Koje malo pojačalo da uzmem?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- johnny_b_good
Koje malo pojačalo da uzmem?
Imam pacificu 112.Treba da uzmem pojacalo uskoro pa da se raspitam.Skoro sam odlucio da uzmem Marshalla sigurno.Jednostavno volim njihova pojacala.Znaci neko od 15w mislim da ima u mitrosu.E sad ako imate nekih predloga...izvolite
Re: Koje pojacalo?
ako bas nemas para za pedale onda uzmi to ali ne znam sta da ti kazem... pojacalo je po meni njesra...
Za mnogo manje para - bar je bilo - (120 evra) pojacalo neko kinesko, 30w, izgleda kao http://www.ampcabco.com/pics/fender/twe ... -front.jpg i svira 10 puta bolje od tog marshalla - ja se odusevio tom igrackicom!
Ali - moj savet lepo kupis ovo: http://www.thomann.de/gb/harley_benton_ga5.htm i uzivas od pocetka u pravom lampaskom zvuku koji pojede bilo kakvo "moddeling" sranje. Dodas na to neki pedalicu kao npr BadMonkey od Digitech-a i neki Behringer jeftiniji reverb i milina!
Uvek i onda jos svaki put bih to uzeo pre nego neko PRECENJENO bezvezno pojacalo sa bedzom Marshall ili Fender od 15ak vati sa glupim tranzistorima ( ne kazem da su sva tranzistorska sranje, ali ovi marshalli do 15ak vati stvarno jesu - plus su i bezobrazno skupi za to sto nude )
Ali to je moje misljenje... To ili http://www.thomann.de/gb/epiphone_valve ... 6025bcaeac
to su inace 2 ista pojacala samo Harley Benton ima ton kontrolu.
good luck!
Za mnogo manje para - bar je bilo - (120 evra) pojacalo neko kinesko, 30w, izgleda kao http://www.ampcabco.com/pics/fender/twe ... -front.jpg i svira 10 puta bolje od tog marshalla - ja se odusevio tom igrackicom!
Ali - moj savet lepo kupis ovo: http://www.thomann.de/gb/harley_benton_ga5.htm i uzivas od pocetka u pravom lampaskom zvuku koji pojede bilo kakvo "moddeling" sranje. Dodas na to neki pedalicu kao npr BadMonkey od Digitech-a i neki Behringer jeftiniji reverb i milina!
Uvek i onda jos svaki put bih to uzeo pre nego neko PRECENJENO bezvezno pojacalo sa bedzom Marshall ili Fender od 15ak vati sa glupim tranzistorima ( ne kazem da su sva tranzistorska sranje, ali ovi marshalli do 15ak vati stvarno jesu - plus su i bezobrazno skupi za to sto nude )
Ali to je moje misljenje... To ili http://www.thomann.de/gb/epiphone_valve ... 6025bcaeac
to su inace 2 ista pojacala samo Harley Benton ima ton kontrolu.
good luck!
- mislim_stvarno
Ako trazis zvuk marshalla koji je obelezio Rock, to sigurno neces dobiti kupovinom Marshalla.
Kupi Roland ili Vox koji imaju ampmodeling, i tu ces imati pored marshallovog zvuka jos dosta pojacala i drugih efekata koji su simulirani...
Ja mislim da ova dva pojacala(Harley Benton i Epiphone) nemaju kod nas da se kupe, bar ja nisam video...

