Gomila problema sa novom gitarom (Baltimore LP)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

DexterThe

Gomila problema sa novom gitarom (Baltimore LP)

Post by DexterThe » 16 Apr 2009, 21:30

Juce sam kupio "novu" gitaru Baltimore LP (by Johnson) od nekog lika. Medjutim, posto ja nemam strpljenja, kupio sam gitara, bez nekog preteranog ispitivanja stanja. Sledeceg dana, odnosno danas skontao sam sledece probleme:

1. Poslednji prag je malo visi od ostalih (vidi se da je malo izvucen), tako da kada sviram ton na pretposlednjem pragu cuje se ton poslednjeg. Sto je jos veci fazon, vidi se da je neko(taj lik) pokusao cekicem to da "podesi" pa je malo ostetio drvo. Ovaj problem nisam skontao pre kupovine, jer je kobilica bila visoko postavljena, po njegovim recima tako je bilo fabricki.
2. Kada sviram clean, kada jace okinem zice cuju se neke smetnje (krckanje ili tako nesto).
3. Kada drmam gitaru, cuje se neko krckanje. To krckanje se najjace cuje kada udarim u deo gitare gde su potenciometri i onaj switch za magnete(ne znam termin, amater sam :)).

Sta je uzrok tim problemima (osim prvog), i kako to da resim?
Samo da napomenem da sam gitaru platio 140e , sto nije mnogo, ali se za te pare moze kupiti nova gitara u prodavnici koja nema tih problem. Ako ce me popravka tih problema kostati preko 50 e, onda u *****.

Jos jedna napomena: Nemojte da me pljujete sto sam brzoplet, nisam skroz ja kriv. Taj lik je lukavo prikrio probleme, pa mu se sve nesto zurilo, tako da sam ja u tim okolnostima popustio i zaje*ao se.

muki17
Urednik

Re: Gomila problema sa novom gitarom (Baltimore LP)

Post by muki17 » 16 Apr 2009, 21:36

au..sranje majkemi...uvalio ti bas ostro..jbg :grummel_2:
1. Poslednji prag je malo visi od ostalih (vidi se da je malo izvucen), tako da kada sviram ton na pretposlednjem pragu cuje se ton poslednjeg. Sto je jos veci fazon, vidi se da je neko(taj lik) pokusao cekicem to da "podesi" pa je malo ostetio drvo. Ovaj problem nisam skontao pre kupovine, jer je kobilica bila visoko postavljena, po njegovim recima tako je bilo fabricki.
ako je cekicem dirao nesto,i pokusao da prepravi,onda je stvarno idiot!!
2. Kada sviram clean, kada jace okinem zice cuju se neke smetnje (krckanje ili tako nesto).
ovde su verovatno zice previse spustene,tako da to uopste ne predstavlja problem,resi se za 5 min..to krckanje je udaranje zice u pragove.

za 3 nisam siguran,ali mislim da je tu elektronika krs,jer krckanje dolazi verovatno do nekih spojeva,sto ne bi trebalo...

majtimika

Post by majtimika » 16 Apr 2009, 21:39

taj poslednji prag treba obrusiti i uraditi nivelisanje svih pragova sto ce te izaci oko 20-tak eura kod majstora, a mozes i da probas sam. Sto se tice krckanja to je verovatno los lem, ili prljavi potenciometri ili nesto slicno sto se moze resiti sa lemilicom i kontakt sprejem, i to generalno moze da ti resi bilo ko.takodje mozes da probas sam.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 17 Apr 2009, 07:25

DexterThe wrote: Jos jedna napomena: Nemojte da me pljujete sto sam brzoplet, nisam skroz ja kriv. Taj lik je lukavo prikrio probleme, pa mu se sve nesto zurilo, tako da sam ja u tim okolnostima popustio i zaje*ao se.
Pa kako šefe nisi ti skroz kriv? Jesi li ti davao pare? Za svoje pare ne daš nikome da te požuruje, ako nema danas vremena, onda dođeš neki drugi dan, pa polako... Po ovome što čitam, naišao si na klasičnu preprodavac ajkulu, a o toj životinjskoj vrsti se dosta pisalo ovde. Pazi, bukvalno UBIŠE ljudi sa temama u kojima se traže saveti za kupovinu gitare, i onda kad pročitam ovako nešto, ozbiljno mi se prevrne želudac. Eto, sad ćeš naći vremena za čitanje komentara na forumu, ali kasno... Nemam ništa protiv tebe lično, nemoj pogrešno da me shvatiš, ali nekako mi ovakve teme još jednom potvrđuju da ovde svi ljudi koji se trude da odvoje vreme i pažnju da daju savet, na kraju ispadaju ludaci.

DexterThe

Post by DexterThe » 17 Apr 2009, 09:34

@Muki17:
Ne udaraju mi zice o pragove, jer se nikakve smetnje ne cuju kada sviram na suvo, tek kada povezem gitaru na pojacalo, tako da je i to problem zbog elektronike nesto.

@Kristijan:
Znao sam da neko nece moci da izdrzi, a da me malo ne ispljuje. Kao prvo, ja sam na ovom forumu mozda nedelju-dve, s tim sto sam prvih nekoliko dana gledao samo oglase, zatim narednih nekoliko dana sam procitao maltene ceo podforum o pevanju, inace mojoj prvoj ljubavi :). Zatim sam napisao jednu temu o mom squieru i njegovoj pukotini, i procitao jos koju temu o odrzavanju i setupu gitare. Nisam naisao na taj deo o tome na sta paziti i cega se pridrzavati, ja se stvarno izvinjavam.

