1. vrstama štimova,
2. poznatim gitaristima koji koriste nestandardne štimove,
3. vrstama muzike koji zahtevaju nestandardne štimove,
4. debljinama žica koje se koriste kod nestandardnih štimova,
5. tehnikama sviranja sa nestandardnim štimovima... i napokon,
6. šta se time dobija.
1. Ne znam koliko ih ima ali posto sad imas i osmozicanih gitara radosti sa stimovima nikad kraja ali,neki koji su bas cesto zastupljeni su Drop D (kada ti je cela gitara u E stimu osim gornje E zice koja je u D tj. D A D G H E') D stim ( svaka zica spustena za ceo stepen ,npr. D G C F A D ,inace ja sam u D,zbog Pantera

) imas i Drop C (mislim da korn koristi drop C nisam siguran, svejedno isti ti je princip samo sto je gitara u D stimu i onda gornju D spustas za ceo stepen ).... toliko znam o tome ,ko zna vise neka dopunjava:D
2. Dimebag, imas ih dosta u ovoj Black Death muzici

:D ali ne bih znao , koristila je i metallica na ponekoj pesmi D (mislim da je Fuel u D ali nisam siguran)
3. U svakoj muzici mozes da primenis neki uvrnut stim ,npr nadji na YouTube Andy Mackee (nisam siguran za prezime) -Guitar driffting ,on je u nekom levom stimu koliko sam shvatio....
Ono obicno se koristi spustanje stima u metalu kako bi dobio dublji "tezi" ton za oranje
4. Sto se debljina tice ,mozes da uzmes one "nestandardne " tj. da ti donje tri (GHE') budu kao u normalnom stim (0.09) a da ti gornje tri (ili samo E zica ) budu kao za desetke..
U sustini ,ja sam svirao 9-ke ,kako sam presao na D stim stavio sam 10-tke ,ono sto su jace zice to ce bolji zvuk biti kad ih spustas u neki stim koji nije E
5.Tehnike sviranja

pa sviras isto ko sto sviras normalno (ovo vazi ako si u bilo kojem drugom stimu osim E ,ne vazi za Drop Stim)
STo se drop stima tiche ,nekima je lakse da tako hvataju kvinte ,zasto ,pa zato sto mozes da ih hvatas jednim prstom, i kao mozes brze da svira, meni je nezgodno dosta
Npr. stim je : D A D G H A E (drop D)
pazi sad ,kad ti je gornja E onda ide : E,F , FIs,G ,Gis , (A),B, H ,C,Cis ,D ,Dis , E' Znaci A5 bi bilo E6 (5) i A5 (7) i ako hoces dodas oktavu D4 (7)
ako je gornja D (sto je slucaj u DRop d stimu: D , Dis,E ,F ,Fis,G,GIS ,(A),B,H,C,Cis,D' znaci sad bi a5 u drop D bilo D6 (7) A5 (7) i oktava D4(7)
Kao sto vidis u Drop D lako mozes da uhvatis bilo koju 5-ticu jednim prstom
6.STa se dobija :
1)nekima je lakse tako da sviraju (?)
2) Definitivno se dobija tezi zvuk
3) Neki extremi to rade samo onako da bi bili baje
Nadam se da sam uspeo da ti priblizim koliko toliko (tj. koliko sma znao,hahahah)
Zamalo da zaboravim ,S.O.A.D. koristi drop stim cesto
pozz