Koferi za strat/tele kod nas
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Koferi za strat/tele kod nas
Kupio bih rado za svog telca kofer (a pasuje i za strat, je li) za nekih 70ak evra, pa me zanima kakva je ponuda novih i polovnih za te pare.
Jeli ko imao iskustva sa ovim Gatorima, Staggovima, Thomannima i slicno koji su u slicnom rangu novi? Jesu li skuplji koferi znatno bolja zastita za gitaru?
Hvala unapred!
Jeli ko imao iskustva sa ovim Gatorima, Staggovima, Thomannima i slicno koji su u slicnom rangu novi? Jesu li skuplji koferi znatno bolja zastita za gitaru?
Hvala unapred!
Re: Koferi za strat/tele kod nas
Kapiram da je sve to dobra zastita s tim sto se s;ebavaju rucke, sarke, cepa tkanina...
Moj fenderov kofer skoro pa da ne moze da se zatvori, koliko se sve raznjakalo. Jeste da je odradio dosta svirki ali ono... fender djubre.
Moj fenderov kofer skoro pa da ne moze da se zatvori, koliko se sve raznjakalo. Jeste da je odradio dosta svirki ali ono... fender djubre.
Funkomat wrote:ali ono... fender djubre.

У Београду сам виђао баш за такве неке паре сасвим пристојно урађене кофере у Артисту и у Mega Music. Класични кофери, није АБС, обложени толексом, имају солидан оков, деловало је то мени доста трајно и солидно. Не знам шта сада имају у понуди.
Pa i meni deluju okej. Drug ima nekakvog gatora od sperke koji je mucen na svaki nacin i jos opstaje, mada izgleda katastrofa...
Jesu li ABS koferi ista izdrzljiviji? Sta mislite o soft koferima (a la ovaj)?
Jesu li ABS koferi ista izdrzljiviji? Sta mislite o soft koferima (a la ovaj)?
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ti soft koferi su super zbog toga zato shto su lagani, ali verujem kad bi neko isti nagazio u nekom naletu prilikom pakovanja da bi se ostetio. Bolji su hard shell case. Uz Avri jaguara sam dobio neki masivan
koji mi deluje okej. mislim da ce izdrzati dosta...A ovako shto se tice preporucivanja kofera nekome, video sam u Artistu ranije da su imali neki kao tweed kofer varijantu za tipa 5000-6000 din na kojem eventualno sarke mozda nisu neshto kvalitetne i dotrajace brze no kofer, ali ovako kofer je ultra tvrd i tezak (kao i vaj od Avri-ja), tako da nema potrebe da se kupuje fenderov koji je ono suluda cena http://www.mitrosmusic.com/proizvod/888 ... -Interior/ 29000 za kufer, ma da.

АБС су издржљиви ако нису они најјефтинији. Чуо сам од више људи да јефтини АБС кофери хоће да се деформишу, и постану потпуно неупотребљиви, иако им ништа није сломљено. Главна фора је да алуминијумски оков који иде по ободу оба дела АБС шкољке буде довољно квалитетан да не дозволи да се шкољка извитопери. Ако је то од неког траљавог лима онда су то бачене паре.
Ови кофери од стиропора обложени синтетичком тканином уопште нису лоше решење. 3 или 4 године непрекидно носим акустичну гитару у таквом коферу, уопште фа не штедим. И кад не идем ван куће кофер је стално у употреби, не волим гитару да остављам ван кофера кад је не свирам. Не делује да ће скоро да попусти, могу сасим мирне савести да препоручим свакоме тај кофер. Још сам га и платио нешто смешно, фирма Микс из Ниша (нема везе са Џинџеровим Миксом) је имала навику да Астер акустичне гитаре продаје ван комплета, а комплет је подразумевао да је гитара у том коферу, тако да сам кофер платио 25 евра. Мислим да немају већ дуже време ту шему на располагању. Наравно, што се тиче механичке заштите - овај кофер не може да се пореди са класичним коферима, али је по мени далеко боља комбинација од гиг бега.
Ови кофери од стиропора обложени синтетичком тканином уопште нису лоше решење. 3 или 4 године непрекидно носим акустичну гитару у таквом коферу, уопште фа не штедим. И кад не идем ван куће кофер је стално у употреби, не волим гитару да остављам ван кофера кад је не свирам. Не делује да ће скоро да попусти, могу сасим мирне савести да препоручим свакоме тај кофер. Још сам га и платио нешто смешно, фирма Микс из Ниша (нема везе са Џинџеровим Миксом) је имала навику да Астер акустичне гитаре продаје ван комплета, а комплет је подразумевао да је гитара у том коферу, тако да сам кофер платио 25 евра. Мислим да немају већ дуже време ту шему на располагању. Наравно, што се тиче механичке заштите - овај кофер не може да се пореди са класичним коферима, али је по мени далеко боља комбинација од гиг бега.
Kristijan wrote:Ови кофери од стиропора обложени синтетичком тканином уопште нису лоше решење. 3 или 4 године непрекидно носим акустичну гитару у таквом коферу, уопште фа не штедим. И кад не идем ван куће кофер је стално у употреби, не волим гитару да остављам ван кофера кад је не свирам. Не делује да ће скоро да попусти, могу сасим мирне савести да препоручим свакоме тај кофер. Још сам га и платио нешто смешно, фирма Микс из Ниша (нема везе са Џинџеровим Миксом) је имала навику да Астер акустичне гитаре продаје ван комплета, а комплет је подразумевао да је гитара у том коферу, тако да сам кофер платио 25 евра. Мислим да немају већ дуже време ту шему на располагању. Наравно, што се тиче механичке заштите - овај кофер не може да се пореди са класичним коферима, али је по мени далеко боља комбинација од гиг бега.

