Koju gitaru kupiti do 700eura...?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Koju gitaru kupiti do 700eura...?
Pre svega kako kupiti sto kvalitetniju gitaru za taj novac(700e),a posto sam ja da kazem pocetnik,ne mogu bas uociti neke velike razlike u kvalitetu gitara,osim u ceni.....
Inace sviram neki rokic.....ja sam planirao kupiti Fendera,Meksickog.....Ali ipak se plasim da se ne zaletim....Ipak taj novac sam dugo skupljao,ne zelim se posle nekog vremena razocarati kada steknem neko iskustvo....
Znaci,sto bolja,i kvalitetnija gitara za tu svotu.....nije bitan model....SVAKI PREDLOG BI ZA MENE BIO ZLATA VREDAN!!!!!
Unapred zahvalan!!!!!
Inace sviram neki rokic.....ja sam planirao kupiti Fendera,Meksickog.....Ali ipak se plasim da se ne zaletim....Ipak taj novac sam dugo skupljao,ne zelim se posle nekog vremena razocarati kada steknem neko iskustvo....
Znaci,sto bolja,i kvalitetnija gitara za tu svotu.....nije bitan model....SVAKI PREDLOG BI ZA MENE BIO ZLATA VREDAN!!!!!
Unapred zahvalan!!!!!
Re: Koju gitaru kupiti do 700eura...?
Omasio si mesto za ovakvo pitanje, imas dole odeljak "Elektricna gitara"... Ovo "Predlozi, pitanja i sugestije" je onako vezano za neka opsta pitanja vezana za forum, u protivnom, bilo bi tu gomila pitanja tipa "Kako da polozim racunovodstvo 2?" ili "Kako da nadjem moju srodnu dusu"...
Za te pare sam u oglasima nalazio i polovne americke Fendere. (Pretpostavljam da gitara ne mora biti nova)
Povedi sa sobom nekog ko se razume u gitare, u svakom slucaju, kupovao novu ili polovnu.
Ja sam imao lepo iskustvo i sa ovom gitarom:
http://www.thomann.de/gb/ibanez_arx500amb.htm
Od nekoliko novih Ibaneza koje sam tad probao, jedini je koji me je dobio.
Povedi sa sobom nekog ko se razume u gitare, u svakom slucaju, kupovao novu ili polovnu.

-
Hvvvalllllaaaaa......sinisake wrote:Za te pare sam u oglasima nalazio i polovne americke Fendere. (Pretpostavljam da gitara ne mora biti nova)
Mada sam video da na gitari pise made Chine,i to me nekako odmah odbija....
Mada cim toliko kosta verovatno je ok!!!
Pozzz
Znam, i ja sam to video, i shvatam da te odbija... Ona koju sam ja probao bila je (valjda) iz Koreje...
U svakom slucaju, i Kinezi sigurno mogu da odrade dobar posao, za pristojne pare.
Vrat je bio izuzetno svirljiv, a ton vrlo topao i mekan, bas onako smooth, sto bi rekli Anglosaksonci.
Ali, kao sto rekoh, ako ne mora da bude nova gitara, u oglasima mozes naleteti na vrlo povoljne stvari. Evo ja cu ti reci da proveris Halo oglase (imas i verziju na netu), recimo.
Ja sam naisao na Standard Strat star nekoliko godina za 690, zatim na neki iz neke limitirane (al' ipak standard) serije za oko 800, a imao sam i ekstremno zanimljivu ponudu za Eric Clapton Signature Strata sa zamenjenim magnetima (naravno znatno losijim od originala) za oko 600e. Nedavno je i ovde na forumu prodavan neki made in Korea PRS, mislim da jedan clan foruma i ima ovu gitaru, ja nisam probao, pa ne znam kakva je...
(http://www.guitarworld.com/article/paul ... ic_guitars)
I tako, siguran sam da ce ti se javiti jos mnogo ljudi, koji mnogo vise znaju od mene, sa korisnim savetima. I sam sam, delimicno zahvaljujuci izmedju ostalog i ovom forumu, napravio svoj izbor.
U svakom slucaju, i Kinezi sigurno mogu da odrade dobar posao, za pristojne pare.

