Nemanja u zemlji Telekastera AKA Nova Gitara

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Nemanja u zemlji Telekastera AKA Nova Gitara

Post by nemanjavelimirovic » 30 Apr 2009, 01:40

Svi znaju moju pricu o 52ojci... NIje uspelo.... I tako ti ja reshim da meni ipak ne treba Hollow Body instrument, i da bi bilo lepshe imati neshto sa humbackerima ali solidbody... Nadjem coveka koji svira samo blues i kojem treba moja Aria 335, i menjamo se.. . A dobio sam i onako "vintage" koferche za gitaru. ImageImageImageImageImage

I Koferche:

ImageImageImage

Gitara je super, sve je u original stanju, pragovi kao novi,jumbo!, jedini problem je shto je neko zamenio push pull pot (TONE CONTROL) sa obicnim potom i ne izvlaci se tj. ne splituje magnete, ali push pull pot je oko 600-700dinara te nije to problem, magneti imaju 4 zice, dakle splitabilni su...inace - Seymor Duncan. Gitara zvuci kao neki SG koji se pario sa telekasterom...tako nekako. Set Neck, Finish do jaja, ne zvone zhice mnogo iako sam stavio debele (E, A i D) zhice na 1,6mm a tanke na 1,4mm razdaljine od 12tog praga. Meni je to ok. Prijatna je za sviranje, pa slicno kao i moje gitare, jer ih isto setapujem, nije premekano, ali moze da se svira 3-4 sata bez problema :mrgreen:
ZVUCI HUMBACKERA - Snimak ce biti okacen sutra popodne ili u podne... A nakon toga i split coil pozicije, cim ugrabim vremena da odem do NS po potenciometar...

Eto - Nemanja spava u zemlji telecastera, svi slicno izgledaju a jako razlicito rade....Fender MIM je telecaster standardni ton, Peavey je kao masniji strat HSS (snimicu i njega uskoro) , a ovo je neko ludilo, mekshi ton od gibsona, ali rezak i pun dinamike na drajvu, sustejn ludnica dug (zbog konstrukcie gitare), ima i onaj stomacic kao PRS, ma neznam, jako mi se svidelo i uzeh je, jer kao shto sam rekao, nemam dovoljno novaca da gajim gitare koje slabo ili uopshte ne sviram... Sad sam miran do sledece avanture!!! :ziveli:

BTW neznam da li sam pomenuo, gitara je lagana neverovatno a poshto sam odmah cim sam doshao iz Panceva - gde sam se menjao za gitare, odmah otishao na probu - odvalio drajv na ds2 do kraja stao pored pojacala i nishta ne zuji niti mikrofonishe... to mi je trebalo... :D

FENDER Telecaster Special Edition HH Flame Maple Top, Made in Korea... 8) MOja topla preporuka svakome ko bi telecaster sa "mudima". :ziveli:

Kill surf city

Re: Nemanja u zemlji Telekastera AKA Nova Gitara

Post by Kill surf city » 30 Apr 2009, 01:47

Cestitke! :ziveli:

Deluje fino,mislim i da sam probao takav,ili slican komad pre par godina u izvesnoj prodavnici u BG.Ok zamena,ako ti je to trebalo...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 30 Apr 2009, 01:49

Hvala! Pa pazi, Imam telecaster standardni sound na Meksiku, sa tim sam zadovoljan, Imam strat fazon tona na Peavy gitari i shta je preostalo, neshto sa humbackerima... i eto! A omiljeni oblik gitare mi je telecaster.... :mrgreen: i naravno jaguar/jazzmaster, ali toga nema nigde da se kupi/menja sa nekim. u zemlji nashoj..tako da zasad ovako...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 30 Apr 2009, 02:36

Odlicno izgleda.
Cestitam!

istiqrac

Post by istiqrac » 30 Apr 2009, 03:31

Probavao sam i ja jedared jednog takvog korejskog telca, al sam bio kratak sa parama i to je jedino sto je presudilo da je ne uzmem. Ako ikad pozelim drugu gitaru to ce biti moj izbor :ziveli:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 30 Apr 2009, 03:37

Čestitam! Ako ih dovoljno dugo držiš, sigurno će i da se namnože! :mrgreen:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 30 Apr 2009, 08:16

sirac-šunka wrote:Čestitam! Ako ih dovoljno dugo držiš, sigurno će i da se namnože! :mrgreen:
:lol:

Cestitke. E sad lepo sve to za jednog dobrog, amerikanskog Telca (s koferom)! :hide: :)

Zezam se, uzivaj u gitarama!

