Kako ofarbati...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Kako ofarbati...
strpi se jos godinu dana. Kad napunis 30, ovakvi finishi naglo prestaju da bude privlacni 

-
Ne brini ti za godine
...

ovo je predpostavljam neki print , ali mozes probati sa folijom da ti neko iskatuje zalepis prefarbas odlepis mora se malo vezbati sa vremenom susenja pre skidanja ali mozes tako sigurno
A mozes i da ostavis zelenu foliju pa samo predjes lakom. Posle par slojeva laka nema vise razlike u debljini. Tako smo radili logo na glavi par puta. Imaju tu foliju u raznim bojama, cak i fore kao ogledalo ili zlatna.
pitacu druga farbara, oni su ovo radili sa nekom hemijom i farbom nekom, secam se da se nesto merilo kolko ide razredjivaca kolko farbe...
-
Stvar je u tome da mi je nastradao trup od istog kramera, u toku je da kazem krpljenje gitare
, pa bih probao ovo ako je izvodljivo
.

Ovaj crackle finish je vidjan na Charvelima i Jacksonima krajem osamdesetih. Bili su u narandzasto crnoj i sivo crnoj varijanti. Buduci da mi je to jedan "must have" finisa na nadam se nekom buducem Jacksonu Soloistu potrudio sam se da "provalim i kako se radi (jednostavno zvuci a nije). Nikakve folije ne idu ispod laka, pogotovu ako su PVC, folija je mekana i ispod laka menja zapreminu... o tome drugi put. Crackle finish: nakon farbanja osnovnom bojom, u ovom slucaju zelena, na telo se preprska medijum (lak) koji se sporije susi i gubi na volumenu tokom susenja. Nakon sto se telo prosusi dovoljno da moze da primi sledeci sloj (crne) boje, a to je 10-15 minuta, naprske se TANKO boja koja se brze susi i to celo telo... u sledecih 15 minuta posmatras magiju
sloj crne boje prakticno "pliva" na prethodnom providnom sloju i posto se susi brze tako se i skiplj, puca i ostavlja ove pukotine ispod. Postoje medijumi, gotovi, kupovni za ovakvu vrstu finisa ali ostavljaju dosta sitnije pukotine i koriste se uglavnom za imitaciju ispucale boje na starom namestaju. Ja sam pravio i neke svoje u nameri da dobijem ovako krupan Cracle i uspeo sam ali na bazi akrila (postoji 1 000 000 razloga zasto akril ne stavljam na gitaru).

-
Videcu i kod ovih sta mogu da urade - http://www.wtp-design.rs/ .
Ti likovi rade hidrografiju tj water trasfer. Bolje da se raspitas kod nekog od nasih graditelja da ti to odradi.
water transfer mislim da sam video da kod nas rade neki likovi za print felni za auta pa se tu raspitaj ali mislim da tu ne idu ovako jake boje. i da kao sto je applepie rekao mozes manje drastican efekat postici sa kupovnim krakerima
Pa eno ti gore ApplePie, on bi to garant odlično uradio.
Imam jedno telo za ekperimentisanje i bas cu da naparavim jedan cracle
U nedostatku vremena ne verujem da ce biti brzo... Inace da pitam, sta se desilo sa Kramerom da mora novi finis ? Jel moguca reparacija ?

Goran je radio onog zlatnog telca sa tim finisom. Treba njega pitati gde je nasao