Imam jedan jako cudan a za mene veliki problem sa bridge magnetom na Sozo gitari jos otkad je stigla. Naime, posle odredjenog vremena iz cistog mira na poziciji bridge magneta se izgubi jedno 60-70% zapremine zvuka a i jacina, tada se desi da u neck pozicji sve sljaka kako treba dok u sredini se razlika skoro i ne primecuje u odnosu na neck,a bridge je tako smanjenog zvuka.
I onda posle par sati ili recimo sutradan, sve sljaka kako treba. Meni je gitara i stigla u takvom stanju ali sam te volume dropove pripisivao losijim lemovima pa sam sve ponovo prelemio i promenio switcher i tako je radilo svaki dan satima jedno 2-3 nedelje bez ikakvog problema. I juce na slusalicama smao mi nestade zvuk na bridge-u.
Sada se opet se vratilo u normalu? Video sam da se jednom kupcu slicno desilo, s tim sto je on imao kod coil splittinga pun zvuk na tom humbuckeru dok mu ma full humbuckeru se desio isti problem!?
Ima li neko ideju o cemu se radi? Kalem od magneta? Lose ozicenje?
Da li da dam nekom da mi ponovo mota kalem ili sta da uradim drugo? Vec sam proprilicno smoren, jedina gitara koju sviram nedeljama mi pravi ovakve peripetije...

Pozz,
Borjan