epiphone les paul special II

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

alfonso

epiphone les paul special II

Post by alfonso » 08 Aug 2015, 09:53

zanimaju me misljenja o ovoj gitari,jer razmisljam da ustedim pa da je uzmem na kraju.probacu da prodam ovo sto imam (sa sve pojacalom) i da dodam da kupim set
set sa pojacalom od 10w kosta 27000.da l se to isplati

Kristijan
Uvaženi član

Re: epiphone les paul special II

Post by Kristijan » 08 Aug 2015, 10:16

Мислим да је то само по силуети Лес Пол, по свим осталим параметрима... личе гајде на музику.

А коју гитару сада имаш, шта тој гитари по теби фали? Будући да је инструмент за који се распитујеш из ниже категорије капирам да не мењаш постојећу гитару зарад унапређења квалитета, па капирам да је нешто друго по среди.

Tenji

Post by Tenji » 08 Aug 2015, 10:29

Ako bih vec morao da trpim srafljen vrat na LP stil gitari (kao sto taj Epi ima), onda bih isao na ovo.
http://www.kupujemprodajem.com/Washburn ... d=20752645

Za 200 evra Seymour Duncan magneti, i grover civije. Ostatak gitare ti dodje skoro pa besplatno. A i radi dobro, probao sam je, zvoni ok i na suvo, izrada je ok. Jedino sto je ipak jeftina gitara, ne izgleda nesto spektakularno. Mada, kontam da ni Epi nije bolji po tom pitanju.

A pojacalo od 10W koje se dobija u paketima ti sigurno nece dugo zadovoljavati potrebe, prerasces ga u roku od par nedelja.

alfonso

Post by alfonso » 08 Aug 2015, 11:10

imam j&d strata.kao squier bullet u principu.nekako mi strat ne pase,vise volim lp pa zato gledam da menjam.znam da je pojacalo verovatno tezak krs,ali neka sljaka dok se ne pristedi za bolje.posto bih gitaru sa svojim pojacalom koje imam prodao,da ima nesto da sljaka

Tenji

Post by Tenji » 08 Aug 2015, 11:24

Imas racunar, ocigledno. Mozes da koristis Guitar Rig dok ni pristedis za nesto bolje. :)

alfonso

Post by alfonso » 08 Aug 2015, 11:32

Tenji wrote:Imas racunar, ocigledno. Mozes da koristis Guitar Rig dok ni pristedis za nesto bolje. :)
na to i racunam.generalno me zanima koji je najbolji budzet lp.a budzet je do 270 evra,ali vise vuce ka nekih 220-230.ne verujem da mogu da se nategnem vise ipak je ovo srbija.moj rodjak iz italije uzima za zezanje gitaru od 300 evra,a ako se nategne moze da uzme fendera.sta ti je standard

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 08 Aug 2015, 11:33

Ја не бих продавао ништа, јер за то што тренутно имаш можеш да добијеш изузетно мале паре. Ако је твој страт у класи Булета, онда нема никакве шансе да добијеш више од 50 евра за гитару, а и за то ћеш да се начекаш. Не знам какво појачало имаш, али ако није неко појачало посебно вредно помена ни за њега не можеш да добијеш више. Заборави то колико си платио опрему коју имаш, и колико је вредела у продавници. Кажем ти реално колико можеш да извучеш пара ако ниси вољан да вучеш гитару и појачало годину дана на огласима док не натрчи неко ко се не разуме баш много. То ти није ни пола вредности овог пакета који помињеш, а који није неко спектакуларно решење. Ако немаш још увек наступе, ако немаш бенд - боље цеди из гитаре коју тренутно имаш највише што је могуће, без обзира што ти није сасвим по мери, и штеди паре. Апсолутно ништа не решаваш мењањем једне јефтине гитаре другом јефтином гитаром. Ако ти треба хамбакер код кобилице - гледај огласе, налетеће већ нешто за 20 евра, има тога, па пребуџи Страта да ти боље врши посао док не скупиш паре за озбиљнију гитару.

Tenji

Post by Tenji » 08 Aug 2015, 11:47

U toj situaciji u kojoj je on moze da se nadje i neko ko prodaje gitaru koja bi mu zapravo odgovarala. Jeftine gitare nisu uvek za bacanje, i samo pocetnicke alatke. Ja sviram na gitari od 100 evra prilicno cesto, i radi ona. Radila je i svirke, eto, sutra ce da odradi jednu. Ako mu ne pase njegova gitara, neka je menja, sta ce da se muci i da, sto ti Kristijane kazes, "cedi" iz nje sto vise. Instrument treba da inspirise, a ne da ubija inspiraciju.

