@dimmu
Pa vecina ljudi posebno dok su mladji uvek tezi da isprobava razne stvari, da kupi uvek nesto kvalitetnije, pa zbog toga, uvek valja imati na umu to da ako recimo, ulozis 1000e kod nekog no-name majstora za gitare da ti napravi 7-string-mahagony-neck-through-bariton sa SD Blackout magnetima, tu gitaru ces tesko prodati za te pare kada dodjes u neku frku ili jednostavno odlucis pod stare dane da predjes na blues i sviras telecaster.
Isto tako, npr, isprobavas gitare u prodavnici sedeci, i od svih najvise ti se svidi explorer, a onda krenes na probe i shvatis da ne mozes da izdrzis 2 sata stojanja sa tim monstrumom na ledjima... Kontash, uvek se pojavi nesto zbog cega ces zeleti da je promenis, ako se to ne desi onda si verovatno srecan.
Ako si pratio oglase mogao si da primetis koliko se dugo vuce (vukao) onaj Jackson Pro bariton (skala mu je valjda bila 27"). Bar jedno 6 meseci covek nije mogao da ga proda, ili isto tako Jackson Warrior sa EMG-ovima. O tome ja pricam. Jednostavno mozda ce mu nekad dosaditi, i zelece da proba nesto drugacije ili nesto bolje.
To je jedna mana koju sam mu ja naveo, a potpuno je druga prica koju je ZOZON krenuo da prica kako ne postoji svrha 7ozicnih gitara.
Svrha postoji, isto tako moze da se kaze da ne postoji svrha Digitechovog whammy efekta jer ga Ritchi nije koristio...
Opet ponavljam neko moje razmisljanje, ne moras da budes apsolutni master na obicnoj gitari da bi svirao jednu zicu vise. Ta zica kao i debela E zica se jako retko koriste u solazama, nego mahom sluze za ritam i sl.
Duane wrote:bolje kupi shes' zica, a mesto sedme sladoled
C C C Da si reko pivo pa aj da se slozim, ali sladoled...