Nešto više o Washburn KC-LTD?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Blingo

Nešto više o Washburn KC-LTD?

Post by Blingo » 01 Jun 2008, 14:34

Dotična gitara je iz Chikago serije koja se pavila,bar tako kažu momci sa Washburn foruma, od sredine '80ih do početka '90ih.

Dakle, gitara je u mom posedu 10-ak godina ali ništa bitno nisam uspeo da saznam o njoj...Jedino što sam iskopao na Washburn forumu je podatak da se konkretno ovaj model krajem '80ih proizvodio u Koreji i da na Američkom tržištu vredi oko 100$,a u Evropi oko 200 evra.

Mene interesuje od kog je drveta gitara pravljena,koji su to magneti u njoj,čivije...ma mislim, sve što može da se sazna.

Kada ukucam "Washburn KC-LTD",naš prijatelj Google izbaci 2-3 linka,ali tu nisam uspeo ništa da saznam.Kada ukucam "Washburn Chikago series" ,ne izbacuje ništa pametno...

Takodje,ni harmony-central ni ultimat guitar nemaju ovu gitaru u delovima za recenzije.

Tako da reših da se obratim za pomoć...Dakle,znate li nešto o ovoj gitari ili znate li gde bih mogao da saznam?

Slike idu:

Image
Image
Image

Bodomovac

Re: Nešto više o Washburn KC-LTD?

Post by Bodomovac » 02 Jun 2008, 04:57

Napisao si Chikago, a piše se Chicago. Upiši ponovo u Google-u, izbaciće mnogo više korisnih linkova. :)

Blingo

Post by Blingo » 02 Jun 2008, 14:37

To sam napravio lapsus prilikom kucanja posta! Tako mi i treba kad sam u svadji s prstima! :lol:

Izbacuje on meni,neke gitare Chicago serije,ali ne ovu moju...

Bodomovac

Post by Bodomovac » 02 Jun 2008, 16:56

Aha... pa nznm, napisao si to na dva mesta... u svakom slučaju to je sav moj skroman doprinos, pošto stvarno ne znam ništa o toj gitari... :?

Blingo

Post by Blingo » 02 Jun 2008, 17:13

U svakom slučaju,hvala! :wink:

Historik
MF veteran

Post by Historik » 02 Jun 2008, 17:40

Ova gitara vredi mnogo vise od 100-200e, znam jer imam Washburn Mercury MD-70, koji npr. ima isti vrat kao ta tvoja gitara, ali je made in USA i ima 2 humba i singl. Pod uslovom da su ti magneti ispravni, ona je bolja od vecine low-cost Ibaneza i Jacksona, a o kopijama Fendera i da ne govorim. Washburn je zaista pravio odlicne gitare (odlican odnos kvalitet-cena) do pocetka 90'ih, kada su izmestili fabrike u Kinu ili tako negde, od tada su low-cost, i retko naidjem na neku njihovu gitaru da je bas dobra. U svakom slucaju, tvoja gitara je sasvim ok, i ako planiras da ulozis u nju (novi magneti, eventualna promena pragova ako treba i sl), mislim da ti se moze isplatiti...

Blingo

Post by Blingo » 03 Jun 2008, 10:38

Pazi,ja sam ovu gitaru uzeo,predpostavljam kradenu jer se prodavac u opšte nije razumeo u gitare i o njoj nije znao apsolutno ništa,'99. za 100DM.Tada još nisam imao komp,internet i sve ostalo,tako da smo u to vreme samo konstatovali da je vrat prav i svirljiv,pragovi dobro odradjeni,da magneti ne bruje i da ima solidan sustein.
Predhodni valasnik u opšte nije vodio računa o njoj,a izgleda da nije znao ni trzalicom valajno da barata i otuda ova korozija na magnetima i ogrebotine po telu gitare.(Neki bi rekli,pravi vintage :D )

Sada tražim po netu neke podatke,ali ništa ne mogu da nadjem o njoj.Na nekoliko mesta su ljudi postavljali pitanja o ovoj gitari ali im niko nije davao konkretan odgovor.Jedino je na Washburn forumu,u temi sličnoj ovoj mojoj, odgovorio samo 1 član i napisao da je pravljena u Koreji i da je u US,polovna, oko 100$ a u EU oko 200e.Naravno,kako je bio jedini lik koji je odgovorio-te podatke uzimam sa rezervom.Sigurno je tačno,odnosno podatak koji ne uzimam sa rezervom, da je gitara pravljena krajem '80-ih,jer se cela Chicago serija proizvodila '80-ih godina i nešto malo početkom '90-ih.Iz svega ovoga,ne mogu sa sigurnošću da tvrdim ni kakvog je kvaliteta gitara,jer se sve svodi na krajnje subjektivna zapažanja.Zato sam i postavio temu ovde,ali izgleda da se ni ovdašnji gitaristi nisu susretali često sa Washburnima iz '80-ih godina.

