Najveci shkart od gitara dolazi u Srbiju....

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Makinov

Najveci shkart od gitara dolazi u Srbiju....

Post by Makinov » 23 Mar 2009, 18:31

Ogorchen sam... i ljut... ::ranting::
Elem, krenem ti ja do prodavnice muzicke opreme, one na Bulervaru u Novome Sadu, tamo blizu mosta, ne bih da izgovaram ime...
"Dobar dan", "dobar dan"... "Imate li left-handa kakvih?" "Imamo!"... :S
Prva gitara: Crni mat Strat, Amer, sa noiselessima, jasen telo, rosewood board, vrat javor... Kontam neshto ok, na prvi pogled... Kad ono, vrat kriv, kobilica podignuta, al to i nije tako strasno, sredi se... Okrenem gitaru, kad ono... Izgrebana cela... Mat se izgulio, vidi se drvo... :S UZHAS!!!
Druga: Mexico, crveni... slicha konfiguracija vetj gore pomenute... Nema potenciometre ni kapicu za prekidach...:S
Tretja: NIJE HTEO NI DA JE SKIDA, KAZE:" NE VREDI DA SE PENJEM PO TAJ KRSH" Koji je takodje AMER... :O
Sve u svemu... katastrofa... :x
Da li delite moje mishljenje da u Srbiju stize najvetji shkart i krsh od gitara u Evropi i svetu?
Gledao sam neke gitare koje su kupljenje u Austriji i madjarskoj... Bile su da padnesh na dupe... :evil:

sirac-šunka
vragolan

Re: Najveci shkart od gitara dolazi u Srbiju....

Post by sirac-šunka » 23 Mar 2009, 18:38

Makinov wrote:... Okrenem gitaru, kad ono... Izgrebana cela... Mat se izgulio, vidi se drvo... :S UZHAS!!!
Ma to mora da je bila ona vintage relic fora... :D
Image
Image

A inace, da, ima shit-eva, ali uz malo strpljenja moze da se probere gitara za duze staze.

EDIT:
Evo ova kosta boga oca, a sva je izgrebana...:
http://www.sweetwater.com/click/froogle/rStratRL69VWH/
Last edited by sirac-šunka on 23 Mar 2009, 18:45, edited 1 time in total.

sl0e

Post by sl0e » 23 Mar 2009, 18:43

Makinov wrote:Nema potenciometre ni kapicu za prekidach...:S
Ovo prvi put cujem. :shock:

Makinov

Post by Makinov » 23 Mar 2009, 18:50

sirac-šunka wrote:
Makinov wrote:... Okrenem gitaru, kad ono... Izgrebana cela... Mat se izgulio, vidi se drvo... :S UZHAS!!!
Ma to mora da je bila ona vintage relic fora... :D
Image
Image

A inace, da, ima shit-eva, ali uz malo strpljenja moze da se probere gitara za duze staze.

EDIT:
Evo ova kosta boga oca, a sva je izgrebana...:
http://www.sweetwater.com/click/froogle/rStratRL69VWH/
Ma jok bre... Bila je vidno izgrebana... Ne relic model, vetj udarena... :S

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 23 Mar 2009, 19:20

Pa ja sam mislio da mu to dodje na isto :D

O.K. zezam, moguce sve, mora da si ubo takav dan u toj radnji valjda nije uvek tako... :|

guv'nor

Post by guv'nor » 23 Mar 2009, 19:44

sl0e wrote:
Makinov wrote:Nema potenciometre ni kapicu za prekidach...:S
Ovo prvi put cujem. :shock:
Pa left/hand-i su retko tražene gitare, tako da su sigurno skinuli kada im je zafalilo za neku drugu i teraj... :grummel_2:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 23 Mar 2009, 20:40

I ja sam bio do te prodavnice skoro...Jedan deo prodavnice je bio zatrpan onim squier-experiment gitarama (one skejterske sa tetovazama i tagovima,set neck thinline p-90,chambered thinline hh,itd) koje se,po mom znanju-ispravite me ako gresim,vise ne proizvode...i da,falile su kapice za switch a negde naravno i za potove.

