Kako da dođem do tremola za SG (Bigsby, Vibrola)?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

ZOZON

Kako da dođem do tremola za SG (Bigsby, Vibrola)?

Post by ZOZON » 28 Feb 2009, 22:10

dali neko mozze da mi pomogne, gde ima da se kupi za sg vibrato-tremolo u fazonu bigzbija ili vibrole. ne uzima mi se neki vibrato gde treba da kasapim telo gitare. ne znam dali je neko video sajt http://www.stetsbar.com. to je neki novi linearni americhki tremolo koji ima nekoliko vrsta i dete mozze da ga postavi jer se koriste postojecce rupe na gibsonu. ima i model za telekaster koristi ga knofler. posle kada prodajesh gitaru, ako ti treba odvrnesh dva shrafa, vratish kobilicu i kao da nishta nije radjeno.

dweezil

Re: kako da dodjem do tremola

Post by dweezil » 28 Feb 2009, 22:54

wow svidja mi se ovo chudo, :D nisam ni znao za ovo, a sto mu je tremolo arm na sredini?! to kao na fazon bigsbey-a?

dweezil

Re: Kako da dođem do tremola za SG (Bigsby, Vibrola)?

Post by dweezil » 28 Feb 2009, 23:49

mozda su ovi iz Stetsbara montirali tremolo arm na sredinu da kao bude isto opterecenje na sve federe i zice kad obara, dont know really ali deluje zanimljivo i kvalitetno odsljakano.

Image

ZOZON

Post by ZOZON » 01 Mar 2009, 11:33

hvala vam ljudi. nisam znao za ovaj banzai. shto se tiche stetsbara probao sam sve da nadjem dilere u evropi ali izgleda nema. Ovaj partsland izgleda original kao bigsby ali 5 puta jeftiniji. bigzbi je oko 300 eura a ovaj oko 60. E sada imam problem. ok je ja bih naruchio ali koliko sam video njihovi dileri su najblizzi u nemachkoj. engleski znam a nemachki ni da beknem. mozze li neko da mi pomogne kako da naruchim, koja je procedura poshto meni bash nije najjasnije. znam da verovatno treba da dobijem predrachun pa da uplatim u banci i chekam da stigne ako ne maznu na granici. ali kako???????????????? hvala unapred. neka mi javi neko ko je to radio.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 01 Mar 2009, 14:23

ZOZON wrote:Ovaj partsland izgleda original kao bigsby ali 5 puta jeftiniji.
Ono što je važno je da su oba Partslandova modela aluminijumska. Da ne dužim priču, to je veoma dobro - težina i zvuk su im kako treba i očigledno nisu loše cinkane kineske kopije Bigzbija.
ZOZON wrote:...mozze li neko da mi pomogne kako da naruchim, koja je procedura poshto meni bash nije najjasnije.
Molim te, pretraži forum, jako puno puta smo pisali o naručivanju sa Banzaija, stvarno nemam snage da sve to pišem ponovo. :D

ZOZON

Post by ZOZON » 01 Mar 2009, 16:16

MA NAJZAD SAM UKAPIRAO, MALO JE BILO PROBLEMA OKO ULOGOVANJA. DOBIO SAM RACHUN SAD SAMO DA PLATIM I CHEKAM AKO ME NE ZAJEBU BRACCA NEMCI.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 01 Mar 2009, 16:28

ZOZON wrote:...AKO ME NE ZAJEBU BRACCA NEMCI.
Neće. Ali braća carinici hoće. :D

ZOZON

Post by ZOZON » 01 Mar 2009, 18:10

pa ne znam shta mogu da urade? cena sa poshtarinom je 72 eura, jebiga ne mozzesh se ni napiti poshteno za te pare.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 01 Mar 2009, 18:42

Dažbina ćeš platiti u iznosu od 50tak posto, tako uvek ispadne. To nisu baš velike pare, ali jeste (nepravedna & ničim izazvana) pljačka.

Frostensen

Post by Frostensen » 01 Mar 2009, 19:15

Mozhda da proba preko e-ducana ? Oni dovlache iz inostranstva po narudzhbini i imaju neke grupne liste na koje mozhesh da se upishesh pa svi delite rachun za transport itd.
Oni mogu da ti napre ceo predrachun i vracaju pare u sluchaju zaeba..tj. da ne stigne.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 01 Mar 2009, 19:18

Rocket Roll wrote:Dažbina ćeš platiti u iznosu od 50tak posto, tako uvek ispadne. To nisu baš velike pare, ali jeste (nepravedna & ničim izazvana) pljačka.
Izazvana zeljom i prilikom za pljacku :mrgreen:
Ja hvala bogu imam neku vezu na carini pa bi trebao biti oslobodjen ako ikad budem kupovao nesto u inostranstvu.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 01 Mar 2009, 19:29

Frostensen wrote:Mozhda da proba preko e-ducana ? Oni dovlache iz inostranstva po narudzhbini i imaju neke grupne liste na koje mozhesh da se upishesh pa svi delite rachun za transport itd.
Samo to ne! eDućan je lasciate ogni speranza kompanija, ne znaš da li duže čekaš ili te grđe oderu na kraju balade. Naručivanje sa Banzaija iz naših krajeva i regularno & legalno plaćanje karticom idu bez problema, bez trećih posrednika. Nije to isto što i budženje da se kupi nešto sa eBayja... Zašto bi istu robu čovek plaćao dvaput - jednom prodavcu i jednom špediteru?
nenadnenad wrote:Ja hvala bogu imam neku vezu na carini...
Blago tebi, šta da ti kažem. :D

ZOZON

Post by ZOZON » 01 Mar 2009, 21:07

pa valjda roba je do 100 evreja oslobodjena pljacke i nameta. ili samo za one velike preko 100.000.- Ne znam shta da radim, stavio sam gitaru u kupujem prodajem danas i vec su pocheli da licitiraju. ako je prodam onda mozda kupim nesto sa ugradjenim tremolom. samo da nije floyd rose, od njega me hvata jeza. jos nisam video gitaru, chak ni sa fabricki ugradjenim da se dugo dugo ne rashtimava posle zamene zica. kod strata je to najbolje resheno. ne znam neko je tamo pitao na forumu, ne znam tachno koja tema za musicman gitaru, mislim da ne vredi te pare, da je u odnosu kvalitet novac ona kanadska godin mnogo bolja. mozda zato sto sam imao priliku da je duzze sviram (mislim u minutima).

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 01 Mar 2009, 21:14

ZOZON wrote:pa valjda roba je do 100 evreja oslobodjena pljacke i nameta.
You're in for a biiig surprise, buddy.

Post Reply