Mislim da ima tema o ovome, pa ako su nekome zaista potrebne informacije, nek uradi search. Ako je uradjeno da se malo diskutuje, ok, nemam ja nikakav problem (nije da me je neko pitao, ali samo da ne budem shvacen pogresno).
enivej, ja nemam nikakva iskustva sa gibanicama, samo sa epifonima. Jednom sam bio jako blizu da pljunem 50k ne jednog (ali sam uzeo jackson), procitao gomilu stvari o njima u tom periodu i isprobao isto tako gomilu raznih modela
Prva stvari: prica se o epi custom gitari, a to nije top epifon ponude. Imaju ultra, tribute, custom ex i custom gx koji su realno ako nista drugo skuplje gitare. Postoje i oni matoriji, retki, japanski elitist modeli koji su tek posebna prica, i verovatno su bolji izbor od studio gibanice
Druga stvar: Na vise mesta, ukljucujuci i mylespaul forum sam nasao pisanja da se studio, standard i custom prave na istoj proizvodnoj traci, tj drvo im je identicno, samo se dodaju razliciti finishi i dodaci na te finise (razliciti inlayi bajndinzi, hardver...) zbog toga verujem epi custom u sustini nije kvalitetniji od epi studio modela.
Treca stvar: Zbog onoga sto sam pomenuo iznad, kvalitet gitare zavisi iskljucivo od komada do komada. Standardi koje sam svirao su toliko varirali u kvalitetu da je to smesno. Jedan je bio boze sacuvaj u svakom smislu, jedan je zvucao kao milion dolara, i to ne samo u odnosu na druge epifone, i nikad necu prezaliti sto nisam dao tih 50k za njega, al' jbg...