Ako mene pitas,ubedjen sam da smo mi experimentalno trziste sticajem okolnosti,cujem da nije cudno da kod nas stignu i modeli koji su negde bili u izlogu,ili kao test gitara,isto sam cuo i za pedale,a na nekima sam se i licno uverio-vidne ogrebotine,itd.No sve je to rekla-kazala.Poenta je da kad odes u prodavnicu,mozes i sam u to da se uveris.Ipak,sumnjam da je nemoguce naci dobar komad kod nas,ali jeste cimanje. ::ranting::

Nista cudno... :grummel_2:

Bojkot! :mrgreen:

majtimika

Post by majtimika » 23 Mar 2009, 20:47

neverujem da ces jos negde osim u mitrosu videti takve gitare kojima fali pola delova, i oni ti opusteno tu gitaru prodaju kao ok bez obzira sto je izlupana. nihova fora je ako se ti odlucis bas za tu gitaru oni ce sa neke druge da skinu potove i sta vec fali i prodace ti je kao da joj nista nefali.

licno sam bio prisutan kad su kod jednog majstora koji radi popravke i setap za mitros doneli dva fendera koja su kostala po 1600 eura na farbanje, posto su nekom ispale. majstori u mitrosu ce to kasnije da prodaju kao da nista nije bilo. savetovao bih ljudima koji hoce da kupe neke skuplje gitare da zaobidju mitros jer ko zna sta ce da vam uvale.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 23 Mar 2009, 20:54

Hm, sad mi je jasno zasto je jedan Deluxe Strat koji sam probao tako cudno izgledao... (Katastrofalna farba, roze - honey blonde kombinacija, izgledala je kao naknadno farbana)...
Inace, krajnje neprofesionalno i proseravacko ponasanje prodavaca, cak i kad imate nameru da spucate 1000 evra.

Sa druge strane, moram da pohvalim jednog coveka sa kojim sam razgovarao telefonom, on je bio kulturan i fin.

A glede ''najgorih komada koji dolaze u Srbiju"... Bas sam negde ovde na forumu procitao da se sve Fenderove gitare koje stizu iz USA razvoze po Evropi iz Amsterdama...
Ako je to tacno, ne verujem da do nas dolaze najgori primerci.
(Osim ako ti u Amsterdamu ne prave selekciju) :)

majtimika

Post by majtimika » 23 Mar 2009, 21:39

ma te fore sa najgorim primercima to su fazoni ljudi koji hoce da ti uvale polovnog meksikanca za 500 eura pod izgovorom da je kupljen u nemackoj i da je mnogo bolji nego ovi kod nas sto novi kostaju 400 eura, fender ima svakakvih gitara , imaju i skarta i dobrih primeraka samo treba birati. i to naravno zaisi koliko ces para da das

A da oce da uvale , oce.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 23 Mar 2009, 21:55

ma te fore sa najgorim primercima to su fazoni ljudi koji hoce da ti uvale polovnog meksikanca za 500 eura pod izgovorom da je kupljen u nemackoj i da je mnogo bolji nego ovi kod nas sto novi kostaju 400 eura, fender ima svakakvih gitara , imaju i skarta i dobrih primeraka samo treba birati.
Da,ima i toga,a takodje i likova koji to kupuju i oslanjaju se vise na pricu,nego na sopstvene oci/usi.Ja samo donosim zakljucak iz svega da je ovde jos uvek praksa da stvari koje bi u inostranstvu ,pretezno u americi koliko znam,zavrsile u bargain bin-u,kod nas prolaze u ponudi kao nove...dok je ovaca,bice i sisanja,dodje mu na to...Ustvari uvek treba obratiti paznju,jer kad si kupio nesto kod nas,ne mozes da vratis u roku & no questions asked. :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 23 Mar 2009, 22:14

Svetska Kriza, nemaju vishe kapica za potove, pa eto takvi su novi modeli :-) LOL :lol:

majtimika

Post by majtimika » 23 Mar 2009, 22:19

po meni su najjaci srpski preprodavci koji polovnu robu prodaju po cenama vecim nego u radnji, i stvarno mi nije jasno jel kod nas ima toliko ljudi koji neznaju a ukljuce internet ili pozovu prodavnicu da se raspitaju za cene, nego kupuju od tih ljudi.u stvari da li neko uopste kupuje od njih.

meni je najjaci bio lik koji mi se javio na oglas da kupijem pojacalo i ponudio mi nekog laney-a, sad sam vec zaboravio koji model, za 650 eura, ja odmah nazovem mix posto su oni generalni zastupnici i oni mi kazu da je to pojacalo kod njih 520 eura, ja to kazem liku i on onda pocinje da se vadi kao i on radi sa njima i na tih 520 jos dolazi porez i pdv i carina i neznam ti ja jos sta. svakakvih ljudi ima kod nas i treba ih se cuvati,

izvinjavam se za mali offtopic ali mozda bi trebalo da pokrenemo temu o preprodavcima u srbiji cisto da ljudi mogu da se informisu ko je ok a ko ne.

