Pomoć oko autentičnosti gitare

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
fatbastard

Pomoć oko autentičnosti gitare

Post by fatbastard » 22 May 2013, 18:55

Pozdrav kolege,
Određeni gospodin prodaje gitaru, radi se o Gibson 2012 Les Paul Standard Premium AAA Electric Guitar Tea Burst, međutim, nema kofer niti nikakvu papirologiju...
Poslao mi je slike, koje ja ne bih kačio ovde, prosto nisu moje za dalju upotrebu...
Jako bi mi značilo, ako neko ima dovoljno iskustva sa Gipsonima, da mi pošalje mail u pp, pa bih mu ja prosledio slike gitare da mi da svoje mišljenje!
Hvala u napred, nije jeftin instrument, a jako mali broj sam ih držao u rukama...

vertigo_beat

Re: Pomoć oko autentičnosti gitare

Post by vertigo_beat » 22 May 2013, 21:43

Ako je od pomoci i ova sugestija, trazi serijski broj gitare, a zatim kontaktiraj Gibson support. Buduci da je gitara novijeg datuma, trebali bi da ti daju jasne specifikacije da se radi bas o toj gitari.

denikarabenc

Post by denikarabenc » 22 May 2013, 21:50

Idi na MyLesPaul forum, i tamo pitaj, ima 300 ljudi koji ce ti pomoci, a ima i ljudi koji se ceo zivot bave time i sigurno ce ti pomoci.

Inace, serijski broj da li je ispravan ti nista ne znaci. Jer, ako mogu da iskopiraju celu gitaru, zasto ne bi iskopirali i serijski broj? Svaki serijski ima svoj sablon tipa:
YDDDYRRR
YY godina proizvodnje
DDD dan u godini
RRR broj gitare

pa onda mogu da stave serijski 70108276 sto znaci 10. 01, 1978. I ko ti garantuje da je original gitara?

Tako da serijski nista ne govori

HeatMan

Post by HeatMan » 24 May 2013, 01:17

idi na my les paul forum, i postavi tamo fotke opušteno. moraš da proveriš jbg, nemoj da ti je glupo. moraš zaštititi sebe

fatbastard

Post by fatbastard » 24 May 2013, 10:39

Hoću, hvala na pomoći! :ziveli:

komil

Post by komil » 24 May 2013, 10:42

Pored autentičnosti, trebalo bi proveriti i da nije kradena (Google, sajtovi, a u normalnoj zemlji bi mogla i policija). Zato što ne vidim u kojoj kombinaciji bi neko izgubio kofer, a ne i gitaru. Ajde, papire još možeš i da izgubiš (mada je i to malo nategnuta priča).

HeatMan

Post by HeatMan » 24 May 2013, 11:06

da kucaj gibson standard (serijski broj) +stolen u guglu.. ja sam tako skontao da je onaj dean soltero usa koji je na kratko bio na KP kraden i na poternici u nemačkoj, što znači da je možeš uzeti za duplo manje pare ali i da "nemaš roaming"

Post Reply