Gibson Flying V, Explorer ::

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Molotov
MF veteran

Gibson Flying V, Explorer ::

Post by Molotov » 16 Apr 2008, 10:44

Imam u planu da se ponovim ove godine sa jednom novom gitarom.
Znam da ce to biti Gibson i to ili Flying V ili Explorer ....

E sada, kako u Banjaluci nema nit je bilo, a nit ce biti radnje sa gibsonima u njoj, zna li neko da mi malo priblizi koje bi bile razlike izmedju sljedecih modela gitara? Nemojte sada dami prevodite sta pise na stranici, koja ima koliko pragova i koje magnete, interesuje me sta vi mislitye koja je gitara od ovih onako najkvalitetnija za te pare. Sve su u istom cjenovnom rangu ....

Gibson-Flying-V-New-Century
Gibson-Flying-V
Gibson-Flying-V-Faded-3-Pickup
Gibson-84-Flying-V-ReIssue
Gibson-Explorer
Gibson-Explorer-Pro
Gibson-Explorer-Pro-Flame-Maple

cccira
MF veteran

Re: Gibson Flying V, Explorer ::

Post by cccira » 16 Apr 2008, 11:55

Odakle planiras da nabavis?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 16 Apr 2008, 12:42

cccira wrote:Odakle planiras da nabavis?
Verovatno iz Zagreba - nije daleko a cene su bolje nego u Beogradu, ako se ne varam?

Rizikuješ da se pre ili kasnije umoriš od tog oblika, pa da posle upadneš u problem sa prodajom tako skupe a specifične gitare. Mora li baš taj "nestandardni" dizajn? Toliko koštaju i nekoliko vrlo dobrih a "klasičnijih" gitara...

Možda bi (što se izgleda tiče) "standardni" Flying V bio najsigurnije rešenje. Uvek možeš da kažeš: "Ovo je gitara na kojoj je Hendriks svirao 'Red House' a Albert King 'Born Under A Bad Sign'!"

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 16 Apr 2008, 13:00

Ja bih pre odabrao eplorera cisto zbog oblika ali se ni u jednu ni drugu gitaru ne razumem dovolno da ti odgovorim na pitanje...

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 16 Apr 2008, 23:28

Rocket Roll wrote:
cccira wrote:Odakle planiras da nabavis?
Verovatno iz Zagreba - nije daleko a cene su bolje nego u Beogradu, ako se ne varam?

Rizikuješ da se pre ili kasnije umoriš od tog oblika, pa da posle upadneš u problem sa prodajom tako skupe a specifične gitare. Mora li baš taj "nestandardni" dizajn? Toliko koštaju i nekoliko vrlo dobrih a "klasičnijih" gitara...

Možda bi (što se izgleda tiče) "standardni" Flying V bio najsigurnije rešenje. Uvek možeš da kažeš: "Ovo je gitara na kojoj je Hendriks svirao 'Red House' a Albert King 'Born Under A Bad Sign'!"
Nista ja ne rizikujem ... ja vec dugo sviram na ovome ....

Image

tako da mi oblik nje stran ... volim ja te siljke... a o prodaji ne razmisljam, jebo te nisam svercer pa da prije nego sto kupim da razmisljam o prodaji.

Umjesto sto me odgovarate dajte mi strucni sud, sta mislite koja je od ponudjenih najkvalitetnija za pare ...
Iz USA direkt ovoga ljeta ... kolega ode tamo pa ce je donijeti sa sobom nazad kao sto je sebi donio prosle godine Les Paula nekog za samo 650 EURa .. na nekoj akciji ga nasao kao sto je sada ovaj Gibson-84-Flying-V-ReIssue samo 1000 USD (to je 650 EUR)....

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 17 Apr 2008, 00:10

Cekaj, taj Les Paul, nije valjda bio Gibson-ov?
Nije moguce da Gibson Les Paul kosta samo 650e! :shock:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 17 Apr 2008, 00:29

Molotov wrote:
Iz USA direkt ovoga ljeta ... kolega ode tamo pa ce je donijeti sa sobom nazad kao sto je sebi donio prosle godine Les Paula nekog za samo 650 EURa .. na nekoj akciji ga nasao kao sto je sada ovaj Gibson-84-Flying-V-ReIssue samo 1000 USD (to je 650 EUR)....
To ti je lepa kombinacija... Koliko je nuzno da bude gibson? Mislim da za te pare mozes da dobijes mnogo vise gitare, al daleko od toga da je gibson los :)
Inace sto se tice samih gitara... Ne ocekuj neki savet od nas posto mi kao i ti mozemo samo da sanjamo o ovim gitarama u nasim gitar shopovima. Ja sam se razmisljao da uzmem ovaj V faded sa 3 magneta, moj favorit od ovih navedenih (da sam na tvom mestu i da imam explorera vec, sad bih uzeo V). Jeftinija je, a i ima magnet viska, i iako nece napraviti neku veliku razliku, vise je uvek bolje :wink: . Jedino mozda moze da ti smeta taj faded izgled, ev kako izgleda:
http://www.guitarpoint.de/shop/files/gi ... ck3puk.jpg

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 17 Apr 2008, 10:25

Ako amerikanci provale da je gitara za srbina,sigurno ce da ti upakuju neki radioaktivni otpad u nju. I tog les Paula bolje proverite na vincinom institutu.

Jimmy page

Post by Jimmy page » 17 Apr 2008, 12:52

Dusan wrote:Ako amerikanci provale da je gitara za srbina,sigurno ce da ti upakuju neki radioaktivni otpad u nju. I tog les Paula bolje proverite na vincinom institutu.
:lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 17 Apr 2008, 14:04

Nebi se reklo ... i tamo je gibson svaki oko 1800 EURa ... polovni Flying V se nadje za preko 1000 EURa .... a ne vrijedi toliko osim ako nije proizveden prije 1990. a nisu uglavnom ....

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 18 Apr 2008, 10:22

Pogledaj Zakk Wilde-ove modele les pola,flaing v i explorera.Sigurno su malo skuplji ali mi se mnogo svidjaju

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 18 Apr 2008, 13:30

Dusan wrote:Pogledaj Zakk Wilde-ove modele les pola,flaing v i explorera.Sigurno su malo skuplji ali mi se mnogo svidjaju
Preskupo ... u USA nisu ispod 3500 USD ... a imaju floyd rose sto mi se ne svidja ....

Post Reply