Vrat je bio izuzetno svirljiv, a ton vrlo topao i mekan, bas onako smooth, sto bi rekli Anglosaksonci.

Ali, kao sto rekoh, ako ne mora da bude nova gitara, u oglasima mozes naleteti na vrlo povoljne stvari. Evo ja cu ti reci da proveris Halo oglase (imas i verziju na netu), recimo.
Ja sam naisao na Standard Strat star nekoliko godina za 690, zatim na neki iz neke limitirane (al' ipak standard) serije za oko 800, a imao sam i ekstremno zanimljivu ponudu za Eric Clapton Signature Strata sa zamenjenim magnetima (naravno znatno losijim od originala) za oko 600e. Nedavno je i ovde na forumu prodavan neki made in Korea PRS, mislim da jedan clan foruma i ima ovu gitaru, ja nisam probao, pa ne znam kakva je...
(http://www.guitarworld.com/article/paul ... ic_guitars)
I tako, siguran sam da ce ti se javiti jos mnogo ljudi, koji mnogo vise znaju od mene, sa korisnim savetima. I sam sam, delimicno zahvaljujuci izmedju ostalog i ovom forumu, napravio svoj izbor.

Last edited by sinisake on 09 Feb 2009, 00:00, edited 1 time in total.
-
mozda MIJ Jazzmaster? 

pa možda...ako ga ne mrzi da ceka3-4 meseca dok mu stigne!nenadnenad wrote:mozda MIJ Jazzmaster?

-
Koliko kosta to zadovoljstvo...?nenadnenad wrote:mozda MIJ Jazzmaster?
I kako moze da se nabavi....
Posto vidim da treba da se naruci....ili mozda ne...
treba da se naruči, da kapara, čeka 3-4 meseca da stigne i to je to...naravno ako ih još ima na zalihama...nešto su utanjili sa japancima u poslednje vreme...cena je bila pre nove god. nešto malo preko 700eur!markoimajstorovic wrote:Koliko kosta to zadovoljstvo...?nenadnenad wrote:mozda MIJ Jazzmaster?
I kako moze da se nabavi....
Posto vidim da treba da se naruci....ili mozda ne...
- tyler durden
- MF veteran
Idi u mix music, i pogledaj da li imaju nekog PRS-a iz SE serije. Tu su ima cene, negde oko 600, 700 evra. A opasne su gitare, imao sam ih. Ako to ne nadjes, pogledaj nekog epiphona. A moj savet ti je da nikako ne kupujes fendera meksikanca. Mislim da ti je to bacanje para. Svaki malo bolji squier, tipa oni od 200, 300 evra, sigurno rade isto kao ti fenderi meksikanci. Ili pogledaj nekog polovnog amerikanca. Ali moj savet, nikako fender mexico
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Pa dobro, u principu izrada na mexico gitarama je u svakom slucaju bolja od squiera, sto znam iz iskustva, a sto se tice zvuka, na klubskim svirkama je otprilike isto, mada kad izneses na veliku scenu, primeti se razlika i te kako.tyler durden wrote:Idi u mix music, i pogledaj da li imaju nekog PRS-a iz SE serije. Tu su ima cene, negde oko 600, 700 evra. A opasne su gitare, imao sam ih. Ako to ne nadjes, pogledaj nekog epiphona. A moj savet ti je da nikako ne kupujes fendera meksikanca. Mislim da ti je to bacanje para. Svaki malo bolji squier, tipa oni od 200, 300 evra, sigurno rade isto kao ti fenderi meksikanci. Ili pogledaj nekog polovnog amerikanca. Ali moj savet, nikako fender mexico
MIM Fender nemoj (standard) i ja se slazem iako imam i volim MIM fender (standard tele), jer 700E je lepa cifra i treba je pametno iskoristiti. Ako zelis nesto univerzalno, to u principu ne postoji, mozda jedino neka HSS konfiguracija magneta, mada opet...Sve je to kompromis za nesto drugo. Dakle prvo se odluci da li vise volish fender gibson ibanez jackson PRS ili sta vec...pa onda idi i nemoj da te mrzi, obidji SVE radnje koje mozes, jer svaka gitara drugacije radi, ali bukvalno svaka...
Moj predlog za oko 700E je recimo:
Ovo (jeste MIM, ali je DELUXE tako da nije isti rang sa standardom)

