pomoc oko izbora gitare
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
pomoc oko izbora gitare
Pozdrav ,ovako posle milion godina resio sam malo da sviram gitaru...zato eto nemam pojma ,svirao sam ranije pre nekih 10 godina ali posle godinu dana odustao sam,naime bio sam na nekoj svirci i javila mi se zelja da pocnem ponovo,pozajmio sam od prijatelja squer strata i malo svirkam ali bih zeleo da mi neko preporuci gitaru koju da kupim.Uglavnom slusam rock i metal ali listajuci forume nisam znao sta da odaberem jer ljudi koji se razumeju imaju razlicita misljenja...ako me pitate do koje cene reci cu da ona nije bas presudna jer ja radim i nisam klinac od 15 god sa ogranicenim budzetom.Hvala unapred:)
Re: pomoc oko izbora gitare
Premestena tema u odgovarajuci podforum.
Po pitanju gitare, bukvalno vazi koliko para toliko muzike. Koji je budzet, otprilike (da li juris nizu klasu od 100-200e ili custom shop klasu od par hiljada)? I kakvu muziku bi svirao?
Po pitanju gitare, bukvalno vazi koliko para toliko muzike. Koji je budzet, otprilike (da li juris nizu klasu od 100-200e ili custom shop klasu od par hiljada)? I kakvu muziku bi svirao?
pa svirao bi rock uglavnom malo metala i tako neki fazon koji volimznaci od domaceg rocka tipa riblja corba preko gunsa i tako neki heavy metal tipa wasp,metallica..to su neke stvari koje volim .Budzet mi nije ogranicen na 100-200e ne bi da dajem par hiljada jer ja nisam profi muzicar(nikad se ne zna
) onako sta znam aj nek bude od 300-500e jer ima neka ok gitara ili sam se zeznuo

Moze tu svasta da se pazari. Jel imas neki omiljeni oblik ili tako nesto? Strat, les pol, sg...?
pa svidja mi se gledao sam na kupujem prodajem b.c.rich warlock-a mada mi se svidja i lp oblik ....bitno mi je da se ne zeznem da dam novac za nista ili sto bi rekao moj drugar ako ucis da sviras uci na dobroj gitari,ali u brdu raznih ponuda sam se izgubio jer ne znam da odvojim kvalitet jer nemam iskustav oko toga
- mislim_stvarno
koliko sam ja upoznat, ne mozes da nadjes pristojan bc rich u srbiji za te pare. Valjda uvoze samo one najjeftinije. Od ekstremnijih oblika, mislim da mozes da nadjes jacksone, esp-ltd i po neki explorer.
Sto se ostalih tice, stvarno je mnogo veliki izbor, a ti nisi previse suzio izbor, pa ne znam odakle da pocnem da ti pomognem.
Jesi li razmisljao da uzmes novo ili polovno? Ako ces polovno, uzeces bolju gitaru za manje para, a novo je novo, plus mozes da odes u prodavnicu, razgledas i isprobas sve sto ti se svidi na oko.
Ono sto treba da te vodi je da uzmes neku gitaru sa humbuckerom ("dupli" magnet) u poziciji kod kobilice. Ostali magneti nisu previse bitni za pocetak.
Ako te zanima les paul oblik, mozes da uzmes epiphone, tokai, hamer, i ono cime su ljudi posebno odusevljeni (mada meni nije legao, ali je mozda zbog pojacala) Vintage.
Sto se ostalih tice, stvarno je mnogo veliki izbor, a ti nisi previse suzio izbor, pa ne znam odakle da pocnem da ti pomognem.
Jesi li razmisljao da uzmes novo ili polovno? Ako ces polovno, uzeces bolju gitaru za manje para, a novo je novo, plus mozes da odes u prodavnicu, razgledas i isprobas sve sto ti se svidi na oko.
Ono sto treba da te vodi je da uzmes neku gitaru sa humbuckerom ("dupli" magnet) u poziciji kod kobilice. Ostali magneti nisu previse bitni za pocetak.
Ako te zanima les paul oblik, mozes da uzmes epiphone, tokai, hamer, i ono cime su ljudi posebno odusevljeni (mada meni nije legao, ali je mozda zbog pojacala) Vintage.
- rockozaurus
I ovde ti je isto...Optimum wrote:... listajuci forume nisam znao sta da odaberem jer ljudi koji se razumeju imaju razlicita misljenja...

- mislim_stvarno
^ what he said.
kad vidis sta se nudi, i svedes izbor na 2-3 gitare, onda pitaj ovde ako mozemo nekim bitnim stvarima koje si mozda ptopustio da ti dodatno suzimo izbor
kad vidis sta se nudi, i svedes izbor na 2-3 gitare, onda pitaj ovde ako mozemo nekim bitnim stvarima koje si mozda ptopustio da ti dodatno suzimo izbor
ok ..razumeo sam da ne bi sad se nagadjali da izaberem i da postavim..nasao sam jednu na kupujem prodajem ali ne znam da li je dozvoljeno da okacim link koju gitaru sam mislio pazariti...ima jos 2-3 ali ova mi se svidja
- mislim_stvarno
okaci, nije problem
mislio sam na ovu ako nije kinez a verovatno nije ...u stvari ne znam i na zidu pise p..a pa ne skace niko 
http://www.kupujemprodajem.com/B-C-Rich ... d=22140754
mada ne bih imao nista protiv i ova mi se svidja samo da je ok
http://www.kupujemprodajem.com/Epiphone ... d=22140754

http://www.kupujemprodajem.com/B-C-Rich ... d=22140754
mada ne bih imao nista protiv i ova mi se svidja samo da je ok
http://www.kupujemprodajem.com/Epiphone ... d=22140754
zaboravih da napisem...neko je gore spomenuo ono..novo je novo...zar kod gitara nije ona fora staro je staro...kao zbog sazrevanja drveta kao sto je starije drvo bolje ili sam ja to pomesao sa violinom 

- mislim_stvarno
Ne verujem da ce se taj bc rich uklopiti u budzet. Ako se uklopi, a tebi se dopada, uzimaj.
Ono sto ja mislim da je odlicna gitara i odlicna ponuda
http://www.kupujemprodajem.com/Ibanez-R ... d=22129942
Ono sto ja mislim da je odlicna gitara i odlicna ponuda
http://www.kupujemprodajem.com/Ibanez-R ... d=22129942
Uf, da, ovaj ibanez ako ti odgovara definitivno je odlican pazar, kul je cena, japanska proizvodnja, jedan od najboljih tremolo sistema ikad... odlicna stvar
b.c rich je iz 1982 polovna gitara i cena je 450e...jel to ok cena... vise bi mi od ibaneza odgovarao lp oblik zato sam naveo onaj epiphone model da vidim jel neko ima iskustva sa tim proizvodjacem..dok mi se oblik b.c.richa veoma svidja samo me zanima kakav zvuk ima i da li bi odgovarao za onako neki hard rock ili je bolje lp oblik