Nego, nije taj lik preprodavac, nasao sam se sa njim u nekom studiju gde ide na casove kod onog gitariste iz Yu grupe (onaj najmladju, nemam pojma kako se zove), i tamo sam probao gitaru. Lik ima mozda 19-20 godina, i sav je bio nervozan, mozda zato sto mu je to prvi put da uvaljuje nekom. Jos mi i taj choban iz Yu grupe krenuo kao da je to jako dobra gitara za te pare, i sad kako ja, totalni amater samouk, da se izborim sa takvom situacijom.
Dokaz da nije preprodavac, ili jako dobro glumi kao da nije, je to da mi je on rekao cenu u dinarima (13000), a ja mu rekao da imam evre, on uze telefon i krene da racuna. Ukuca on 13000 i pita me : "Je l' sad ide deljenje ili mnozenje?" :O.o: .

BluesBoy

Post by BluesBoy » 17 Apr 2009, 10:15

Taj komad dooooostaaaa dugo vrteo na limundu....

sinisake
The original one

Post by sinisake » 17 Apr 2009, 10:32

Eh, taj Pera Jelic - mag gitare. :)

Nije sad bitno da li je preprodavac u pitanju ili je djecarac pozeleo da kupi novu gitaru pa resio da proda staru...
Nadji od ovde ponudjenih nekog i odnesi mu gitaru:
http://muzicki-forum.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=54

i nadaj se da popravke nece biti skupe.

Zao mi je sto ti se to desilo. Kupovina polovne (a i nove) gitare je katkad zajebana stvar. Trudi se da uvek u slicne akcije vodis nekog ko zna vise od tebe o gitari.
Pozdrav!

DexterThe

Post by DexterThe » 17 Apr 2009, 10:39

sinisake wrote: Trudi se da uvek u slicne akcije vodis nekog ko zna vise od tebe o gitari.
E, pa to je i bio problem. Ja sam inace iz Zrenjanina, a studiram u Novom Sadu, i poznajem gomilu odlicnih gitarista u Zrenjaninu. Medjutim, verovali ili ne, u Novom Sadu nemam prijatelja koji vise ima iskustva sa elektricnim gitarama, a ja ,naravno, imam citave ~4 godine iskustva sa akusticnom, i ~3 godine iskustva sa elektricnom gitarom :lol: .
Poveo sam ja druga koji je sedeo i gledao kako ja sviram, i na kraju je rekao: "Dobra je, lepo izgleda" (ili nesto u tom smislu).

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 17 Apr 2009, 11:13

Idi ti ponovo Mister Jeliću i kaži mu da ti vrati pare.

DexterThe

Post by DexterThe » 17 Apr 2009, 11:21

Rocket Roll wrote:Idi ti ponovo Mister Jeliću i kaži mu da ti vrati pare.
Pa, dobro, nisam gitaru kupio od njega. Mada, ako se njemu svidja, mogao bih da mu ponudim da je otkupi :P.
Toj barabi koja mi je prodala gitaru (ne znam mu ni ime :), rekao mi je ali sam zaboravio) sam poslao poruku o tome kako me je lepo prevario, i da bi mogao da mi ili vrati deo para pa da ja to nosim kod majstora da se popravi ili da jednostavno vratim gitaru, a on meni pare. Lik se nije odazvao, a jos sam mislio da mu gratis dam nove zice koje sam stavio na gitaru :).

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 17 Apr 2009, 11:36

Eh... stvarno mi je žao, u svakom slučaju. Sreća u nesreći je što te dve stvari - brušenje pragova i sređivanje elektronike - nisu tako skupe. Brušenje ćeš platiti, ali cena je podnošljiva (idi kod Mirka i objasni mu stvar), a za elektroniku nađi nekog prijatelja da ti to odradi za џ. Neće biti neophodno da je elektronični šogun. Biće dovoljno da zna sa koje strane lemilica greje, mislim.

DexterThe

Post by DexterThe » 17 Apr 2009, 11:50

Pazi, meni se zvuk gitare generalno svidja, zbog toga sam je i uzeo. Ako bi se to sve sredilo da radi kako treba za nekih 30-ak evra ja bih bio srecan :).

nenadnenad

Post by nenadnenad » 17 Apr 2009, 11:52

ne shvatam sto si kupovao jos jednu loshu gitaru kad vec imas squiera...
ako imas afinitete za to, nahvataj starog vlasnika pa ga malo protresi ili nadji nekoga ko moze to da uradi za tebe da ti lepo uzmes nazad pare.
Inace, imas xspacemanx i zzz koji su ko enciklopedije a zive u zrenjaninu :shock:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 17 Apr 2009, 12:01

IDEJA: Prodash Squier i Baltimore i kupish MIM Strat? :idea:

Manje je cimanja...

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 17 Apr 2009, 12:01

Ja bih skoro mogao da se kladim da te je "preveslao" dvojac bez kormilara u sastavi ne-više-tako-mlađani Jelić plus neki anonimus koji je imao funkciju stalka za gitaru. Mada to sada više i nije bitno... Od sad pamet u glavu i koristi search polje na forumu, videćeš da ti treba daleko manje od 2 nedelje da nađeš odgovore koji te zanimaju.

Post Reply