Koga da quote-em kad ste svi na neki nacin u pravu
Prvo sto se tiche preprodavaca, majtiminka je u pravu, Deshavalo se da lik prodaje recimo polovan Epiphone Standard za 650 EUR jer tad nije mogao da se nadje, posto je to bio onaj prelazni period izmedju sky musica i mitrosa. Ej, 650 EUR za gitaru koja toliko kosta nova,a cesto i manje?
Doticni je poznat kao preprodavac Epiphone i Gibson gitara preko oglasa...
Sto se tiche kvaliteta gitara po prodavnicama, imam raznih iskustava. Ja sma izgleda imao zaista ludu srecu jer sma u Mitrosu od gomilu nasminkanih gitara uspeo da izvucem ovog mog Fender USA Vintage 57 Hot rod Strata,a doshao sma u stvari da probam Deluxe

I covek mi lepo reche posle mog kraceg izlaganja sta trazim-evo probja i ovu, ova je zmaj... I zaista je tako i bilo, za mene je zmaj!
Ali bilo je zaista svega, nekim gitarama su krchali potovi, jednom se desilo na USA Stratu, davno to beshe,da nije radio jedan magnet, na jednoj dzitri Floyd je otishao u ...
JA i dalje mislim da je ponuda solidna, tj.da se moze naci kvalitetan instrument, ali treba imati i srece.
Naime, ja sam zato i imao ubedjivanja sa Saletom Glavom iz Artista koji je ok lik ali se nismo kapirlai oko takvih stvari-ako meni gitara krene vec posle 7 dana da zvoni,tj.pragovi da jebavaju a njegov savet je da se podigne akcija a izgovor kako je to kod svih Washbutn i sl.gitara sto i jeste bio sluchaj tada u radnji i josh savetuje brusenje pragova o mom trosku z agitaru koju sam platio 650 EUR(akustara),naravno da se necemo sloziti oko takve stvari.
I neverovatno je,kad god pitash za neki bolji proizvod kazu kako su imali poplavu u radnji u NS ( zasad sam ih izbrojao 2 ) i kako nemaju original ambalazu, recimo za ovaj Peavey JSX koji sma kupio.
Razumem ja sa jedne strane da su to mozda uradili zbog carine, ali sa druge strane znam i kako uopste nashe firme funkcionishu-postoji dosta sajtova i firmi poput
www.thomann.de gde postoji i dosta B-stock-ova prilikom cega se gitare na veliko kupuju bud zasto da bi se ispraznili magacini. Te gitare su mahom dugo stajale, zastitno ulje je pocleo gotovo da izjeda gitaru, da ne kazem da su vrat i telo dosta radili u takvim uslovima. Posto naravno ne mogu da prodju tamo kao full nove, onda su kvalifikovane kao b-stock. Ali je javna tajna i da postoji C-stock i da mnogi nashi distributeri tako nabavljaju gitare-to su gitare koje imaju sitnije kvarove koji se mogu doterati ali se ovima to ne isplati pa ih odmah uvlajuju.
Tuzno je da mnoge nashe firme upravo vecinu robe nabavljaju preko thomanna,a ovamo se prodaje pricha kako uvoze iz USA i sl.
Zato i jeste takva situacija-imate jednu gitaru koja je katastrofam jednu koja je prosecna i jednu extra koju treba bash vi da pronadjete