Gibson: LP Studio vs LP Studio Faded
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Gibson: LP Studio vs LP Studio Faded
Elem,
''obican'' LP Studio kosta ovoliko:
http://www.guitarampkeyboard.com/en/gib ... tudio/1061
a LP Studio Faded ovoliko:
http://www.guitarampkeyboard.com/en/74842
(Sto ce reci, oko 730 eurica)
Ovde sam nasao nesto o gitarama, vidim da su i Ameri zbunjeni.
http://forums.gibson.com/Default.aspx?g=posts&t=8179
Osim te zbrke sa nazivima (Vintage Mahagony ili LP studio faded), izgeda da je jedina razlika izmedju regularnih i faded modela -finish?
Da li je razlika u ceni opravdana, to je zapravo moje glavno pitanje.
Na Gibson sajtu i nema tih faded gitara...
Hm... kanda se i magneti razlikuju.
''obican'' LP Studio kosta ovoliko:
http://www.guitarampkeyboard.com/en/gib ... tudio/1061
a LP Studio Faded ovoliko:
http://www.guitarampkeyboard.com/en/74842
(Sto ce reci, oko 730 eurica)
Ovde sam nasao nesto o gitarama, vidim da su i Ameri zbunjeni.
http://forums.gibson.com/Default.aspx?g=posts&t=8179
Osim te zbrke sa nazivima (Vintage Mahagony ili LP studio faded), izgeda da je jedina razlika izmedju regularnih i faded modela -finish?
Da li je razlika u ceni opravdana, to je zapravo moje glavno pitanje.
Na Gibson sajtu i nema tih faded gitara...
Hm... kanda se i magneti razlikuju.
- Rocket Roll
Re: LP Studio vs LP Studio Faded
Kako ti Ameri i kažu na tom linkovanom threadu, uglavnom da. Jesi li viđao te jeftinije Studio modele uživo? Mogao bih da budem kulturan pa da kažem kako izgledaju "skromno", ali biću iskren pa ću reći da izgledaju kao abortusi proizvodne trake - tj. kao da je menadžer fabrike oteo tu gitaru iz ruke majstora negde oko pola završenog posla sa rečima "Ok, dosta je bilo, moramo da ih prodamo što više." Jedina prednost je u tome što im na headstocku piše "Gibson", pa se lako preprodaju.sinisake wrote: Da li je razlika u ceni opravdana, to je zapravo moje glavno pitanje.
Nisam.
Onaj Red Wine mi deluje nekako najseksije. Ne znam, na slikama su mnooogo lepi.
Mislim da ga rabi onaj iz Aperacije Trijumf (ili je to neki ozbiljniji Gibson).
Znaci, LP Studio - uzas, a LP Studio Faded - Nepojmljivo Zlo?
Onaj Red Wine mi deluje nekako najseksije. Ne znam, na slikama su mnooogo lepi.
Mislim da ga rabi onaj iz Aperacije Trijumf (ili je to neki ozbiljniji Gibson).
Znaci, LP Studio - uzas, a LP Studio Faded - Nepojmljivo Zlo?

- Rocket Roll
Ili je tako, ili sam ja uvek naletao na loše primerke. Ali mislim da je ovo prvo u pitanju. Da sam viđao Epiphone bolje od tih modela - jesam.
Eh, ovakve ce me stvari definitivno okrenuti Fender strani.
Inace, jedan ljubazni prodavac u Mitrosu mi je u poduzem telefonskom razgovoru rekao nesto slicno (da razlika u ceni izmedju low price Gibona i Epiphona nije bas opravdana)...
Inace, jedan ljubazni prodavac u Mitrosu mi je u poduzem telefonskom razgovoru rekao nesto slicno (da razlika u ceni izmedju low price Gibona i Epiphona nije bas opravdana)...
Već par godina Gibson nudi neke modele Les Paula po ceni od cca 800 dolara. Radi se o kineskim proizvodima jer i Gibson jel`te ima fabriku tamo. Čuo sam da je model koji se zove otprilike Blueshawk jako dobar.
Hvala na ovoj informaciji!
Steta je sto imam predrasude o kvalitetu kineskih proizvoda.
Steta je sto imam predrasude o kvalitetu kineskih proizvoda.

to za Gibona stoja... mislim svirao sam crnog epiphonea(i to nedelj dana, menjao se stradzu za njega, ali nista permanentno jer ja ostajem odan mexicu), mislim da ccccccccccccccira ima takav, bar slican i to je one helluva sprava, a probao sam par gibsona iz mitrosa i nista posebno pravo da ti kazem, nevolim ja jednostavno taj osecaj(kako bi jedan tip rekao u neko review-u "after playing music man les paul feels like a truck with bald tires", e bas taj osecaj imam posle strata, jos da imam mjuzikmena ihsinisake wrote:Eh, ovakve ce me stvari definitivno okrenuti Fender strani.

