Ibanez RGA32 ili Ibanez RGR321EX

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
boris_pg

Ibanez RGA32 ili Ibanez RGR321EX

Post by boris_pg » 22 Feb 2009, 11:56

ranije sam htio da uzmem Ibanez RG321 MH ali je u međuvremenu prestao da se proizvodi.sad se dvoumim između ova dva modela koji su otprilike istih karakteristika i iste cijene.

Ibanez RGA32
Image
Image
Image
ovo je novi model za 2009 godinu, i nasao sam samo 1 review za nju, nema ni na harmony central ni ultimate guitar tako da ne znam kako zvuci, nema je ni na youtube.Ima aktivne magnete.Vrline:Mahagoni tijelo,gibraltar kobilica,meni je licno ljepsa gitara.Mane:nedostatak informacija, u nemogucnosti sam da je probam.zanima me kakav moze biti kvalitet aktivnih magneta koji se stavljaju u gitaru od 350€?

Ibanez RGR321EX
Image
Image
ovaj model se proizvodi 2-3 godine.problem kod nje su bili magneti koji su lose simulirali zvuk EMG.taj problem je valjda rijesen ove godine stavljanjem INFINITY magneta.Mane:basswood tijelo,nut,obicna kobilica, vrlo lako se prave ogrebotine na gitari.Vrline su te sto znam otprilike kakva je gitara i ne bih se mogao zajebati ako je uzmem.

obadvije gitare imaju wizard II vrat, slicne su im cijene.samo da znam kakvi su magneti na RGA32 ne bih se dvoumio vise

mislim_stvarno

Re: Ibanez RGA32 ili Ibanez RGR321EX

Post by mislim_stvarno » 22 Feb 2009, 13:17

boris_pg wrote:između ova dva modela koji su otprilike istih karakteristika
Pa nisu istih karakteristika:
Mahagony - Basswood
Aktivni - Pasivni magneti (ovo samo ako je istina da pocinju da ugradjuju INF magnete, a ne designed by EMG)
oba imaju fixni ali drugaciji bridge...

Ovde je mozda jedina dilema mahagony ili basswood, jer ne verujem da su bilo koji magneti dovoljno kvalitetni da ih zadrzis zauvek (za inf znam da nisu).
Moras da probas i sam se odlucis, ali isto tako ne znam kako ces ih naci, ipak nije to RG 350/370 kojih ima u SVAKOJ radnji, a za 300e mozes da ih kupis polovne.
I sam kazes da RGA32 nema ni na netu, pa ne znam na osnovu cega mislis da ces ih naci u Srbiji (ili Podgorici :mrgreen: )...

Jos jedan savet:
Ne mozes da biras gitaru preko youtuba, harmony centrala i ultimate guitara. Moras da obidjes ogroman broj prodavnica, isprobas sve sto ti se svidi i za sta imas para, a onda krenes da gledas kakve su karakteristike onima koje su ti se svidele i koje su ti legle, kako su njihovi vlasnici zadovoljni itd, itb...

boris_pg

Post by boris_pg » 22 Feb 2009, 14:23

mislim_stvarno wrote:
I sam kazes da RGA32 nema ni na netu, pa ne znam na osnovu cega mislis da ces ih naci u Srbiji (ili Podgorici :mrgreen: )...
razgovarao sam sa covekom koji radi u firmi koja je uvoznik Ibaneza za Srbiju, i on je mi je rekao da Ibanez RGA32 moze da se poruci iz Slovenije, ako vec ne stigne u turi koja je vec na carini.

ako uzmem neki od ovih Ibaneza, to ce mi ako bog da biti druga gitara.Mnogo sam vremena proveo na internetu citajuci razne review-e, komentare, kritike, razgovarao sa iskusnijim gitaristima, tako da znam sta mi treba:
gitara sa humbackerima,tankim,brzim vratom sa 24 praga,da je od kvalitetnog drveta i da ima fixni most.
ovaj RGA32 izgleda kao idealna samo me interesuje da li bih mogao kasnije te fabricke aktivne magnete da zamenim nekim boljim, pasivnim?mislim, oce li smetati sto ce onaj dio za baterije biti prazan?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 22 Feb 2009, 14:41

boris_pg wrote:da li bih mogao kasnije te fabricke aktivne magnete da zamenim nekim boljim, pasivnim?mislim, oce li smetati sto ce onaj dio za baterije biti prazan?
Mozes...

Puno srece sa nabavkom, ali mislim da je i dalje bolja solucija da nadjes nesto u radnji sto ti se svidja i da to uzmes nego da narucujes i da se zezas sa carinama prodavcima, rizik da ti se ne svidi itd itd...

dweezil

Post by dweezil » 22 Feb 2009, 16:47

string through body hardtail bridge na Ibanezu RG321 nije mana vec nesto sto ima svoju svrhu i funkciju i def je jedan od najzgodnijih hardtail bridge-ova ukoliko volite taj fazon gitara.

Post Reply