Nova Gitara

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
dreamer89

Nova Gitara

Post by dreamer89 » 07 Nov 2008, 19:09

Pozz svima,

Trebam da kupim novu gitaru i imam par favorita ali treba mi vas savjet. Prvi je Washburn WI66 Pro, najvise mi se dopada ali neznam da li cu morati mjenjati pikapove na njoj, jer nisam siguran da li seymor duncan custom custom (sh-11) moze da izvuce ton koji ja zelim. Druga opcija je da uzmem Ibanez RG350DX i uz nju DiMarzio D-Activator X magnete ili neku kombinaciju sa X2N magnetom.
E sad, meni se najvise svidja zvuk koji daju seymour duncani sh4(tb4) bridge i sh2 neck. U ibanez nemogu da ih stavim zato sto je od basswooda, a razlika izmedju basswooda i mahagonija u zvuku je ogromna, a seymouri najbolje zvuce u mahagoniju, dok s druge strane dimarzio je ekstra u basswoodu, tu je i emg ali mi se nesvidja njegov ton, previse umjetan, ima svoj zvuk i na njega ne utice drvo toliko koliko na pasivne magnete.. S druge strane washburn je od mahagonija i ima set neck i groover masinice (u prevodu curica je) ali ako nemogu izvuci iz sh11 magneta ton koji hocu, moram pljunuti josh para da zamjenim magnete, a i ovako je gitara dosta para. Ako imate neki bolji savjet tj neku bolju gitaru ili kombinaciju samo recite. Budzet je oko 550 eura, gitaru kupujem vjerovatno u artisut u banjaluci ali nije mi problem otici do bg-a po neku drugu gitaru ako mislite da ima bolja. Ako ista pomaze sviram najcesce bendove kao sto je: nightwish, iced earth, demons & wizards, synergy, inflames, children of bodom, judas priest, iron maiden, ozzy(zakk), metallica...

PS: Sta mislite o Line6 uber metal pedali, svirao sam je kod druga na emg-ovima i zivo je unistenje, predobra je, a na nekom drugom forum dosta ljudi se kune da izvlace bolji zvuk sa onim malim behringerom gdi21.

Cortex
The Necromancer

Re: Nova Gitara

Post by Cortex » 07 Nov 2008, 20:37

Za gitaru ne znam da ti preporuchim nishta, ali imam Line 6 Uber Metal i veoma sam zadovoljan pedalom. Teshko da cesh se pokajati ako je uzmesh. Dodushe, ja je koristim samo da bih izvukao dovoljnu mast u solazhama, ne sviram ritam sa njom jer nisam u takvom bendu ali je i za te stvari i te kako podobna. Kazhu neki da medju digitalijama nema bolje zvuchece stvari, naravno ako se radi o dist pedali...

:)

dreamer89

Post by dreamer89 » 07 Nov 2008, 20:39

ev upravo sam naisao na ibanez s320, sta mislite o gitari i zr tremolu uopste, a sobzirom da je mahagonij, mogu uletiti seymouri :D

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 07 Nov 2008, 21:06

pogledaj i seymour duncan aktivne magnete imash sada blackouts napredniju verziju live wire metal magneta koji je na thomanu 105eura po komadu..a za gitaru pa pazi ti ako mislish da ce ti trebati tremolo ruchica i floyd rose onda pazari ibaneza,ali ako mislish da ti nece trebati i da mozhesh i bez toga onda pazari ovu.tu ti je i HSH I HH konfiguracija to ti je dosta i bitno,ma kazhem ti sve ti to zavisi kakav zvuk volish neko voli zvuk hembakera i singla tj cetvrtu poziciju nego voli samo petu(u ovom sluchaju samo hembaker)..naravno obe probaj pa koja ti vishe lezhi..tog washburna stvarno nikada nisam probao ali tog ibaneza jesam i MENI se gitara mnogo svidja..pogledaj josh gitara,probaj pa shta ti se najvishe svidja pazari..nema tu velike pameti,ako ona ima ok cenu,lezhi ti,svidja ti se njen zvuk i nerashtimava se onda je odma pazari :)

Post Reply