Šta Mislite O Music Man Gitarama?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

davidgilmour

Šta Mislite O Music Man Gitarama?

Post by davidgilmour » 11 Jun 2008, 00:04

sta mislite o ovim gitarama ? posebno onaj Axis, nesto....slusao sam jednog lika kako svira na njemu, i mnogo mi se svideo zvuk... :) kako ih poredite sa fenderima i gibsonima :)

Critical
PedoBear

Re: music man

Post by Critical » 11 Jun 2008, 00:18

sta mislite o ovim gitarama
Evo imamo na forumu vlasnika jednog "muzicara" muslim da ce ti on najbolje reci , ja mislim da su skupe :mrgreen: (ali,koliko para toliko muzike sto bi znacilo da su verovatno dobre,ne znam nisam probao) :D

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 11 Jun 2008, 20:28

Music Man je firma koja je osnovana od strane Leo Fender-a a kasnije otkupljena od Ernie Ball-a. Najpoznatija je po izuzetnim bass gitarama koje su jako cenjene. Music Man proizvodi instrumente iskljucivo po porudzbi, tako da je svaka gitara u neku ruku custom made za tog kupca, doduse mnoge muzicke radnje narucuju vise gitara koje kasnije prodaju pa to malo gubi smisao, ali ako Vas mrzi da cekate 6-7 meseci da Vasa gitara bude izradjena, to je jedini nacin. Vecina modela su signature modeli (Albert Lee, Steve Morse, John Petrucci, Steve Lukather, Benji Madden) a ostale su Silhouette i Axis (nakadasnji EVH model) kao i S spin-off Sub. Moj licni utisak je da su to mozda najsvirljiviji i najkvalitetnije izradjeni instrumenti na svetu, naravno uzimajuci u obzir cost/price aspekt (ja do sad nisam probao kvalitetniji instrument u tom cenovnom rangu), ko se jednom navuce na MMEB vrat, svaki drugi ce mu biti kao veslo :D U Maricu imas nekoliko komada koje mozes da probas, ali kao i svaka gitara tog ranga, izuzetno je okrutna i zahteva vrlo cistu tehniku, greske ne prasta nego ih pojacava, a sam model koji ja sviram (John Petrucci) je vrlo poznat po tome, ne postoji ta kolicina gain-a koja ce ga zamuljati. Ali to je (barem meni) veliki plus. Tera te da budes bolji muzicar.Ja sam pre MM-a svirao dosta gitara, ukljucujuci i Jem 7VWH (cije mi je posedovanje bio zivotni san) ali kad sam uzeo JP-a otvorili su mi se potpuno novi vidici :D A poredjenje sa Gibsonom i Fenderom je potuno neumesno jer su to masprodukcione firme sa stotinama razlicitih modela za sve slojeve trzista, samim tim i mnooogo slabijim QC (cak i za najskuplje modele - prosto neverovatno), dok je MM mala beskompromisna porodicna firma. Negde vise u rangu Suhr-a, Andersona ili mozda Taylor-a, ali to je vec druga (i duga) prica...
Cheers!

davidgilmour

Post by davidgilmour » 11 Jun 2008, 20:33

ok, prilicno mi je jasnije, ali me neke skracenice bune "QC" i tako to :)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 11 Jun 2008, 20:34

Qualty Control!!!

Mithrandir
MF veteran

Post by Mithrandir » 11 Jun 2008, 21:22

Tri gitare su mi san i zivotni cilj mi je da zaradim dovoljno da mogu da ih kupim:
1) Fender Stratocaster Rory Gallagher Signature model
2) Taylor Custom electric guitar (Koa)

Ali, moja ultimativna gitara (ne racunajuci Gilmourov "black strat" koji ne mogu da posedujem :mrgreen: ) jeste Ernie Ball Music Man JP BFR-7 :hide:
Sad na stranu sto nijednu nisam probao :hide: o svakoj sam citao utiske, ali i imena koja stoje iza ovih gitara (a i bogami cena) garantuju vrhunski kvalitet. Ako nesto volim kod zvuka Johna Petrucci-a to je versatilnost (kao i DT uopste) i zato hocu ovakvu gitaru. Mislim da je mali broj ljudi koji se pitaju kakva je Music Man gitara, vec kako da dodju do novca da je kupe :)

@ DrGreenThumb: A sad ja znam zasto je tvoj solo za onu Reverse-ovu stvar onako dobar :mrgreen:

P.S. Da znam da su mi skromne zelje (wishful thinking jbga) :mrgreen:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 11 Jun 2008, 22:07

Ja bih JP sa 7 zica i piezo elektronikom, ako moze da se zapakuje za poneti! :mrgreen:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 11 Jun 2008, 22:10

Mithrandir wrote:Tri gitare su mi san i zivotni cilj mi je da zaradim dovoljno da mogu da ih kupim:
1) Fender Stratocaster Rory Gallagher Signature model
2) Taylor Custom electric guitar (Koa)

Ali, moja ultimativna gitara (ne racunajuci Gilmourov "black strat" koji ne mogu da posedujem :mrgreen: ) jeste Ernie Ball Music Man JP BFR-7 :hide:
Sad na stranu sto nijednu nisam probao :hide: o svakoj sam citao utiske, ali i imena koja stoje iza ovih gitara (a i bogami cena) garantuju vrhunski kvalitet. Ako nesto volim kod zvuka Johna Petrucci-a to je versatilnost (kao i DT uopste) i zato hocu ovakvu gitaru. Mislim da je mali broj ljudi koji se pitaju kakva je Music Man gitara, vec kako da dodju do novca da je kupe :)