Ono sto hocu da kazem jeste da je tacno da ne moze dobiti mnogo para za gitaru koju ima sada. Ali isto tako moze jeftino da nadje i neku koja ce mu vise odgovarati.

Sto se tice budzet LP-a, savet koji ti ja mogu dati jeste da ne gledas oblik, nego konstrukciju. Ono sto te zanima su gitare sa 2 hum-a, kratkom skalom, lepljenim vratom, i da su po mogucstvu od mahagonija. To je LP recept. Sto vise lici gitara na pravog Les Paula, to je veca sansa da zapravo dajes pare na izgled, a ne na kvalitet. Nedavno je na oglasima bila made in Japan Yamaha SG, za 200 evra, ali izgleda da je otisla - to bi po meni bila solidna zamena za Les Paula, i to na malo duze staze. Tako da ono, gledaj oglase, izaci ce nesto. My 2 cents, ne moras me poslusati nista od ovoga. :D

alfonso

Post by alfonso » 08 Aug 2015, 11:54

imam ponudu da menjam ovu moju za slamer lp uz doplatu 40e,al mi to ne zvuci bas najbolje

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 08 Aug 2015, 12:07

Огласи су друга ствар, али ми се чини да је Алфонсо помињао да му се не допада понуда на огласима и да би радије куповао ново.

Иначе сам ја увек за варијанту са огласа, и нисам гадљив на јефтине гитаре, али дати 27000 за онај Епофонов пакет по мени представља бацање пара. Пре неки дан сам видео да се још увек продаје Кортова копија 335 гитаре за 200 евра (кога занима Лес Пол врло вероватно може да покрије највећи део тога баш са оваквом гитаром, и још свашта друго... није то гитара на којој могу само џез стандарди да се свируцкају у башти хотела), а виђао сам и разне Хамер гитаре са 2 хамбакера за мање од 200 евра. Све је то боље од овог пакета, само није ганц ново из радње.

Него реци ти мени, а што баш Лес Пол? Да ли долази у обзир било која друга гитара са 2 хамбакера или баш јуриш нешто што личи на Лес Пол?

alfonso

Post by alfonso » 08 Aug 2015, 12:13

pa znas kako,moze bilo koja sto se sviranja tice naravno.to nije frka.ali mi je nekako zivotni san da imam crnog lp sa belim onim poklopcem :) paljevina sta ces.
a naravno uvek vise volim novo.nisam gadljiv na polovno i kada bi uletelo nesto bez razmisljanja bih uzeo polovno.nemam problem s tim

Tenji

Post by Tenji » 08 Aug 2015, 12:29

Te "zivotne zelje" sto se estetike tice se menjaju brze nego to koja ti se cura svidja kad si osnovna skola, veruj mi. Koliko god te ja razumeo (jer svi mi gasujemo za nekom gitarom samo zbog estetike), bolje ti je da to ipak bude neki sekundarni motiv. Bitno je da gitara bude i lepa, ali je mnogo bolje da uzmes neku koja je recimo druga pratilja sto se lepote tice, ali radi dobro, udobna je, svirljiva, kvalitetno izradjena, itd, nego da se zapucas da uzmes bas crnog LP-a sa belim poklopcem (pickgaurd?), pa da posle bude kuku lele, nece da tonira, nece zice dole, nije to taj zvuk.

Zivimo gde zivimo, i izbor nije veliki. Mnogo nekih zvezda i zvezdica bi trebalo da se poklope da bi ti nasao gitaru koja je i jeftina, i kvalitetna, i crni LP sa belim poklopcem. Mozda se to i dogodi, ali ako ne - ne bi bilo lose da znas sta je od tih parametara prioritetnije.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 08 Aug 2015, 12:33

Мени је било какво опредељивање које се базира на естетици врло дискутабилно. Кад кажеш да ти не лежи гитара то по мени може да се односи на дебљину врата, баланс гитаре, распоред команди, конфигурацију магнета... И ако по свим тим параметрима Страт не врши посао - онда треба да се мења. Међутим, ја налазим да је Страт употребљива гитара, и да је у најгорем случају сасвим употребљиво прелазно решење. Стрпи се мало, сувише импулсивно мењање опреме обично не доноси задовољавајуће резултате.

zek

Post by zek » 08 Aug 2015, 12:37

Evo ovde ima gomila pa može da bira
http://www.thomann.de/gb/lp_models.html ... ton&oa=pra
Može i kod nas da se dobije za nešto veću cenu nego na ovom sajtu.

Tenji

Post by Tenji » 08 Aug 2015, 12:38

Sad kad je povrsina malo zagrebana, slazem se Kristijane.

Post Reply