Kupi Roland ili Vox koji imaju ampmodeling, i tu ces imati pored marshallovog zvuka jos dosta pojacala i drugih efekata koji su simulirani...
Ja mislim da ova dva pojacala(Harley Benton i Epiphone) nemaju kod nas da se kupe, bar ja nisam video...
- johnny_b_good
To i ja mislim da ih nema.Dajte zar taj marshall bas nista ne valja.Oni su za mene naj pojacala.Dobro verovatno to od 15w nije ali...
I vox mi se svidja samo ne znam jel imaju oni od 10 i 15w???
Znaci hocu sto masniji zvuk i topliji.Znam da ne moze samo pojacalo da napravi cudo...
Nasao sam Laney-a 10w za oko 6500 i roland microcube-cuo da je dobro al izgleda smesno
I vox mi se svidja samo ne znam jel imaju oni od 10 i 15w???
Znaci hocu sto masniji zvuk i topliji.Znam da ne moze samo pojacalo da napravi cudo...
Nasao sam Laney-a 10w za oko 6500 i roland microcube-cuo da je dobro al izgleda smesno
Moja je preporuka svima koji zele dobar mali amp za sobnu upotrebu i vezbu- Fender frontman 25r(10'' speaker) ili 15r!
-----------------------------------------------------------
Opis proizvoda
Fenderovo pojačalo Frontman 25R izgleda jednako dobro kao što zvuči –zaštićeno sa svih strana, obučeno u crno,sa ojačanim donjim ivicama i srebrnkastom mrežom na licu, čine ga veoma atraktivnim. Sva Frontman gitarska pojačala, uključujući i ovo, Frontman 25R – pojačalo od 25W, sadrže dva odabira režima rada po kanalu (normal i drive), priključak za CD ili ritam mašinu, priključak za slušalice i odvojene kontrole za visoke, srednje, bas, jačinu, gain i drive. Frontman 25R takođe sadrži priključak za footswitch kontrolu i briljantan Fender reverb. Mali paket, a veliki Fender zvuk!
-------------------------------------------------------------

Polovan se moze naci za nekih 100-120eur!
-----------------------------------------------------------
Opis proizvoda
Fenderovo pojačalo Frontman 25R izgleda jednako dobro kao što zvuči –zaštićeno sa svih strana, obučeno u crno,sa ojačanim donjim ivicama i srebrnkastom mrežom na licu, čine ga veoma atraktivnim. Sva Frontman gitarska pojačala, uključujući i ovo, Frontman 25R – pojačalo od 25W, sadrže dva odabira režima rada po kanalu (normal i drive), priključak za CD ili ritam mašinu, priključak za slušalice i odvojene kontrole za visoke, srednje, bas, jačinu, gain i drive. Frontman 25R takođe sadrži priključak za footswitch kontrolu i briljantan Fender reverb. Mali paket, a veliki Fender zvuk!
-------------------------------------------------------------

Polovan se moze naci za nekih 100-120eur!
Last edited by xspaceman on 07 Nov 2008, 14:02, edited 1 time in total.
A i ovo malo vox vr-15 pojacalce nije lose za sobnu upotrebu i vezbu!

- gitarsko kombo pojačalo sa lampom u pretpojačanju,
- pojačalo koje vam pruža mogućnost da birate između Vintage i modernog zvuka,
- jačina 15W,
- zvučnik 8", 8 Ohm,
- 2 kanala.
cena oko 115eur-nov!