Razmišljao sam da ugradim neke fine magnete u nju,ali nisam siguran koliko je to pametna investicija... :?

Historik
MF veteran

Post by Historik » 03 Jun 2008, 11:26

Hahaha...Prvo, kao sto su mnogi ovde vec konstatovali, a narocito Rocket Roll, cene koje mozes da nadjes na internetu potpuno su razlicite u odnosu na cene koje su kod nas realne. Ja verujem da ta gitara moze da se nadje u USA za 100 dolara, ali u kakvom stanju, to je vec pitanje. Ovih 200e koliko kosta u EU su nesto pribliznija cena, ali treba imati na umu da tamo npr. nov Epiphone Les Paul Standard kosta 460e, a kod nas 650 (porezi, carine, velike marze trgovaca instrumentima). Recimo da je za nase uslove realna vrednost tvoje gitare (u stanju u kakvom jeste) izmedju 300 i 350e. Pod uslovom da je drvo u dobrom stanju (tu ne mislim na ogrebotine), mislim da se itekako isplati staviti nove magnete na nju. Ja sam mog Washburna uzeo pre nekih godinu dana. Lik mi ga je ponudio za 500e (posto je preko nekog ortaka islo, inace je prodavao za 600), '87 godiste, skoro u fabrickom stanju. Posto sam iscimao moje za deo para koji mi je nedostajao, uzeo sam pare i obisao skoro sve prodavnice muzickih instrumenata u Beogradu, da vidim ima li mozda nesto iplativije za te pare. Za 500e nisam uspeo da nadjem bolju gitaru, jer ovaj moj jede svakog Ibaneza i slicne gitare tog cenovnog ranga. Jedina gitara koja mi se tada vise svidela je bio neki PRS kod Dzindzera u Mix-u, ali je on bio izmedju 650 i 700e, a tolike pare nisam imao. Pre jedno dva meseca sam zamenio magnet na bridge-u, i sad ima jos bolji ton. Recimo da ti za promenu sva tri magneta treba nekih 150-200e (u zavisnosti koje magnete ces da uzmes), a mozes i da promenis samo bridge ili neki od singlova, u zavisnosti koju muziku sviras i koje pozicije magneta najvise koristis.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 03 Jun 2008, 12:54

Gledam i citam.... pa se nesto razmisljam...

http://www.washburn.com/about/cservice/index.aspx

posaljes im prigodno pismo sa objasnjenjem tvog problema/pitanja i eto...

Forumi k'o forumi...

Sa druge strane: http://acapella.harmony-central.com/index.php ovde mozes da nadjes dosta dobrih informacija a na kraju i pitas...

Blingo

Post by Blingo » 03 Jun 2008, 23:24

dejankuki wrote:Gledam i citam.... pa se nesto razmisljam...

http://www.washburn.com/about/cservice/index.aspx
Da budem iskren,izbegavao sam ovu opciju (ni sam ne znam zbog čega,ali sam je izbegavao).Na kraju sam ipak sastavio jedno pisamce i tražio im da mi odgovore od kog drveta je pravljena gitara,gde je pravljena i koji je hardver na njoj?Mail im je poslat i sada čekam odgovor.Kada ga budem dobio,bićete obavešteni!

Hvala svim učesnicima u temi!

Blingo

Post by Blingo » 05 Jun 2008, 10:03

Na žalost nisam uspeo ništa konkretno da saznam.... :(

Uradiću copy/paste moje prepiske sa gospodinom Timom McCarthy.

To who it may concern:

I have recently become a proud owner of a Washburn electric guitar. However, I don't know anything about it. I have tried to find out something about it on the Internet, but neither Google nor other renowned sites about electric guitars and equipment contained any information about this guitar. Therefore, I have decided to come up to you.

Namely, I own Washburn KC-LTD Chicago Series. I have bought it as a used instrument, and there is no serial number on it. I would like to know, concerning the fact that there is no serial number and I have no knowledge of it, when was this model made, what kind of wood was used and what kind of hardware is it equipped with?

