Elem, posto je tema o SRV soundu zakljucana, ja sam, buduci da sam se osetio prozvanim, resio da odgovorim ovdi.Mislim da treba da obratite paznju na budzet i da mu date konkretne predloge bez dugackih beseda o tome kako niko nece nikada svirati ili zvucati kao stivi rej.Ta velika razlika koju neki primecuju je opet neprimetna drugima.
Po meni ne trebate pricati do besvesti o debljini zica, kojekakvim magnetima, nacinima ozvucavanja pojacala mikrofonom na koncertima koje covek kaze nece svirati nego da mu kazete 'OKEJ ...za to mozes da kupis to to i to'
da kazete coveku "za taku muziku ti treba strat gitara, nemoj da pomisljas da kupis bc rich warlock"ili neku sjekiru...to jest, npr
" mozes uzeti relativno kvalitetnu novu gitaru i da sviras preko kompa ili da kupis nesto losiju gitaru ali ipak odlicnu za pocetnike i da uzmes sebi malo sobno pojacalo ili da kupujes kvalitetniju polovnu gitaru."

Jedan sam od onih koji je krenuo da ''filozofira" o Es stimu, debljini zica i jos nekim sitnicama, ali tek nakon sto sam postavljacu teme dao VRLO konkretne predloge kako da se priblizi zvuku svog omiljenog gitariste, a za budzet od 400 evra.
Ne vidim zasto je u temi o SRV zvuku iznosenje razmisljanja o tome kako se doslo do tog zvuka problematicno? To ne znaci da je neko postavljacu teme predlozio da turi trinaestice i kupi SRV signature Strat, nego je u pitanju jedna manje-vise neobavezna, meni zabavna diskusija, u kojoj su muzikanti krenuli da meditiraju o caroliji zvuka.
Eto.
A offtopic je mila majka - ko to ne razume, pogresno shvata forume.