Ostecenje na gitari - sta da (ne) radim???

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

sinisake
The original one

Ostecenje na gitari - sta da (ne) radim???

Post by sinisake » 29 Dec 2008, 22:01

Elem, oni koji su malo pazljivije pratili onu moju maratonsku temu o kupovini gitare, znaju da sam konacno dosao do fine gitare za normalne pare, ali da je prodavac, pri pokusaju da odlepi nalepnicu sa bar kodom napravio ostecenje, odnosno otkinuo komad laka, povrsine 1x1cm. To izgleda ovako:

Image

Svi koji su bili sa mnom (i trgovci razumljivo, mada su ponudili da uzmem i drugu gitaru, sto nisam hteo) su me ubedjivali da nije ozbiljna stvar u pitanju (dobio sam i neki dodatni popust), ali sad sam malko zabrinut zbog sledece stvari...
Komad laka je vracen na mesto, nalepljen nekako, ali ostalo je vazduha ispod povrsine u tom podrucju. Konkretno, kad dodirnem deo oznacen crnom strelicom, oseti se da '' ne dihtuje'', da je ostalo vazduha...

Image

Moj drugar iz benda je rekao da ne brinem o tome previse i da ne radim nista. To tvrde i neki drugi.
Trgovac (jedan od onih koji se u sve razumeju i koji je napravio ostecenje, uzgred) rekao je da cu, ako odlucim da to zakrpim, morati da dam gitaru nekome ko zna sta radi, jer ce biti potrebno skidanje vrata (bas da ne bi ostalo vazduha), skidanje celog tog lakiranog dela (vidite na slici, to mesto gde se spaja vrat sa telom), i nanosenje novog sloja.

Sve u svemu, sta mi vi savetujete?

Ako postoji mogucnost da se ova pukotina prosiri, ja sam malko zabrinut, jer to onda ne bi vec bio samo estetski problem.
Ako je veca sansa da se nista znacajno nece dogoditi u nekom razumnom vremenu, ja zaista ne bih nista ni uradio, ostavio bih gitaru ovako...

Nemam poverenja u somborske ''majstore'' a verujem da vi znate neke ljude koji se bave ovim i slicnim stvarima.

Da li je intervencija potrebna?

Ako jeste, mozete li da preporucite neko ime?

Fala unapred!

sl0e

Re: Ostecenje na gitari - sta da (ne) radim???

Post by sl0e » 29 Dec 2008, 22:15

sinisake wrote:...ali da je prodavac, pri pokusaju da odlepi nalepnicu sa bar kodom napravio ostecenje, odnosno otkinuo komad laka, povrsine 1x1cm.
Stvarno ne kapiram kako je prodavac uspeo da otkine parce laka dok je skidao nalepnicu :shock: Ne vidim bas najbolje sa slika u cemu je problem, ali ako se samo lak skinuo, mislim da ne bi trebalo da imas nikakvih problema. Takodje mislim da to ne bi trebalo da se "prosiri", jedino ako budes sam skidao srafcigerom... Tako da mislim da nema potrebe za nekom intervencijom.

Eh da... Da li se incident sa skidanjem nalepnice desio kada si kupovao gitaru, ili je bila takva? Posto stvarno ne verujem da lak moze tako lako da se skine...
Last edited by sl0e on 29 Dec 2008, 22:29, edited 2 times in total.

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 29 Dec 2008, 22:25

Ma shmirglu u ruke i kreni sa relic-ovanjem :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 29 Dec 2008, 22:29

Hehe, ali ja volim sminkerske gitare, jbg, ne volim vintage look. :P

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 29 Dec 2008, 22:30

Verovao ili ne, ja imam taj luft ispod farbe bas na istom mestu. Cuje se kako pukne i udubi se svaki put kad se stisne...
Mora da je jako debela i elasticna farba pa da je moguce da odstoji od tela a ne popuca.

Sto se tvog "problema" tice, ja to ne bih dirao. :D

sinisake
The original one

Post by sinisake » 29 Dec 2008, 22:32

sl0e wrote:
sinisake wrote:...ali da je prodavac, pri pokusaju da odlepi nalepnicu sa bar kodom napravio ostecenje, odnosno otkinuo komad laka, povrsine 1x1cm.
Stvarno ne kapiram kako je prodavac uspeo da otkine parce laka dok je skidao nalepnicu :shock: Ne vidim bas najbolje sa slika u cemu je problem, ali ako se samo lak skinuo, mislim da ne bi trebalo da imas nikakvih problema. Takodje mislim da to ne bi trebalo da se "prosiri", jedino ako budes sam skidao srafcigerom... Tako da mislim da nema potrebe za nekom intervencijom.