@ DrGreenThumb: A sad ja znam zasto je tvoj solo za onu Reverse-ovu stvar onako dobar :mrgreen:

P.S. Da znam da su mi skromne zelje (wishful thinking jbga) :mrgreen:
Lep izbor, doduse ja bih uzeo nekog 60s strata i toliko ga svirao da napravim od njega RG-u nalik, ne bih nikad pristao da dam dzak para samo zato sto je gitara vestacki relic-ovana. Kad je ti izakas to ima svoj smek i gitara dobije svoj neki identitet, svaku parku pamtis :)
Taylor su neverovatne gitare, ali su skupe i toliko ruzne da su prelepe (kao Albert Lee MM).
Btw, Petrucci-ev model uopste ne zvuci preterano DT-ovski, tj. ako ne juris taj ton (Mesa Mark-ovi i ta klapa) i prilicno je low output za gitaru koju svira metal muzicar. Mislim da je bas zbog toga tako precizna. Inace u Americi, MM gitare (pogotovu polovne) nisu narocito skupe, Silhouette moze da se nadje za 600-900 dolara, Axis za 800-1000, JP za 1200+ itd. Tako da nisu toliko nedostizne a izvikane kao, recimo, Gibsoni novije generacije. Ako imas nekog da donese, moze da se nadje bas dobar deal.

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 11 Jun 2008, 22:12

cccira wrote:Ja bih JP sa 7 zica i piezo elektronikom, ako moze da se zapakuje za poneti! :mrgreen:
Skoro je neko prodavao bas takvu, cijena - prava sitnica - 2 k+ evra... :mrgreen:

Mithrandir
MF veteran

Post by Mithrandir » 11 Jun 2008, 22:26

Da, da...Pretpostavljao sam da je Mesa dala konacan zvuk. Ne sumnjam da JP model moze da postigne sve sto bih trazio od gitare...
Za RG model i relic-ovane gitare se potpuno slazem... Samo toliko mi se svidja bas taj izgled, a da ne spominjem sto bi trebala da bude slicna Rory-evoj gitari.

Ah...piezo...Jos jedan razlog zbog cega treba posedovati tu gitaru!

cccira
MF veteran

Post by cccira » 11 Jun 2008, 22:32

DrGreenthumb wrote:
cccira wrote:Ja bih JP sa 7 zica i piezo elektronikom, ako moze da se zapakuje za poneti! :mrgreen:
Skoro je neko prodavao bas takvu, cijena - prava sitnica - 2 k+ evra... :mrgreen:
Nemam nista sitno :grummel_2: :lol:

Btw. mislim da gospoda iz Rni Bola stavljaju neku drogu u njihove gitare jer kogod da je probao nekog mjuzikmena je bio odusevljen. Svi naglasavaju svirljivost ovih gitara, i nije mi bas jasno u cemu je fora? Sta to oni znaju sto niko drugi ne zna? Sta je toliko specijalno u njihovim gitarama pa ih svi nalaze udobnim i svirljivim?

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 11 Jun 2008, 22:46

Mozda zato sto su pravljene za "The Progfateher"-a? :D :D Nema tu zajebancije.... 8)

:lol: :lol: :lol: :lol:

Mithrandir
MF veteran

Post by Mithrandir » 11 Jun 2008, 22:48

Hahah, jeste ti genijalan avatar :D

Elem, mislim da bi covek sa mog avatara mogao da kaze zasto se raspituje? Mislim ako kupujes da se nadjemo da je pipnem jednom :lol:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 11 Jun 2008, 22:51

cccira wrote:
DrGreenthumb wrote:
Nemam nista sitno :grummel_2: :lol:

Btw. mislim da gospoda iz Rni Bola stavljaju neku drogu u njihove gitare jer kogod da je probao nekog mjuzikmena je bio odusevljen. Svi naglasavaju svirljivost ovih gitara, i nije mi bas jasno u cemu je fora? Sta to oni znaju sto niko drugi ne zna? Sta je toliko specijalno u njihovim gitarama pa ih svi nalaze udobnim i svirljivim?
Mejbibejbi, vecina ljudi koji sviraju Rnie su toliki fanovi da nijednu drugu ne gledaju, a neki imaju desetine. Cudno, u najmanju ruku, ali Sterling Ball, aka Big Poppa, je uspeo da izgradi jednu porodicnu atmosferu manufakture kod populacije koja svira istoimene gitare. Stalno visi na forumu istog, i sve sto vam nije jasno mozete ga licni pitati, kao i Artiste koji s vremena navrate na veceru kod njega pa usput odgovaraju na poruke forumasa (Luke i JP pre svega, i Vinnie Moore dok je svirao MM). Druga stvar je njihova predanost krajnjem konzumentu i teznji da njihov proizvod bude sto savrseniji. Usput, koriste vintage oneway-action truss-rod-ove, na vecini vratovi su nefinisirani, pragovi su savrsene visine, izbruseni tako da se gitara cini kao da je svirana 20 godina. Jednostavno - pravljene su za profi muzicare, bez ulagivanja sirokim narodnim masama - jednostavno ali jebitacno :D

davidgilmour

Post by davidgilmour » 12 Jun 2008, 01:30

ne kupuje, ali jednom ce imati para, pa ce morati da se odluci za zivotnu gitaru :) ovaj Axis mi je bas zapao za oko (uvo) :)

Post Reply