Sedef or no sedef?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Sedef or no sedef?
Primjetio sam da skoro sve firme pocinju da prave "Limited Edition" i "deluxe" gitare koje obavezno imaju sedef preko ivica cijelog tijela,vrata i glave...Meni to i nije bas privlacno....A i cujem da gdje se najvise svira na vratu sedef pocinje da nestaje od znoja ili vec cega...Zanima me vase misljenje o ovoj evoluciji "specijalnih" gitara....
- Rocket Roll
Re: Sedef or no sedef?
Kada ne stave pravi sedef, nego plastiku prekrivenu sedefom, onda se ta "sedefna polja" brzo ofuacju od znoja. Ali kada je sedef pravi... Vreme je samo pokazalo (recimo na vintage Gibsonima) da pravi sedef, i pored znoja i masnoća, traje barem 50 godina.
Da,video sam i ja kao "sedef inlays" plocice izlizane i to bas deluje jeftino,a onaj binding oko cele gitare mozda moze da prodje oko ozvucenog ovationa ali oko el.
Nisam video nijednog fendera sa sedefom,ali mislim da bi bilo

Nisam video nijednog fendera sa sedefom,ali mislim da bi bilo

- Rocket Roll
Ima ih... Odmah mi pada na pamet onaj Jazzmaster koji je Džordž Harison jako voleo:teodorica wrote:Nisam video nijednog fendera sa sedefom...

Ni meni se ne sviđa sedef oko ivice gitare i vrata,sve nekako previše sljašti.Sa druge strane binding izgleda veoma lepo naročito na Les Paul-ovima.
Da ali to je samo na vratu neki insistiraju i na tijelu i glavi kao Peavey (Rotor EXP,V-Type) ili novi B.C.Rich modeli 2008....Rocket Roll wrote:Ima ih... Odmah mi pada na pamet onaj Jazzmaster koji je Džordž Harison jako voleo:teodorica wrote:Nisam video nijednog fendera sa sedefom...
Meni se nimalo nesvidja....
Ma stratokaster linija.taj jazzmaster mi je iskreno ruzna gitara,zvuk neznam.
Malo bi mi glupo izgledao metal gitarista sa LTD-jem sa sedef bindingom-nekako samo bi mu shljokice falile na licu

Malo bi mi glupo izgledao metal gitarista sa LTD-jem sa sedef bindingom-nekako samo bi mu shljokice falile na licu

Slazem se a najgore je sto te gitare koje imaju sedef (Peavey i B.C.Rich) su napravljene (oblik) za metal gitariste....Vrlo cudno bas me interesuje sta su htjeli da postignu time.....teodorica wrote:Ma stratokaster linija.taj jazzmaster mi je iskreno ruzna gitara,zvuk neznam.
Ovom temom sam vecinom ciljao na "metal" gitare kao:

i

I "Deluxe" ili ti Special/Limited Edition B.C. Rich gitare sa istim tipom sedefa..(kome nije cimanje da skine B.C.Rich katalog za 2008 samo naprijed i nek pogleda)
Last edited by Sezax on 28 Jan 2008, 22:47, edited 1 time in total.
Sa ovom bi bilo L-ook T-hat D-ebil 

Meni se svidaj... Na ovom ltd-u gore ne ali da je isti lp oblik, i da ima one redovne humbuckere i da je sunburst izgledao bi...
kao gibson...
Slazem se da nije lepo na tim "metal" gitarama

Slazem se da nije lepo na tim "metal" gitarama
- Guitar_thrill
- MF veteran
Meni je to previse sljastece,ali ironija je da ja imam upravo takvu gitaru
, a obozavam gitare na ovaj fazon
ili
....

Vintage, relic gitare?Guitar_thrill wrote:a obozavam gitare na ovaj fazon
To i ja brate... Nista lepse nema od starih sjebanih gitara
Sto se tice sedefa, ja se ponovio za novu gitaru ..... 
Ja sam obnovio svoj set gitara.
Sada pored Peavey Rotora imam i elektro akustik Peavey Briarwood i to sa identicnim dizajnom, crna sa sedefom.
Ovo je zaista prelijepo vidjeti

Ja sam obnovio svoj set gitara.
Sada pored Peavey Rotora imam i elektro akustik Peavey Briarwood i to sa identicnim dizajnom, crna sa sedefom.
Ovo je zaista prelijepo vidjeti

- Rocket Roll
Mrzim što baš ja moram da ti saopštim ružnu vest, ali pukla ti je žica. Ova "treća po debljini". Tu treba da bude žica. Provereno.
Inače, divna gitara, čestitam!

Inače, divna gitara, čestitam!
Lepo, lepo!!!