Epiphone Les Paul SLASH
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Epiphone Les Paul SLASH
Pozdrav svim ljudima na forumu. Naleteo sam na nekog tipa koji prodaje Epiphona Les Paula model SLASH, pa me zanima da li je neko od vas imao nekog iskustva sa ovom gitarom. Cena gitare je 500 evrica, nova. Ja inace sviram djitru 10 godina, i uglavnom su to bili neki Stratovi ( na zalost ni jedan Amerikanac), trenutno imam meksikanca standarda. Posto sam otkinuo na ovog Epiphona, primio sam se da prodam Strata, dodam nesto kinte i pazarim tog Epiphona. Pa ako moze neki savet, po mogucstvu pametan. Gitara se nalazi u oglasima na SerbianCafeu, gde je i okacena slika pa moze da se pogleda. Hvala unapred, Deki, Novi Sad.
- Rocket Roll
Re: Epiphone Les Paul SLASH
Nije stavio pravu sliku i nalupetao se u vezi magneta, taj koji je prodaje.
Loše čivije, loši potenciometri i prekidač, očajan nut, "raspad" elektronika - sve su to klasične bolesti jeftinih Epiphone modela (ruku na srce, skuplji Epiphone modeli su odlični). Dobre strane - izgleda da je zaista od mahagonija, i magneti bi trebalo da su barem OK.
Ovaj novi "Epiphone Slash" model, koji trenutno može da se nađe na zZounds ili na SameDayMusic (evropska cena mu je 800 evra), napravljen je mnogo bolje i profesionalnije. Taj stari model je pre svega napravljen da bi se uzela kinta na imenu...
Cena? Kod nas je cena svega što makar izdaleka podseća na Les Paul - ozbiljno prenaduvana. Ako imaš 500 evra, zašto ne pogledaš Yamahu AES620? Makar je pogledaj.
Slikica za kraj:

Loše čivije, loši potenciometri i prekidač, očajan nut, "raspad" elektronika - sve su to klasične bolesti jeftinih Epiphone modela (ruku na srce, skuplji Epiphone modeli su odlični). Dobre strane - izgleda da je zaista od mahagonija, i magneti bi trebalo da su barem OK.
Ovaj novi "Epiphone Slash" model, koji trenutno može da se nađe na zZounds ili na SameDayMusic (evropska cena mu je 800 evra), napravljen je mnogo bolje i profesionalnije. Taj stari model je pre svega napravljen da bi se uzela kinta na imenu...
Cena? Kod nas je cena svega što makar izdaleka podseća na Les Paul - ozbiljno prenaduvana. Ako imaš 500 evra, zašto ne pogledaš Yamahu AES620? Makar je pogledaj.
Slikica za kraj:

Druze, hvala na savetu, mislim da cu te poslusati. Meni na oko ta gitara, Epiphone SLASH, super izgleda, nisam je probao, pa zato pitam. Odmah mi je malo sumnjivo bila ta cena. Sto se tice ove YAMAHE koju si mi preporucio, znas li gde mogu da je nabavim? Jel je imaju u Mitrosu?
Jos jednom hvala i pozz
Jos jednom hvala i pozz
- Rocket Roll
Imaju, ili bi trebalo da imaju.dexa021 wrote:Sto se tice ove YAMAHE koju si mi preporucio, znas li gde mogu da je nabavim? Jel je imaju u Mitrosu?
A što se Epifona tiče, pokušaj da čoveku spustiš cenu na nešto razumnije. Ako uspe - super, računaj da bi sa dodatnih 200-300 evra ulaganja u gitaru (novi nut, nove čivije, kompletna nova elektronika) mogao da imaš odličnu gitaru. Ako se prodavac zaintačio - "ne prepuštaj se melanholiji, idi dalje."
Da li je mozda neko probao Epiphone-ov Slash Les Paul model, ali ovaj novi, goldtop?
Ova gitara je stvarno prelepa !Rocket Roll wrote:
Slikica za kraj:
Meni je iskreno odvratna ... a volim LP.
Pogotovo ta "lozacka" sara ...
- Guitar_thrill
- MF veteran
MUzzY wrote:Meni je iskreno odvratna ... a volim LP.

Šara je da se srušiš. But it's all rock'n'roll... Ako ćemo pravo, nejveći deo rock ikonografije je koncentrat kiča.MUzzY wrote:Pogotovo ta "lozacka" sara ...
- turbosarma
ovaj slash model je neka mesavina Les poul-a studio LP specijal 2, nikad nisam probao bas njega ali, epiphone LP standard imas polovne za te pare, mozda ubodes neki dobar.
Meni se svidja boja i lp oblik,a sara manje vishe,nisam ni zagledao.
- mislim_stvarno
Ovaj gore je obican standard sa crnim hardverom, open coil magnetima (ne znam koji su) i custom paint job-om...turbosarma wrote:ovaj slash model je neka mesavina Les poul-a studio LP specijal 2, nikad nisam probao bas njega ali, epiphone LP standard imas polovne za te pare, mozda ubodes neki dobar.