pitanje oko aktivnih magneta i potova...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nikolic025

pitanje oko aktivnih magneta i potova...

Post by nikolic025 » 04 Mar 2013, 16:06

Eh...EMG 81 i 85,cini mi se da su na obicne potove od MM-a zalemljeni,da nisu bas EMG...E sad,negde sam citao da na aktivne magnete nema potrebe 500kOhm-a,nego nesto mnogo manje...No to nije problem,gitara radi bez problema,ali mi se desava da,kada je ustekam u Vocalist,i kada prebacim signal na njemu na low,opet blinka nekad crvena lampica,kao da pikuje i da ne moze jasno da ocita akord,a kad akustaru zveknem,ili pasivnu elektricnu,to se ne desava...

Dakle moje pitanje glasi,da li je to mozda do potova,ili su stvarno prejaki magneti za te stvari?

Cortex
The Necromancer

Re: pitanje oko aktivnih magneta i potova...

Post by Cortex » 04 Mar 2013, 16:47

a jel volume pot na toj gitari zakucan na maximum super lepkom? :mrgreen:

nikolic025

Post by nikolic025 » 04 Mar 2013, 17:05

Pa,nije :lol:

Ali kad zveknem dist,moram da otpanjim,da imam pun gain,kad stisam,nije to to...A saljem samo cist signal u vocalist,pa iz njega u procesor ili pedale...

Bane bass

Post by Bane bass » 08 Mar 2013, 13:34

Kod EMG aktivnih magneta, zbog snizene izlazne impedanse u odnosu na pasivne, ugradjuju se potenciometri sa deset puta manjom vrednoscu. Znaci umesto 250k, 25k i sl.

bancika

Post by bancika » 08 Mar 2013, 13:42

a i neki uredjaji jednostavno ne mogu da podnesu toliki peak-to-peak signal.
Ja sam imao MXR 6 band koji radi na 9V i nije mogao da podnese signal koji mi izbacuje preamp osim ako ga ne zalabim. Ovaj novi 10 band EQ radi na 18V i ima vise "prostora" pre nego sto pocne da klipuje, pa mogu da pojacam preamp malo vise. Ne koristim aktivne magnete, ali ideja je ista, imas neki preamp koji izbacuje veci p-p signal nego obicna pasivna gitara. Sve u sta bockas treba da ima dovoljno headrooma da signal prodje bez odsecanja

Post Reply