Epiphone G-1275 double-neck custom
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Jimmy page
Epiphone G-1275 double-neck custom
Hteo bih da saznam neshto vishe o ovoj guitari i dali je vredi kupiti...
- Rocket Roll
Re: Epiphone G-1275 double-neck custom

Takve gitare spadaju u egzotiku - ali ne zbog toga što su loše nego zato što su fizički teške i zahtevne za sviranje. Radomir Mihajlović-Točak je u jednom intervjuu rekao da je svestan kako je Goran Bregović često svirao taj doubleneck SG, ali da on (Točak) lično nikad ne bi mogao da izađe na scenu sa njim - jer je gitara jako teška i Točak bi se na sceni preturio.

Nove verzije su od mahagonija, starije verzije su... loše.
Gitara je, naravno, vrlo skupa (za Epiphone), ali spada u najvišu klasi Epiphonea.
Kako zvuči? Ja lično najviše volim ovaj snimak - na njemu najbolje možeš da vidiš koliko je to čudovište zaista veliko... Evo verzije sa YouTube, a punu verziju možeš da skineš ovde:
http://www.gearwire.com/media/boss-fuzz.wmv
http://www.gearwire.com/media/boss-fuzz-sounds.wmv
- Jimmy page
Chuo sam da su , kod tek kupljene gitare , magneti veoma loshi...
Sanse da ces ovako nesto nacu u blizini SFRJ-e ne postoje. 

- Jimmy page
Hvala rocket roll-u ovi video klipovi su mi pomogli da se odlucim da kupim pedalu...
- Rocket Roll
Haha... I ja bih hteo tog FZ-5, mada mislim da ću najpre pokušati da napravim germanijumski Fuzz Face. Ako on bude dobro funkcionisao - super, uštedeo sam 100 evra koliko košta FZ-5. Ako, međutim, bude zvučao očajno (a postoji velika verovatnost da hoće, s obzirom na to da su germanijumski tranzistori pravi "džak anusa" - nikad ne znaš hoće li te pokakiti), onda - ФЗ-5, хир ај ком!
- Jimmy page
Ne , nazalost nisam ni ja uzeo Fuzz face ali sam uzeo neku behrongerovu Overdriven distortion i mogu reci da sam jako zadovoljan njime...
E jel ima neki zvanicni Epiphone dealer u Beogradu???

E jel ima neki zvanicni Epiphone dealer u Beogradu???

- Rocket Roll
Ne znam tačno. Sve prodavnice se hvale da su, eto, baš one zvanični distributeri - mada zapravo nijedna nije, ->kao što možeš da vidiš na ovom linku<-. A nijedna prodavnica kod nas nema cojones da postane zvanični diler jer bi se onda "uvalila" kao Mitros sa Fenderom - potpisivanje ugovora o držanju najmanje xyz Gibson / Epiphone gitara na lageru, zyx Gibson / Epiphonea u izložbenom prostoru, ti-i-ti modeli uvek u radnji, te-i-te serije uvek po toliko i toliko komada...
Prave Gibson / Epiphone dilere sam gledao samo u Berlinu.
No, poneki Epi uvek možeš da nađeš u Mitrosu, Noti (aka. Control Soundu) i Mega Musicu. Progooglaj te radnje, ili pretraži Forum (nažalost, moraćemo se tvrđe pridržavati politike Foruma da su linkovi prema prodavnicama koje ne plaćaju bannere na MF nepoželjni).
Prave Gibson / Epiphone dilere sam gledao samo u Berlinu.
No, poneki Epi uvek možeš da nađeš u Mitrosu, Noti (aka. Control Soundu) i Mega Musicu. Progooglaj te radnje, ili pretraži Forum (nažalost, moraćemo se tvrđe pridržavati politike Foruma da su linkovi prema prodavnicama koje ne plaćaju bannere na MF nepoželjni).
- Jimmy page
Postavio sam pitanje iz razloga da se raspitam dali negde mogu da nadjem taj Double-neck , jer inace bih morao da se zezam sa onim glupostima preko neta a to vrlo smara...
Video je neko nekad ovu gitaru na prodaju?
Da ja hocu da uzmem ovo ja ne bih ni na tren razmisljao o kupovini u srbiji jer mislim da sile nema da se nadje...
Da ja hocu da uzmem ovo ja ne bih ni na tren razmisljao o kupovini u srbiji jer mislim da sile nema da se nadje...
- Jimmy page
Da, ali kad idesh preko neta nabace ti duplu cenu...
Cekaj...jedan decko je usao da proba istu ovu pedalu i da pita za ovu gitaru...U mitrosu...Jimmy page wrote:ali sam uzeo neku behrongerovu Overdriven distortion i mogu reci da sam jako zadovoljan njime...![]()
![]()
To si ti?
- Jimmy page
Ako je taj decko bio u ljubicasto-plavoj jakni onda jesam...
A ti si onaj shto je pre mene isprobavao bass gitaru ?
A ti si onaj shto je pre mene isprobavao bass gitaru ?
Ja sam dosta cekao da bi probao freetless...Mozda ...
Da se vratimo na temu...
Da se vratimo na temu...
- Jimmy page
Hteo bih da zamolim Rocket roll-a da ki objasni kako se svira ovaj vrat sa 12 zica.