neka ako hoce moderator ovo stavi za novu temu

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 23 Mar 2009, 22:31

Ma ja sam probao u jednoj radnji oko 20ak gitara razlicitih u jednom danu sad skoro i svidela mi se jedna ili dve, ostale a u igri su bile i gitare preko 1000E) su mi bile shit. Cak recimo Gibson SG jedan koji sam probao (amerikanski) je bio medju gorim gitarama, neznam zasto, a ja gotivim sg u principu. Fenderi takodje i MIM i Americiki, sve je to nesto onako... Zakljucak, ove moje trenutne gitare su mi bolje zazvucale kad sam dosao kuci, sto je cudno jer ni jedna ne vredi preko 500E. Svideo mi se jedan fender jako a to je ovaj na slici i naravno svidela mi se 52jka jedna, moguce ili je bio komad dobar ili sam previshe emotivno vezan za telekastere da sve mozhe :mrgreen:

Image
Opaka gitara

boki1978

Post by boki1978 » 24 Mar 2009, 08:14

Koga da quote-em kad ste svi na neki nacin u pravu :D
Prvo sto se tiche preprodavaca, majtiminka je u pravu, Deshavalo se da lik prodaje recimo polovan Epiphone Standard za 650 EUR jer tad nije mogao da se nadje, posto je to bio onaj prelazni period izmedju sky musica i mitrosa. Ej, 650 EUR za gitaru koja toliko kosta nova,a cesto i manje? :lol:
Doticni je poznat kao preprodavac Epiphone i Gibson gitara preko oglasa...

Sto se tiche kvaliteta gitara po prodavnicama, imam raznih iskustava. Ja sma izgleda imao zaista ludu srecu jer sma u Mitrosu od gomilu nasminkanih gitara uspeo da izvucem ovog mog Fender USA Vintage 57 Hot rod Strata,a doshao sma u stvari da probam Deluxe :-) I covek mi lepo reche posle mog kraceg izlaganja sta trazim-evo probja i ovu, ova je zmaj... I zaista je tako i bilo, za mene je zmaj! :gitara3:
Ali bilo je zaista svega, nekim gitarama su krchali potovi, jednom se desilo na USA Stratu, davno to beshe,da nije radio jedan magnet, na jednoj dzitri Floyd je otishao u ...
JA i dalje mislim da je ponuda solidna, tj.da se moze naci kvalitetan instrument, ali treba imati i srece.
Naime, ja sam zato i imao ubedjivanja sa Saletom Glavom iz Artista koji je ok lik ali se nismo kapirlai oko takvih stvari-ako meni gitara krene vec posle 7 dana da zvoni,tj.pragovi da jebavaju a njegov savet je da se podigne akcija a izgovor kako je to kod svih Washbutn i sl.gitara sto i jeste bio sluchaj tada u radnji i josh savetuje brusenje pragova o mom trosku z agitaru koju sam platio 650 EUR(akustara),naravno da se necemo sloziti oko takve stvari.
I neverovatno je,kad god pitash za neki bolji proizvod kazu kako su imali poplavu u radnji u NS ( zasad sam ih izbrojao 2 ) i kako nemaju original ambalazu, recimo za ovaj Peavey JSX koji sma kupio.
Razumem ja sa jedne strane da su to mozda uradili zbog carine, ali sa druge strane znam i kako uopste nashe firme funkcionishu-postoji dosta sajtova i firmi poput www.thomann.de gde postoji i dosta B-stock-ova prilikom cega se gitare na veliko kupuju bud zasto da bi se ispraznili magacini. Te gitare su mahom dugo stajale, zastitno ulje je pocleo gotovo da izjeda gitaru, da ne kazem da su vrat i telo dosta radili u takvim uslovima. Posto naravno ne mogu da prodju tamo kao full nove, onda su kvalifikovane kao b-stock. Ali je javna tajna i da postoji C-stock i da mnogi nashi distributeri tako nabavljaju gitare-to su gitare koje imaju sitnije kvarove koji se mogu doterati ali se ovima to ne isplati pa ih odmah uvlajuju.
Tuzno je da mnoge nashe firme upravo vecinu robe nabavljaju preko thomanna,a ovamo se prodaje pricha kako uvoze iz USA i sl.
Zato i jeste takva situacija-imate jednu gitaru koja je katastrofam jednu koja je prosecna i jednu extra koju treba bash vi da pronadjete :wink:

Post Reply