis onaj madbeanov Yellow shark (mislim da je to ta) bas bih voleo da uporedim moju sa klonom...
i ovo sranjce me privlaci iako se ne uklapa po svim kriterijima 

To moze da bude veoma, veoooma zanimljiva pedala na onom tvom setapu! I ta i ubershall.
Don't do that to me, man 

A ovo? Vrlo specifican drajv,ali meni je zaista zazvucao odlicno,u kombinaciji sa singlovima.Nisam sad kompetentan nesto da ga hvalim,jer sam mu se posvetio citavih pola sata,ali bio sam prijatno iznenadjen,jer niti sam cuo za ovu pedalu,niti je ikada svirao ili slicno..