- gitarsko kombo pojačalo sa lampom u pretpojačanju,
- pojačalo koje vam pruža mogućnost da birate između Vintage i modernog zvuka,
- jačina 15W,
- zvučnik 8", 8 Ohm,
- 2 kanala.
cena oko 115eur-nov!
Ja bi izbegao Marshall MG seriju, a ovog Frontmana 15R sam probao skoro i nisam bash odushevljen... Pretrpan je treble-om i dist mu je dosta zujkast i losheg kvaliteta...
Taj Laney od 10w (mada cini mi se da je 12w) nije neshto, ali po meni radi bolje od dva prethodno navedena pojacala...
Za ovog Vox-a sam cuo da je skroz ok...
Taj Laney od 10w (mada cini mi se da je 12w) nije neshto, ali po meni radi bolje od dva prethodno navedena pojacala...
Za ovog Vox-a sam cuo da je skroz ok...
Tako je, kod nas nema ovih, ali ne vidim sto ne bi narucio sa interneta ako imas pristup kreditnoj kartici.
Od modeling pojacala rekao bih ROLAND CUBE, po meni najbolje tranzistorsko pojacalo u tom rangu. A Marshall po meni jeste los, i kao sto je neko rekao, to pojacalo nema apsolutno nikakve veze sa legendarnim Marshall rock zvukom. Legendarni Marshall zvuk je 50 ili 100w lampas sa kutijom sa 4 12" zvucnika koji je odvrnut preko pola. Osim izgleda i imena nista ne dobijas sto ima slicnosti sa gore pomenutom rock legendom.
Ali kao sto rekoh, to je moje misljenje - ako si probao nekoliko pojacala i to ti se najvise ZVUCNO svidja a ne zato sto je Marshall, kupi to, ali nemoj zato sto to pise na njemu i zato sto bi trebalo da zvuci bolje od nekog Roland-a koji nije ni upola poznat ili Fendera koji vise pravi clean pojacala.
Znaci lepo u prodavnicu pa sviraj i vidi sta ti se svidja
Od modeling pojacala rekao bih ROLAND CUBE, po meni najbolje tranzistorsko pojacalo u tom rangu. A Marshall po meni jeste los, i kao sto je neko rekao, to pojacalo nema apsolutno nikakve veze sa legendarnim Marshall rock zvukom. Legendarni Marshall zvuk je 50 ili 100w lampas sa kutijom sa 4 12" zvucnika koji je odvrnut preko pola. Osim izgleda i imena nista ne dobijas sto ima slicnosti sa gore pomenutom rock legendom.
Ali kao sto rekoh, to je moje misljenje - ako si probao nekoliko pojacala i to ti se najvise ZVUCNO svidja a ne zato sto je Marshall, kupi to, ali nemoj zato sto to pise na njemu i zato sto bi trebalo da zvuci bolje od nekog Roland-a koji nije ni upola poznat ili Fendera koji vise pravi clean pojacala.
Znaci lepo u prodavnicu pa sviraj i vidi sta ti se svidja
Posedujem marshall mg15cdr vec 4-5 godina i moram reci da nije toliko lose pojacalo koliko neki ovde tvrde. Idi probaj, ako ti se svidi, uzimaj, nema drugog saveta 

Moja preporuka je da uzmes tranzistorac sa 1x12; Bez tolikog zvucnika drive (sa ampa ili pedale) zvuci ugusheno i sabijeno 

12'' je mama a 10'' je njeno dete!Z*Z*Z wrote:Moja preporuka je da uzmes tranzistorac sa 1x12; Bez tolikog zvucnika drive (sa ampa ili pedale) zvuci ugusheno i sabijeno

- mislim_stvarno
Pazi, ja sam svirao ortakov i Marshall mg15(mozda je bio mg10), i fender frontman 25r, a svirao sam i po prodavnicama line6 i roland cube (htedoh da menjam svoju kantu pa sam trazio nesto bolje i svirao micro, 20, 30x) i mogu samo da kazem da ih je SVAKI ROLAND ODUVAO. OK, fender je azdaja sto se glasnoce tice, i roland je skuplji, ali da sad ja uzimam pojacalo za sebe, probao bih jos VOX (ljudi kazu da je jako dobar) i izabrao jedan od ta dva (VOX ili ROLAND).
Line6 je dosta dobar ako ti nikad nije dovoljno gaina, ali me je mnogo zajebavao onaj njegov jebeni digitalni interfejs, sta je sa tim pojacalom bog ce znati, mozda mu treba jedan egzorcizam...
Ako hoces da sviras u sobi onda je microCube dovoljan, on ima 10W...
Da, za malo da zaboravim, ako te ne zanimaju efekti, mozda bi trebalo da pogledas Peavy, svirao sam Bandita112 i on me je odusevio, ali je bas glasan.
Line6 je dosta dobar ako ti nikad nije dovoljno gaina, ali me je mnogo zajebavao onaj njegov jebeni digitalni interfejs, sta je sa tim pojacalom bog ce znati, mozda mu treba jedan egzorcizam...
Ako hoces da sviras u sobi onda je microCube dovoljan, on ima 10W...
Da, za malo da zaboravim, ako te ne zanimaju efekti, mozda bi trebalo da pogledas Peavy, svirao sam Bandita112 i on me je odusevio, ali je bas glasan.
- johnny_b_good
Vox bi pre uzeo i nekako mi Roland izgleda jako malo iako dobro zvuci
-
Ja ti predlazem da pogledas Vox-a,i to novu seriju VT.Nudi puno vise od stare AD serije,a razlika u ceni nije velika.Ja imam AD 15VT i odlino radi,prezadovoljan sam sa njim,tako da pogledaj i to.U svakom slucaju moja je preporuka Vox,a ti sam odluci.