Performer gitare? Neko zna gdje ih mogu naci na netu??

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
SoldierOfFortune

Performer gitare? Neko zna gdje ih mogu naci na netu??

Post by SoldierOfFortune » 19 Dec 2008, 14:36

E,ovako...Vidio sam jednu solidnu elektronku za malo para,i ima sasvim ok zvuk,medjutim,ne mogu je nigdje naci na netu.. Radi se o ``Performer`` marki,neke spanske gitare su u pitanju... Ako neko nesto zna o njim,plz kazite....

Kristijan
Uvaženi član

Re: Performer gitare? Neko zna gdje ih mogu naci na netu??

Post by Kristijan » 19 Dec 2008, 21:45

Imas li neke slike? Znas kako je, postoji mogucnost da zapravo nigde ne postoji firma sa tim nazivom, nego je neka firma koja eventualno vrsi kontrolu kvaliteta locirana u Spaniji, a za njih neki veliki kineski pogon napravio seriju gitara na kojima pise Performer, kao sto moze za neku drugu firmu da napravi seriju pod naslovom Transformer... karikiram, ali mislim da kapiras poentu. Imas gomilu takvih gitara, i elektricnih i akusticnih, nema trika da ih nadjes na netu kao zasebnu marku, a onda slucajno naletis na neku isto ne bas poznatu firmu, i provalis da samo za razlicite narucioce razlicite stvari pisu na headstocku.

Eto j sam video dosta i akusticnih i elektricnih Aster gitara, a nikad nisam na netu nasao nista o njima... a cujem da imaju i pojacala u proizvodnji pod tim imenom. Ima po prodavnicama jos tih fantomskih marki, ako se malo raspitas, mozes da saznas ime firme koja ih stvarno proizvodi.

SoldierOfFortune

Post by SoldierOfFortune » 19 Dec 2008, 23:37

Pa znam...msm,da ih ima pod tom markom,nasao bih nesto... sutra idem opet pogledati gitaru,uzeti karakteristike,prospekt,uslikati jedno 15-ak puta,pa se javim,da vidim da ne znate nesto o njima... msm,u prospektu pise samo naziv,tj. oznaka i slika,sto je ustvari mnogo glupo,al` moze da posluzi...

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 20 Dec 2008, 01:05

Hmm, da a isto tako mogu biti Performer serija gitara neke firme...

primer Jackson performer, Ibanez Performer (zapravo performance), Kramer... Godin.. kontas..

kljaja

Post by kljaja » 20 Dec 2008, 11:35

Da ali u prodavnici je 15 ak razlicitih modela sa nazivom performer i sta znam uglavnom su kopije strata,les paula i cak sam vidio jednu kopiju JEM a cak je i headstock uradjen i "drvo zivota" na fingerboardu i ona rupa na tjelu identicno kao na JEM-u mada ima i modela koji vjerovatno nisu kopije .

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 20 Dec 2008, 11:51

E onda je garant ovaj "kineski scenario" koji sam pomenuo... to samo ako prodavac bude gotivan pa vam otkrije tajnu kako se zapravo zove firma koja pravi te gitare, onda mozda i nadjes nesto na netu...

SoldierOfFortune

Post by SoldierOfFortune » 20 Dec 2008, 22:29

Ma nisam jos otisao,ima da je uslikam zilion puta i da stavim prodavaca na teske muke dok mi ne kaze koja je firma... osisacu ga.... :D

Post Reply