DA IMAM ZIVE PARE, OVO ILI JAGUAR MIJ IZ MITROSA...nema dalje...sto se tice fender za te pare...bar ne novog...
ili ovo:

EPIPHONE mozes probati, mada smatram da je Fender ipak bolji deal, jer EPI je Dete Gibsona, Low Budget, a Fender nije Squier (squier je fenderov pandan epiphonu, naravno mnogo jeftiniji, ali u principu, osnovni modeli i jedno i drugog, iz najnize klase su shit, mada opet bi pre svirao Affinity telca nego Les Paul onaj od 20.000dindzi..)

I Naravno, ako ti nije bitno da li je nova gitara, OGLASI, LIMUNDO, MUZICKI FORUM - sekcija oglasi

Mim Fender deluxe ili mozda neki Blade... Prs se takodje odlicna gitara!
- Mithrandir
- MF veteran
Ja se javljam, kao ponosni vlasnik PRS SE Custom, sa apsolutnom preporukom! Utiske pogledaj ovde: http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... tom#p72718
+1nemanjavelimirovic wrote:Dakle prvo se odluci da li vise volish fender gibson ibanez jackson PRS ili sta vec...pa onda idi i nemoj da te mrzi, obidji SVE radnje koje mozes, jer svaka gitara drugacije radi, ali bukvalno svaka...
dati 700 evra na mexicanca,moras biti ili lud ili glup,bar ja tako mislim....taj pistavi zvuk me toliko nervira da nije zdravo..malo bacam hejt sad,al sta cu..
pogledaj malo po youtubu i tim sranjcima kakav zvuk vise volis,razlike su stvarno GOLEME i moze da se desi da ti se na primer kao i meni,ne svidja zvuk fendera i da samim tim epiphone,iliti low budget gibson,zvuci bolje od nekog cetvorocifrenog strata...imas 6-7 firmi,pogledaj od svake po neku gitaru,kasnije ce to biti slatke muke..fender,ibanez,jackson,prs,yamaha,epiphone...odes lepo u prodavnicu,nadas se da je prodavac priblizno normalan,iliti vaspitan i pravis bahanalije...

pogledaj malo po youtubu i tim sranjcima kakav zvuk vise volis,razlike su stvarno GOLEME i moze da se desi da ti se na primer kao i meni,ne svidja zvuk fendera i da samim tim epiphone,iliti low budget gibson,zvuci bolje od nekog cetvorocifrenog strata...imas 6-7 firmi,pogledaj od svake po neku gitaru,kasnije ce to biti slatke muke..fender,ibanez,jackson,prs,yamaha,epiphone...odes lepo u prodavnicu,nadas se da je prodavac priblizno normalan,iliti vaspitan i pravis bahanalije...

-
Stvarno mi se svidja ova gitara!!!!!Mithrandir wrote:Ja se javljam, kao ponosni vlasnik PRS SE Custom, sa apsolutnom preporukom! Utiske pogledaj ovde: http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... tom#p72718
+1nemanjavelimirovic wrote:Dakle prvo se odluci da li vise volish fender gibson ibanez jackson PRS ili sta vec...pa onda idi i nemoj da te mrzi, obidji SVE radnje koje mozes, jer svaka gitara drugacije radi, ali bukvalno svaka...
Koliko dugo je imas?Kako si zadovoljan?I naravno gde si je kupio,i koliko te je kostala?!