Preštimavanje Gitare Sa Floyd Rose Tremolo Sistemom?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Preštimavanje Gitare Sa Floyd Rose Tremolo Sistemom?
evo ovako poshto se ja stvarno nerazumem u gitare sa floyd rose-om odluchio sam da pitam vas.prijatelj poseduje hammer gitaru i do sada je bila nashtimana u D,kako ju je prebacio u E kako mi je on objasnio(nisam video gitaru pa nemogu reci) floyd rose se digao.Da li je to normalno ili nije i ako nije da li to samo treba dotegnuti ili opustiti one opruge pa ce se vratiti ili shta?
- Highway One
Re: problem oko prestimavanja
Normalno je da se podigne jer on pluta izmedju zica i opruga , ako skinesh zice , zakovace se u gitaru , ako stavish osmice umesto desetki ima da odleti u .....dimmu wrote:evo ovako poshto se ja stvarno nerazumem u gitare sa floyd rose-om odluchio sam da pitam vas.prijatelj poseduje hammer gitaru i do sada je bila nashtimana u D,kako ju je prebacio u E kako mi je on objasnio(nisam video gitaru pa nemogu reci) floyd rose se digao.Da li je to normalno ili nije i ako nije da li to samo treba dotegnuti ili opustiti one opruge pa ce se vratiti ili shta?
Zato bi mogao da malo zategnesh opruge , ali ako ti je prvi put nemoj se cuditi da cesh samo pogorshati stvari , nego pokushavaj , a kad ukapirash onda ce sve da bude lako
Re: Preštimavanje Gitare Sa Floyd Rose Tremolo Sistemom?
Da, to je posao od par desetina minuta, ili ako je bas prvi put mozda sat-dva vremena. Zatezi opruge po malo (one se nalaze ispod maske na donjoj strani gitare), i redovno dostimavaj gitaru. kada postignes zeljeni stim, obrati paznju da ti flojd lezi pravo na gitari, tj ne bi smeo da bude ni minimalno podignut, niti da uleze ispod nivoa. Isti princip je i kad menjas debljinu zica...
hvala ljudi idem u subotu do njega pa cu pokusati to tako da mu reshim,javljam shta smo uspeli!
Pogledaj na Hamerovom sajtu ima li mozda neko uputstvo za podesavanje.....
uz Ibaneza dobijes i objasnjenje kako treba sve da bude podeseno,
pa verovatno ima i za Hamera......
uz Ibaneza dobijes i objasnjenje kako treba sve da bude podeseno,
pa verovatno ima i za Hamera......
sredjeno je sinoc,hvala svima 
edit:znam da nije sa temom al nisam znao gde da napishem mozhe i ovde valjda,kako treba da stoje srafovi nazad kod gitara koji nemaju floyd rose,znachi skroz uvrnuti ili ne i ako mozhe neko da mi to malo pojasni shta se dobija kada se oni malo odvrnu,a shta kada se dovrnu?

edit:znam da nije sa temom al nisam znao gde da napishem mozhe i ovde valjda,kako treba da stoje srafovi nazad kod gitara koji nemaju floyd rose,znachi skroz uvrnuti ili ne i ako mozhe neko da mi to malo pojasni shta se dobija kada se oni malo odvrnu,a shta kada se dovrnu?
- mislim_stvarno

Kao sto vidis, ako pitas za ove sa gornje strane (kao sto pise fine tuners), oni su "fine tuners" ili sluze za fino dostimavanje...
A ako pitas za ove sa zadnje strane (string clamps), oni su za pricvrscivanje zica u sam floyd rose...
String clamps treba da zavrnes da ti zice ne bi iskakale dok sviras, a tunere treba prilikom setovanja floyda staviti na srednju duzinu sve dok ne zakljucas zice na glavi, posle toga tu stimujes zicu ako ti treba...
Čini mi se da je pitanje vezano za gitare BEZ floyd-a tj. verovatno gibson stil bridge-a
. Ti šrafovi (ako misliš na iste kao i ja) služe da odaljiš ili približiš žice vratu-gitari podizanjem kobilice tj. za podešavanje "akcije". To koliko će biti odvrnuti ili ne naravno zavisi od toga kolika treba da ti bude akcija na toj gitari, da li su žice previše blizu, predaleko i sl.
Inače mislim da imaš temu o setup-u gitare na ovom forumu pa pogledaj detalje.

Inače mislim da imaš temu o setup-u gitare na ovom forumu pa pogledaj detalje.
- mislim_stvarno
My mistake...
Anyway, ako mislis na one sto idu paralelno telu gitare, oni sluze za intonaciju, pa ako ne vidis potrebu za tim, ili ne znas sta radis nemoj da diras...

Anyway, ako mislis na one sto idu paralelno telu gitare, oni sluze za intonaciju, pa ako ne vidis potrebu za tim, ili ne znas sta radis nemoj da diras...
ja se izvinjavam nisam dobro objasnio mislio sam na ove sharafe
http://img89.imageshack.us/my.php?image=abcd0001uf1.jpg
nije mi jasno samo shta se dobija kada se oni uvrnu skroz do kraja,a shta kada se otpuste i kako bi trebali da stoje? nije gibson still bridge-a nego je kao i kod fendera squier-a tremolo (tj gitara je njena kopija)
http://img89.imageshack.us/my.php?image=abcd0001uf1.jpg
nije mi jasno samo shta se dobija kada se oni uvrnu skroz do kraja,a shta kada se otpuste i kako bi trebali da stoje? nije gibson still bridge-a nego je kao i kod fendera squier-a tremolo (tj gitara je njena kopija)

- Highway One
Pomocu tih srafova podesavas silu koja protivtezi sili zica , da bi kobilica mogla da pluta , i da bi ti mogao da upotrebljavash vibrato rucicu
E sad ako ih otpustish , smanjujesh tenziju opuga , time se kobilica podize , a ako ih zatezes kobilica ce ici ka telu , ti to trebash da uskladish sa svojom zeljom

E sad ako ih otpustish , smanjujesh tenziju opuga , time se kobilica podize , a ako ih zatezes kobilica ce ici ka telu , ti to trebash da uskladish sa svojom zeljom