SIT žice
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
SIT žice
Pre svega se izvijnavam moderatorima ako je ova tema trebala negde drugo da se postavi, tražio sam i nisam našao neko pogodnije mesto, pa je izmestite ako pripada negde drugo.
Uglavnom, zanima me da li je neko imao iskustava sa ovim žicama i kakva su ta iskustva jer su mi preporučene a ne bi ih stavljao na gitaru ako su se loše pokazale... Istovremeno i da pitam da li neko zna gde one u Beogradu mogu da se kupe? Čuo sam da ih ima u Mariću, ali nisam stigao da pozovem i proverim...
Uglavnom, zanima me da li je neko imao iskustava sa ovim žicama i kakva su ta iskustva jer su mi preporučene a ne bi ih stavljao na gitaru ako su se loše pokazale... Istovremeno i da pitam da li neko zna gde one u Beogradu mogu da se kupe? Čuo sam da ih ima u Mariću, ali nisam stigao da pozovem i proverim...
- sirac-šunka
- vragolan
Re: SIT žice
Hmmm....... SIT iliti Stay in tune.
Ja stavio jednom na akusticnu, bilo je to davne 2003 godine... i jos ih nisam promenio
Pa dobro, salu na stranu (mada ih stvarno nisam menjao od tad, ne sviram gitaru bas svaki dan), ali zice su izuzetno dugo drzale onaj zvonak, klavirast zvuk i ni dan danas nijedna ne bi pukla da se gitare nije docepao jedan mali deckonja, sin moga ujaka i zatezao zice ko nenormalan. Valjda je mislio da se gitara svira pomeranjem civija. Zicu sam lako zakrpio, posto se uvek cicijasim za nov komplet, inace su vrlo su dugacke pa to nije bio nikakav problem.
I posle ovoliko godina zice su svirljive.
Ponovo bih kupio komplet istog momenta, ako naidjem na isti.
Ja stavio jednom na akusticnu, bilo je to davne 2003 godine... i jos ih nisam promenio

Pa dobro, salu na stranu (mada ih stvarno nisam menjao od tad, ne sviram gitaru bas svaki dan), ali zice su izuzetno dugo drzale onaj zvonak, klavirast zvuk i ni dan danas nijedna ne bi pukla da se gitare nije docepao jedan mali deckonja, sin moga ujaka i zatezao zice ko nenormalan. Valjda je mislio da se gitara svira pomeranjem civija. Zicu sam lako zakrpio, posto se uvek cicijasim za nov komplet, inace su vrlo su dugacke pa to nije bio nikakav problem.
I posle ovoliko godina zice su svirljive.
Ponovo bih kupio komplet istog momenta, ako naidjem na isti.
HAHAHAHAHAHAHAHAHA!sirac-šunka wrote:Valjda je mislio da se gitara svira pomeranjem civija.

A jel postoje takve zhice za elektrichnu ili samo za akustaru?
- sirac-šunka
- vragolan
Pa postoje, zasto da ne postoje.
Covek je valjda i pitao za komplet za elektricnu, ja sam samo izneo svoje iskustvo sa pomenutim brendom, jelte pozitivno iskustvo!
Covek je valjda i pitao za komplet za elektricnu, ja sam samo izneo svoje iskustvo sa pomenutim brendom, jelte pozitivno iskustvo!

imash SIT u Mitrosu, pa nisu lose zice, mekane su i dosta dugo traju, zavisi sve sta volis.
Zahvaljujem na informacijama!
A u kom smislu su mekane, jel nemaju manju tenziju od standardnih? Ja planiram 10-46 komplet da uzmem i da teram D# štim sa njima...
A u kom smislu su mekane, jel nemaju manju tenziju od standardnih? Ja planiram 10-46 komplet da uzmem i da teram D# štim sa njima...
ma opusteno 010 u D#, pa nemaju manju tenziju bar mi se ne cini, a nekako su skliske i elasticne, videces i sam ok su zice da ja sad ne lupam ovde licne utiske.
Znaci potvrdjujem... najbolje zice koje sam ja koristio.. SIT 0.008. Na mojoj gitari su trajale tri godine bez menjanja, gubitka tona i bez ikakvih problema. A daleko od toga da gitaru nisam svirao. To je bio period kada sam BAS aktivno svirao po dva-tri sata dnevno...
Na kraju sam ih promenio jer mi je bilo vise glupo da pricam ljudima da su mi zice stare tri godine...
Dakle super su. Medjutim vise nema 0.008 kompleta samo od 0.009 pa nagore...
Na kraju sam ih promenio jer mi je bilo vise glupo da pricam ljudima da su mi zice stare tri godine...
Dakle super su. Medjutim vise nema 0.008 kompleta samo od 0.009 pa nagore...
Zahvaljujem još jednom... verovatno ću se okušati sa ovim žicama
!

E, da, još samo jedno (možda glupo) pitanje... jel imaju i korektan zvuk, nije tup možda ili tako nešto?
- sirac-šunka
- vragolan
Ma naravski da zvuce korektnito!
Ma ako ne budes bio zadovoljan, ja cu da ti vartim ulozeni novac!
Ma ako ne budes bio zadovoljan, ja cu da ti vartim ulozeni novac!

Cekajte bre, 3 godine bez menjanja?!?! Pa koliko kostaju te zice, 100e?
To mi stvarno zvuci neverovatno...

To mi stvarno zvuci neverovatno...
- sirac-šunka
- vragolan
Ja sam svoj komplet sasvim normalno platio, nekih 6-7 evra.
Dakle ne 67, vec nesto izmedju 6 i 7
Dakle ne 67, vec nesto izmedju 6 i 7

Last edited by sirac-šunka on 12 Aug 2008, 23:16, edited 1 time in total.
Ma zezao sam se za cenu, jer mi stvarno neverovatno zvuce vasi utisci (ne kazem da ne verujem, naravno
)
Sledece zice koje ce moja gitara dobiti su SIT, definitivno.

Sledece zice koje ce moja gitara dobiti su SIT, definitivno.