ps. probao sam i nekog gibsona oridjinale skroz, kaze pajdoman da ga je platio za 4500 evra i da vam kazem... TO JE KANTA za te pare... mislim playability -10 od 10

zvuk nisam mogao da osetim jer sam ga svirao na nekom smrt pojacalcetu... ali mi je osecaj bio untrue... tako da ko zna ko je decka zajebao jednostavno neverujem da je gibson kanta

E kad se vec ozbiljno misli o gitari takvog koncepta, imam ja jedan pomalo off topic, ali cini mi se dosta razuman predlog. Radi se o Ibanez ARC500 gitari. Uradjena je fenomenalno, bas divna izrada, a sto se tice tona mislim da samo mozemo da diskutujemo o ukusima, inace kvalitet ne bih dovodio u pitanje. U odnosu na LP ima 2 konceptualne razlike, ima 3 potenciometra umesto 4, i ima Gibraltar 3 kobilicu sa fajnstimerom na stopbaru. Mislim da je do 700 eura, nisam siguran. Ja bih to uvek pre pazario nego nekog Gibsona koji nije bas Gibson, ali lici. Najmanje bitno ali eto i to da se pomene - meni je to daleko lepsa gitara od LP, ali ja bas nikad nisam voleo LP kad je estetika u pitanju, pa sam ovde bas pristrasan.
-
Sto se pre oslobodis tih predrasuda, bolje za tebe... i povoljnijeSteta je sto imam predrasude o kvalitetu kineskih proizvoda

@Kristijane, lepe su to gitare, i fino zvuce, pretpostavljam.
A i za Kineze vazi zlatno pravilo - koliko para toliko muzike, verovatno.
Hm, da... Nemam ja nista protiv kineskih proizvoda uopste (i sam ih redovno koristim), samo sam sumnjicav glede kvaliteta pojacala (probao ih nekoliko) i gitara (jednom sam svirao nekog kineskog squiera i to je bilo bolno iskustvo)...KirilStipsa wrote:Sto se pre oslobodis tih predrasuda, bolje za tebe... i povoljnijeSteta je sto imam predrasude o kvalitetu kineskih proizvoda
A i za Kineze vazi zlatno pravilo - koliko para toliko muzike, verovatno.
- Rocket Roll
Yep. Eto, taj Ćććirin Epiphone - to beše neka limited serija, ili kakogod, ali držao sam u rukama, svirao i slušao Dudin Gibson Les Paul Deluxe i ja bih u svako doba dana radije uzeo taj Ćććirin Epiphone. Čak i ako gledamo "fit / finish". Mada je to stvar ukusa, pojedinačnog primerka, itd.
Svejedno, slobodno možeš da kupiš nešto sa "Gibson" natpisom na headstocku, dokle god si siguran da je to što kupuješ original. Lako ćeš ga prodati, mislim. Ili barem nećeš imati tih problema sa prodajom koje bi imao da je u pitanju neko manje slavljeno ime.
Svejedno, slobodno možeš da kupiš nešto sa "Gibson" natpisom na headstocku, dokle god si siguran da je to što kupuješ original. Lako ćeš ga prodati, mislim. Ili barem nećeš imati tih problema sa prodajom koje bi imao da je u pitanju neko manje slavljeno ime.
Re: Gibson: LP Studio vs LP Studio Faded
Valjda nije poenta da kupi nesto sto ce se lako prodati vec nesto cim ce biti zadovoljan. 

Najbolje bi bilo da se spoje te dve stvari.
Mada ja zaista nameravam da kupim gitaru da bih je svirao, a ne da bih je preprodavao.

Mada ja zaista nameravam da kupim gitaru da bih je svirao, a ne da bih je preprodavao.

- Rocket Roll
E, onda imaš problem.
Gibsoni odavno, kao i PRSovi odnedavno, spadaju u "ulaganje u nekretnine" tip gitara. Na Zapadu ih zovu "lawyer's choice", ili sličnim imenima... To su gitare na koje možeš da podigneš kredit ("Uzimam hipoteku na poslovni prostor u Los Anđelesu i Goldtop iz pedeset i osme") ili da ih prodaš u ime penzionog fonda, ali to nisu gitare koje se mnogo i često sviraju, niti su svirački toliko bolje od njihovih savremenih klonova više klase.
S druge strane, pomenuti "svirači" (skuplji Ibanezi, recimo, ili američki Hameri) nisu takva investicija za budućnos'. A ja ne verujem previše u našu svijetlu budućnos', hvala lepo.

Gibsoni odavno, kao i PRSovi odnedavno, spadaju u "ulaganje u nekretnine" tip gitara. Na Zapadu ih zovu "lawyer's choice", ili sličnim imenima... To su gitare na koje možeš da podigneš kredit ("Uzimam hipoteku na poslovni prostor u Los Anđelesu i Goldtop iz pedeset i osme") ili da ih prodaš u ime penzionog fonda, ali to nisu gitare koje se mnogo i često sviraju, niti su svirački toliko bolje od njihovih savremenih klonova više klase.
S druge strane, pomenuti "svirači" (skuplji Ibanezi, recimo, ili američki Hameri) nisu takva investicija za budućnos'. A ja ne verujem previše u našu svijetlu budućnos', hvala lepo.