American Deluxe Telecaster vs Duks Sirmium Telecaster

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
BluesBoy

American Deluxe Telecaster vs Duks Sirmium Telecaster

Post by BluesBoy » 25 Feb 2009, 10:31

Resio sam da uzeme sebi dobrog Telecastera, razmisljao sam o American Delux a onda sam u u temi domaci majstori nasao link koji je Rocet dao za coveka koji je doktor za Telecastere http://www.duks.sirmium.org da li je neko probao njegove gitare, da li je bolje uzeti Americkog Fender ili rucni rad... Svako iskustvo je dobro doslo!

Fanatik

Re: American delux Telecaster vs Duks sirmium Telecaster

Post by Fanatik » 25 Feb 2009, 10:51

Mislim da je ovaj rucni rad kvalitetniji od Amera,ne znam koji su novci u pitanju. Gledao sam gomilu amera u zadnjih par godine i nije me odusevio ni jedan kvalitetom izrade.A kod rucnog rada je jedino "ono" u pitanju,da kasnije ne jedes sam sebe sto ti ne pise Fender gore... Za tog lika sa linka sam dosta pozitivno cuo,ali nisam svirao git nazalost. Ja sam za Handmade.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 25 Feb 2009, 12:17

Ako možeš da testiraš gitaru pre nego što je platiš - svakako ručni rad! Ovo je onako baš subjektivno, pošto mene savršeno boli uvo za to šta piše na glavi, samo da radi kako meni prija pa može da piše i Poop! a inače sam veliki poštovalac unikata u svakom pogledu, pa eto...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 25 Feb 2009, 14:37

Probao sam American Delux Telecastera i nisam bio oduvan zvukom. (Doduse, proba je trajala vrlo kratko, i nisam pojacalo podesio bas najbolje)

Pretpostavljam da su ovi rucni radovi u istom cenovnom rangu sa Fenderovim modelima, posto ovaj Strat:

http://www.duks.sirmium.org/srb/model_st001.php

ima cenu poput Delux Strata... (Covek je vrlo profesionalno odgovorio na mejl u kom sam se raspitivao o toj gitari)

Gitare izgledaju prelepo i verujem da sjajno rade, ali i sam znas da i onaj natpis na headstocku vredi. :)

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 25 Feb 2009, 17:19

Imaj UVEK na umu, da ako slucajno dodje do prodaje istrumenta, da neces izvuci ni polovinu para sto si ulozio, jer u Srbiji ako telac nije Fender onda ne vredi.
Surova istina

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 25 Feb 2009, 17:34

Uglavnom je tako. Ako TEBI treba baš-baš takav komad opreme i znaš da će sa tobom ostati dugo vremena (redovno upotrebljavan), onda biraš ručni rad.

Tim pre ako možeš da zahtevaš "custom" dodatke koji tebi lično olakšavaju život - određen radijus vrata, ili određen string spacing...

AmDlx Telekaster nije reprezentativan zvuk Telekastera. Koliko su SCN magneti na AmDlx Stratu poetični i "stakleni" (pitajte Sinišu), toliko nisu uspeli da dočaraju Tele-vajb.

AVRI serija je daleko bliža idealnom Tele-zvuku - AVRI52 ima te čuvene AlNiCo II magnete, i zvuči zaista divno.

BluesBoy

Post by BluesBoy » 25 Feb 2009, 18:54

Hvala na odgovorima, nisam ja kompleksas ne znaci meni puno ime, iako sam kao klinac oduvek sanjao o Fenderu... :D
Cuo sam se sa majstorom i covek me je odusevio, uskoro bi trebalo da ostvari neki vid saradnje sa Fenderom i oni su mu poslali neke kataloge gde se on sam ponudio da ako mi neka gitara, deo, bilo sta, na nekom fenderovom modelu bude sumnjivo da mu se obratim za pomoc... itd, e sada on prodaje njegovog telecaster koji je polovan star je 5 godina za 1100e, inace ih prodaje za 1600. Necu se zaletati razmislicu pa sta bude... PoZZ