Also, if it is possible without serial number, I would appreciate if you could tell me where was the model I own made. Was it made in the USA, or did the production of this model begin after you had moved to Far East?

In order to ease identification, please find the pictures of my guitar attached.

Gratefully yours,
Marko Rakic

Gospodin je odgovorio:

These where made in Japan. Here is a catalog page with the various KC models. They where made in the late 80’s.

Tim McCarthy

Customer Service Rep.

800-877-6863 ext 5173

US Music Corp

444 E Courtland St.

Mundelein Il. 60060

Kako na slikam nije bilo KC-LTD modela,usledio je sledeći mail:

Dear Sir,

Thank you for your quick response.
In the catalogue you have sent me I don't see my guitar. Does that mean my guitar is not your product at all, or does it mean its just one of your low-cost models?

My guitar is Washburn KC-LTD, but there is not single LTD guitar in the catalogue you have sent. I am specially interested in what kind of wood was used in making of the Washburn KC-LTD Chicago Series and which magnets were embedded.

For easier identification please find pictures of my guitar attached. I emphasise that I have changed original tremolo with the Wilkinson tremolo.

Gratefully yours,
Marko Rakic

I na kraju,gospodinov odgovor:

Unfortunately I have no other info on the KC series, sorry.

I šta sad? :( :( :(

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 05 Jun 2008, 11:00

:eek4i_2:
Svasta!!!

Jedino sto ti preostaje jeste da odes kod nekog lutiera (doooobrog graditelja instrumenata) i da pokusa on da utvrdi o kom drvetu se radi..

Sa druge strane to LTD obicno je poboljsani model obicne serije. NPR. mozda je sve isto kao na KC seriji, samo neki komad hardwera se razlikuje, pa zato ima oznaku LTD (limited)... pa pogledaj na tu foru. Znaci pogledaj karakteristike za obican KC???

Drugo, nedostatak serijskog broja MOZE da znaci ili da je gitara neki primerak iz neke probne serije, ili reklamna serija neke firme????

Trece, mozda je neko pravio ili prepravljao VEC postojecu gitaru...

Puno, mozda, a ni jedan konkretni odgovor!?

Ali kad proizvodjac nema odgovor... tesko da cemo mi imati nesto vise...????

A svaka im cast na odgovoru...!!!!????

BTW, daj te slike ili katalog, da pogledamo

Critical
PedoBear

Post by Critical » 05 Jun 2008, 14:02

Brate ne znam da li si bio ovde ,ova gitara je ista kao tvoja ali je bela

http://www.partoch.com/forum/post_69552 ... +Club.html

na francuskom je :(

Blingo

Post by Blingo » 05 Jun 2008, 16:55

dejankuki wrote: pa zato ima oznaku LTD (limited)

Izgleda da je neki žešći limited,kad ni ovi u Washburnu ne znaju ništa o njemu! :lol: :lol: :lol:

@Critical
Moram ti priznati da si me obradovao!Već sam počeo da mislim da sam jedini koji ima ovu fantomsku gitaru,ali ispade da je u svetu imamo ja i ovaj Francuz! :lol:

Sad jurim bivšu devojku da mi prevede ove postove(prednost ostajanja u dobrim odnosima sa bivšim cicama :P ),možda u njima ima nečeg što bi poslužilo.Ovako,samo gledajući,kapiram da nije baš neka bezveze gitara,jer kapiram da čovek koji ima kolekciju od 6-7 instrumenata ne bi imao neku bgfkokgf gitaru,a i predpostavljam da ne bi ugradjivao onaj aktivni humbaker.Naravno,ovo je samo neki moj zaključak koji nemora biti tačan.

Kada dobijem prevode ovih postova u kojima se pominje KC-LTD,javiću vam šta sam saznao.

A evo i onih slika koje mi je poslao ovaj Tim iz Washburna:

Image
Image
Image
Image
Last edited by KnightOfDoom on 05 Jun 2008, 17:14, edited 1 time in total.
Reason: Sredjene slike

Critical
PedoBear

Post by Critical » 05 Jun 2008, 17:12

Moram ti priznati da si me obradovao!Već sam počeo da mislim da sam jedini koji ima ovu fantomsku gitaru,ali ispade da je u svetu imamo ja i ovaj Francuz!
Super kad imas nekoga da ti prevede :D

Eto bio sam i ja jednom od neke koristi :mrgreen:

Post Reply