Eh da... Da li se incident sa skidanjem nalepnice desio kada si kupovao gitaru, ili je bila takva? Posto stvarno ne verujem da lak moze tako lako da se skine...
Da, kad sam kupovao. Odabrao, poceo da brojim pare, i... (Voleo bih da sam mogao da vidim svoj izraz lica u tom trenutku ;( )

Ne znam, ako je prevara - dobra je...

@Funkomat, hehe, znam da ti ne bi dirao. :wink:

Dobro ljudi, malo ste me utesili, mirnije cu sad bluzirati, a i spavati... :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 29 Dec 2008, 22:39

sinisake wrote:@Funkomat, hehe, znam da ti ne bi dirao.
:mrgreen:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 29 Dec 2008, 23:13

ja mislim da je zi upravu... to se ionako nevidi, a i mos reci da je matora gitara... a lak sam po sebi nema nikakvu svrhu osim da shljashti ;)

ili jednostavno da nediras nista, al ako ti to smeta onda bolje da ga oshmirglash posteno nego da ti neki kvazi-majstor "namesta" americkog fendera... nije to mekisko da moze svako da se igra sa tim... a i o5 ako zelis dobrog majstora ---> $$$ ... tako da ili eskuliraj proglem ili shmirgl shimrgl ;)

relics rule!

Highway One

Post by Highway One » 29 Dec 2008, 23:24

Nemorash to da dirash , ionako kad svirash sigurno necesh o tome da mislish , a i dobra ti je fora "mos' zamisliti moji izraz lica kad se to desilo " :lol:
Jbg to mora pre ili kasnije , i ja sam tako stalno pazio da gitaru i kad sam napravio pukotinu u laku 1x1 cm (a ulubio se jedno 1mm)isto sam hteo da se ubijem jer sam je napravio na glup nacin , pa nista ne fali :lol:
I onako mozes da smislish kako si nekog udario na svirci bas tim delom gitare i kako su njegovi zubi to napravili 8) (malo drame za kraj) :mrgreen:

dweezil

Post by dweezil » 29 Dec 2008, 23:27

ne diraj nista i zaboravi, napravices josh samo veci mess. sta joj fali ne zajebavaj. Cuknuces je josh na par mesta pa ce ti onda ovo biti smeshno. :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 29 Dec 2008, 23:33

Pitaj imaju li jos tih nalepnica.
Treba meni koja.

Highway One

Post by Highway One » 29 Dec 2008, 23:41

dweezil wrote: Cuknuces je josh na par mesta pa ce ti onda ovo biti smeshno. :)
E , to :D
Kad kupish gitaru i planirash 30 god da je svirash morash s tim da se pomirish
Gitara ce ti onda biti troo relic you liked it or not :lol:
Last edited by Highway One on 29 Dec 2008, 23:42, edited 1 time in total.

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 29 Dec 2008, 23:42

To bi mogao i dobar stolar da sredi,Jednostavno da utvrdi na kojoj bazi je farba i eventualno da prepolira taj deo-Da izjednaci nivoe,nove i stare farbe,da se ne vidi ili eventualno oseti pod prstima.Mozda bi to mogao da sredi bez skidanja vrata.
Ja ne bih nista radio,jednostavno se navuknes na to.Bitno je da sve radi.Kad sam kupovao gitaru,u doticnoj firmi,nisam primetio par ogrebotina na poledjini,verovatno od rajfeslusa.Video sam tek kod kuce i hteo da puknem.Posle par meseci sam se smirio :lol: (sala naravno)

dweezil

Post by dweezil » 29 Dec 2008, 23:44

mada provalio sam da nekako na onim snimcima da nema sustaina, ja mislim da je to zboga sto ne dihtuje na tom mestu. :) nije to vishe Fender.

Highway One

Post by Highway One » 29 Dec 2008, 23:52

dweezil wrote:mada provalio sam da nekako na onim snimcima da nema sustaina, ja mislim da je to zboga sto ne dihtuje na tom mestu. :) nije to vishe Fender.
Pa kad fender ne koristi vise lak koji je predvidjen za takve vrste nepredvidljivih veeelliikkih ostecenja :grummel_2:

Sala naravno :mrgreen:

Post Reply