dweezil

Post by dweezil » 25 Feb 2009, 21:51

mislim neznam kakav zvuk Telecastera preferirash da li neki brutalniji twang ili mirniji i rockerskiji, u svakom sluchaju moj ti ja savet da kupis ili tog Fender American Telecastera za pocetak ili Fender MIM Baja Telecastera, opasna je to gitara, i bash je da kazem pravoverni tele fazon i sve kao nekad sto se radilo tako da u svakom sluchaju mislim da bi prvo to trebalo da sviras i chujesh da bi stekao utisak i o nekim handmade varijantama. :)
Mislim ne zelim da utichem na tvoju odluku ali za 1600 eura mozes da birash kakvo Tele zelish kod Fendera. E sad sve zavisi i sta ti svirash i koju muziku volesh mislim ako svira neki rock onda mozes i Squiera a ako svirash nesto lepse i da kazem finije, Baja Telecaster ti je po meni pravi izbor za malo para. Dobijash ash body, vintage 3 saddle brass bridge sa najdebljim sedlima koja postoje i custom switchinhg sa 6 polozhaja... i josh mnogo toga, lakirani maple neck ... sta ti vishe treba

Sava

Post by Sava » 26 Feb 2009, 09:58

Jedan moj poznanik voli da kaže kako je i najlošiji Fender bolji od ručnog rada. Siguran sam da nije potpuno u pravu, ali ako je ista ili slična cena u pitanju (a jeste) ja bih se bez razmišljanja opredelio za Fender.

BluesBoy

Post by BluesBoy » 26 Feb 2009, 10:25

Uglavnom sviram blues i pomalo jazz :D , kod jednog prijatelja sam svirao Baja telecastera i odusevio sam se stvarno odlicna gitara kod istog sam svirao i telekastera joe strumer odusevio sam se kako su odradili tu gitaru samo zvuk je onako... blago odvratan.... Sta sad da radim... Ma na kraju cu da napravim jednog Telecastera.... :lol:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 26 Feb 2009, 10:53

Probao sam dva telekastera Duletova, sto je i normalno sa obzirom na to da smo sugradjani :mrgreen:
1. Covek pravi po specifikacijama 52'jke te gitare i ako to neko voli, onda voli, ako ne, onda nishta.
2. Gitare su stvarno vrhunski izradjene, a delovi su probrani perfektno i pazljivo
3. Gitare manje zuje nego standardno
4. Fender jeste lakse prodati, ali ove gitare su verovatno kvalitetnije jer se ne rade serijski.

Eto cisto da ne ispadne da samo hvalim i reklamiram, da, problem je sa tim cenama gitara jer svakako hand made gitare je tesko prodati jer ljudi veruju znaku Fender vise nego individualnom filingu za instrument. Zato je mozda bolje odluciti (sto jeste jako tesko) da li ce ta gitara ostati zauvek kod Vas ili ne. Govorim iz perspektive coveka koji je do sada promenio preko 20 gitara... :D
Sve u svemu, svako nesto voli, ja kao veliki ljubitelj telecaster gitara mogu da Vam kazem da ovaj lik radi kako treba, ali naravno uvek treba probati i samostalno zakljuciti sta Vam odgovara...
:ziveli:

Sava

Post by Sava » 26 Feb 2009, 11:47

nemanjavelimirovic wrote: Sve u svemu, svako nesto voli, ja kao veliki ljubitelj telecaster gitara mogu da Vam kazem da ovaj lik radi kako treba, ali naravno uvek treba probati i samostalno zakljuciti sta Vam odgovara...
Sve je u redu, verujem ja tebi, ali ovo pitanje sam postavljao i kod prvog posta posvećenog njemu: koje su mu reference, koji poznati gitarista svira njegove instrumente?

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 26 Feb 2009, 12:32

To neznam...Pa kontaktiraj njega... :idea:

alzo

Post by alzo » 26 Feb 2009, 14:06

Nisam bas sto posto siguran ali mislim da je Stenli iz Gamblersa svirao njegovu
gitaru.....tesko mogu da provalim sa ovog snimka..........

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/5kUA8v9lvGw&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/5kUA8v9lvGw&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

sinisake
The original one

Post by sinisake » 26 Feb 2009, 14:19

e sada on prodaje njegovog telecaster koji je polovan star je 5 godina za 1100e, inace ih prodaje za 1600
Au, Viden je bio mnogo jeftiniji... :mrgreen:

Post Reply