Jedini razlog zasto ne bih ni sada kupovao kofer (odn. prednost sam do sada davao torbama) jeste sto uvek nosim gomilu stvari, i smara me da mi kofer zauzima ruku, kad mogu gitaru na ledja i da pri tome ruke natovarim drugim stvarima. Cak bih sad mozda pre pukao pare na neki ekstra tvrdi gig bag koji opet mogu da nosim na ledjima nego neki osrednji kofer...

Polovna plastika završava posao
Max 50 € za brendiran izliveni kofer, lagan, pomalo ofucan vrši funkciju i nije ti žao...
Nego, skoro bila jedna akustara u prolazu, skupa Španjoilka, dobra... A kofer
Carbon Fiber, pa kad klikneš na bravicu otvara se polako nekim pneumatskim trikom. Koliki je, lagan ko perce, sav hardver eloksiran, crn. Samo što nema GPS ili neki Android u njemu, a mogao bi. Za 1000 evra koliko košta, moglo je i to 

Nego, skoro bila jedna akustara u prolazu, skupa Španjoilka, dobra... A kofer

ja cu kapiram probati nesto od ovoga http://www.guitarfetish.com/Hard-Shell-Cases_c_379.html kad mi dopizdi fenderov raspad.
Капирам да ће то да те изађе више од ове шеме:
http://www.artistsystems.net/mex/artika ... 5&art=5986#
Ово сам видео једном у продавници, сасвим пристојно делује.
http://www.artistsystems.net/mex/artika ... 5&art=5986#
Ово сам видео једном у продавници, сасвим пристојно делује.
За ово си сасвим у праву, много је практично кад гитару можеш да упртиш на леђа.Baba Slim wrote:Jedini razlog zasto ne bih ni sada kupovao kofer (odn. prednost sam do sada davao torbama) jeste sto uvek nosim gomilu stvari, i smara me da mi kofer zauzima ruku, kad mogu gitaru na ledja i da pri tome ruke natovarim drugim stvarima. Cak bih sad mozda pre pukao pare na neki ekstra tvrdi gig bag koji opet mogu da nosim na ledjima nego neki osrednji kofer...
+1. Ima za 4-5 hiljada u maricu finih ovih softcase-ova, jako fino deluju
meni primarno treba za drzanje u kuci, a dvrd kofer je korisan i kolima kad nosim...
voleo bih da postoji neko resenje za voznju gitare biciklom, al mi nista ne deluje dovoljno pouzdano, cini mi se da ce moja savijena ledja + zategnutost kajisa slomiti gitaru...
voleo bih da postoji neko resenje za voznju gitare biciklom, al mi nista ne deluje dovoljno pouzdano, cini mi se da ce moja savijena ledja + zategnutost kajisa slomiti gitaru...
Ja sam Stevanu slao "Strata" za Beograd prošle nedelje u ASTER koferu koji je univerzalan (Strat/Tele). Koštao je oko 6000 u Sky Musicu u Nišu, bio poslednji u tom trenutku. Gitara stigla bez problema i oštećenja, znači kofer završio posao. Nije loš, njegova osnovna funkcija je da štiti gitaru i to i radi. Ipak, jeste malo lošije unutra urađen, smetao mi je nepotrebno širok onaj deo gde leži vrat gitare pa gitara uvek malo mrda lepo desno.
U Red Rooster-u u Nišu ima Thomann kofera za oko 70 evra i meni lično deluju i bolji i lepši od ASTER-a, ali su i skuplji. Posebno mi se dopada jer ima i onih od tweed-a.
U Red Rooster-u u Nišu ima Thomann kofera za oko 70 evra i meni lično deluju i bolji i lepši od ASTER-a, ali su i skuplji. Posebno mi se dopada jer ima i onih od tweed-a.
za drzanje na gajbi ti treba jedan Fender stalak i pristojan gigbag, kofer je nepraktican i za nosenje, kofer je ok jedino za dalja putovanja, mada ono dobar gig bag je bolje resenje, bar po meni, kofer jedino izgleda lepo na slici, posebno za probe i to, kofer nikakoandrej] wrote:meni primarno treba za drzanje u kuci, a dvrd kofer je korisan i kolima kad nosim...