Ibanez... again!
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Ibanez... again!
Jel moze neko da mi objasni razliku izbedju Ibaneza RG350xx i RG370xx. Da li vopste ima razlike sem pickguard-a?
Re: Ibanez... again!
Nema. Na 370 elektronika je ukopana u drvo, a na 350 je na pickguardu, razlika u zvuku mozda postoji, ali nishta spektakularno. Svi delovi su isti.
Hm... Ok. Onda takodje pretpostavljam da nema razlike izmedju RG350EX i DX sem boje. Tu mi nije jasno zasto je bela gitara jeftinija (malo) od crne?
Dobro pretpostavljash. Ko ce ga znati zashto je jeftinija. U kojim prodavnicama si gledao?
U Mix-u, oni su uvoznici Ibanez-a!
Brate kao sto ti rece ,nema bas nikakve razlike osim boje ,ama bas nikakve ,a imas i RG350Dx u crnoj ,tako da ....ne vidim zasto bi bila skuplja 

Pa ne vidi ni on, ali je skuplja. 

Neke gitare imaju hardver neke zajebane boje-crna,zlatna... a ne klasicno poniklovan, pa su zto skuplje.To pretpostavljam,nisam siguran, zato sto kad sam gledao zasebno flojdove-taj crnkasto niklovan(zajeban) je bio skuplji, i to ne za nijansu
E zanima me da li je (i koliko, ako jeste) RG450 bolja od RG350? Vidim RG450 ima Edge most, a RG350 Edge III. Koliko se krece cena polovnih RG450, a koliko za RG550 (ova je, cinimi se, bolja od obe ranije spomenute
)? Da li vredi uzimati RG450?

Pa rg3xx i rg4xx su tu negde, prednost ima rg4xx, spadaju u nizu srednju klasu, a rg550 je vec druga prica.
Najbolje bi bilo kad bi nasao polovnog rg550, bivalo je u oglasima, ide od 400-450-500-550e, pa i vise, zavisi od stanja i hitnosti. 

Posto je veca verovatnoca da cu da vidim (pravog) Uskrsnjeg Zeku nego da nadjem oglas za RG550 i da imam pare kad ga nadjem. Mislim da cu da uzmem RG350EX. Mene zanima zasto svi pljuju tu gitaru? Da li su pickupi losi ili tremolo (obe stavke bi vremenom bile zamenjene) ili gitara kao komad drveta? I da li bi to bila dobra gitara kad bi zamenio tremolo (sa Ibanez Lo-pro Edge) i magnete (sa evolution setom, btw. koliko bi me izasli magneti?)?
Molim vas da mi odgovorite, hvala.Toce wrote:Posto je veca verovatnoca da cu da vidim (pravog) Uskrsnjeg Zeku nego da nadjem oglas za RG550 i da imam pare kad ga nadjem. Mislim da cu da uzmem RG350EX. Mene zanima zasto svi pljuju tu gitaru? Da li su pickupi losi ili tremolo (obe stavke bi vremenom bile zamenjene) ili gitara kao komad drveta? I da li bi to bila dobra gitara kad bi zamenio tremolo (sa Ibanez Lo-pro Edge) i magnete (sa evolution setom, btw. koliko bi me izasli magneti?)?
http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... lit=Ibanez
Evo pogledaj na ovom linku imas o Ibanezu bas smo se raspricali ,na ovoj temi ga niko nije napljuvao ,ishvalili smo ga i ukazali na neke mane tipa magneti ,tremolo rucica , koja je razlika izmedju modela koji su proizvedeni U indoneziji ..... itd
Sve u svemu overi link,mislim da ces naci korisnih stvari
Evo pogledaj na ovom linku imas o Ibanezu bas smo se raspricali ,na ovoj temi ga niko nije napljuvao ,ishvalili smo ga i ukazali na neke mane tipa magneti ,tremolo rucica , koja je razlika izmedju modela koji su proizvedeni U indoneziji ..... itd
Sve u svemu overi link,mislim da ces naci korisnih stvari

Sta mislite o Ibanezima RG550 iz 1995. godine. Koliko vrede, Da li se bitno razlikuju od onih malo starijih, sem sto imaju AANJ?
Pa sve najbolje o tim gitarama. Sta ti je AANJ??