Secenje zica
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Secenje zica
Zanima me da li je bitno da zice, pri menjanju, treba iseci pre namotavanja na civiju ili posle. Da li ce biti nekakve razlike? (noob)
-
Re: Secenje zica
Namestis zice pa onda odseces visak,a mozes cak i da ostavis neki i tako vole.Vazno je i da pravilno namotas zice da bi ti bolje drzale stim.Ja namestam ovako i nemam problema .
https://www.youtube.com/watch?v=eo5i2wkXaoY
https://www.youtube.com/watch?v=eo5i2wkXaoY
A zavisi i od vrste civija. Ko ima Kluson vintage style civije, mora da sece pre namotavanja iz razloga jer se kraj zice ubacuje u osovinu civije.
ma koje god da su civije, seci ih.
- Rockatansky
Ja ostavim da viri 1-2cm najvise i jos ih savijem koliko mogu. Jer inace malo malo pa se nabodem na one tanke. Sto to mrzim.
Seci posle namotavanja, može da se desi da ti se deblje žice "raspredu" pa možeš onda da je baciš.
Hehe, bas to mi se desilo, pa nisam znao zbog cega
'fala
'fala
Ajde kad smo vec na ovoj temi, da ne otvaram drugu.
Pre jedno dve nedelje sam stavio nove zice...
Od tada cujem neko šuštanje. Na primer, na najtanjoj žici, kad stisnem polje čuje se to neko šuštanje. Dok najdeblja šušti i kad je otvorena.
Doduše, kad ih malo pribijem uz čiviju, prstane na neko vreme, ali čim jednom bend-ujem, opet
Pre jedno dve nedelje sam stavio nove zice...
Od tada cujem neko šuštanje. Na primer, na najtanjoj žici, kad stisnem polje čuje se to neko šuštanje. Dok najdeblja šušti i kad je otvorena.
Doduše, kad ih malo pribijem uz čiviju, prstane na neko vreme, ali čim jednom bend-ujem, opet
Da nisi možda stavio drugačiji komplet žica? Pretpostavljam da šuštanje znači zujanje (buzzz) na pragovima?
Ako si stavio tanje žice od prethodnih onda vrat nije više pod istom tenzijom i sada je prenategnut, što bi značilo da treba malo da popustiš šipku u vratu. Može da se desi da imaš problem i sa nut-om, ako je pravljen recimo za 10-ke a ti si sad stavio 9-ke onda žica ima lufta pa se mrda unutar proreza na nut-u. To mi pada na pamet pošto kažeš da buzzz nestaje kada stisneš žicu uz čiviju, verovatno je tada nekako zaglaviš unutar proreza na nut-u, ali prilikom prvog bendinga ona opet počinje da "šeta".
Uzmi sve ovo sa rezervom, ipak pišem na osnovu malo informacija koje si dao...
Ako si stavio tanje žice od prethodnih onda vrat nije više pod istom tenzijom i sada je prenategnut, što bi značilo da treba malo da popustiš šipku u vratu. Može da se desi da imaš problem i sa nut-om, ako je pravljen recimo za 10-ke a ti si sad stavio 9-ke onda žica ima lufta pa se mrda unutar proreza na nut-u. To mi pada na pamet pošto kažeš da buzzz nestaje kada stisneš žicu uz čiviju, verovatno je tada nekako zaglaviš unutar proreza na nut-u, ali prilikom prvog bendinga ona opet počinje da "šeta".
Uzmi sve ovo sa rezervom, ipak pišem na osnovu malo informacija koje si dao...
Nije mi to kao buzz na pragovima, nekako je priguseno, ili mi se bar tako cini. Ali, sada najtanja zica susti kad pritisnem 12-o polje, dok ostale zice tek ponekad zazuje.
Da ga ne urejnem, sve je ok!
Izgleda da si bio u pravu za to da sam uzeo tanje zice, jer najdeblja zica, kad je okinem malo jace, zuji, a ne ''grebe'' pragove, tako da jedino ostaje da je problem u nut-u. Sad je, nekim cudom, sve u redu.
P.S Stavio sam devetke, a verovatno su bile 10, nema sta drugo
Izgleda da si bio u pravu za to da sam uzeo tanje zice, jer najdeblja zica, kad je okinem malo jace, zuji, a ne ''grebe'' pragove, tako da jedino ostaje da je problem u nut-u. Sad je, nekim cudom, sve u redu.
P.S Stavio sam devetke, a verovatno su bile 10, nema sta drugo