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 30 Apr 2009, 09:59

Cestitke.

Jbt koliko telekastera, meni je i jedan previse... :mrgreen:

weeeeeee 1000ti post :jeej: :jeej:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 30 Apr 2009, 10:22

Uuuuu meni se ovo bash svidja matori, a very fine choice dude! :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 30 Apr 2009, 10:45

HVALA SVIMA! Pa eto josh taj push pull pot da joj turim da radi po fabriskoj specifikaciji i milina. A kofer koji sam dobio sa njom je dobar, malko je tezak, ali ionako kofere koristim samo kad idemo negde kombijem inace gig bag je zakon...

Pa sad, ako se namnoze spontano (parenjem) onda cu mladunchad davati povoljno sa pedigreom :mrgreen: Cini mi se nocas da su dok sam spavao neshto radile, ali sam u tom momentu zaspao da ih ne prekidam :lol:

@Sinisake - ma bice i to jednog dana, tele 52 cu da kupim sebi za kesh (dobio sam posao od ponedeljka btw - na privremeno, ali ok...), novog to sam reshio, da bude ono totalis moj instrument, tj. da ako cu vec ceo zivot da ga ostavim, da svaku ograbotinu i rdju ja prouzrokujem, to mi je nekako bolje...Mislim znas kako je :mrgreen:

E sad glavno pitanje! Ima li neko od Vas u BG ili NS da zna da lemi lepo potenciometre (imam shemu za lemljenje za tu gitaru original), ja sam gitaru setapovao sve ok, samo kad kupim taj push pull, da ne dajem 20Evra nekom majstoru za 5 minuta lemljenja. Naravno castim cugom nakon zavrshenog posla!!! :D

Sava

Post by Sava » 30 Apr 2009, 10:49

nemanjavelimirovic wrote: FENDER Telecaster Special Edition HH Flame Maple Top, Made in Korea... 8) MOja topla preporuka svakome ko bi telecaster sa "mudima". :ziveli:
Dakle, ovo je jako slično Fenderu TC90 o kojem sam ovde par puta pisao pa čak razmišljao da dam svog usa Strata za nju, toliko je bila dobra. Jeste korejska, ali sjajna. TC90 ima Duncanove P90 magnete i tonski za neki blues/jazz/pop manir ubila se.

Sasvim sam ubeđen da je i taj tvoj komad sjajan. Čestitke.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 30 Apr 2009, 10:57

Mislim da je ovo bio jako pametan potez. I dalje mislim da je ovakav ishod daleko bolji od 2 gitare plus 200 jurona za 52 Tele. Uživaj!

E da... Mislim, ti svakako najbolje znaš šta ti je potrebno, ali mi se ovaj Peavey sada čini nekako kao višak. Utopiš njega, pa promenih magnete na MIM Tele? Šta misliš o tome?

cccira
MF veteran

Post by cccira » 30 Apr 2009, 11:03

Lepo, lepo :D (iako sam iskreno onako navijao za pedesdvojku|)

Blingo

Post by Blingo » 30 Apr 2009, 11:11

Gitara baš izgleda do jaja, da ne kažem "jebački"! :hide:

Mnogo mi se svidja što je finiš tako crven...Ono, tr00 P.I.M.P.! :lol:

Zdravo da te služi!

sinisake
The original one

Post by sinisake » 30 Apr 2009, 11:11

Mislim znas kako je :mrgreen:
Mislim da znam. :mrgreen: (Kad se vidimo, razgovaracemo o ovome. :evil: Inace, Kazablanka - mrka kapa - lokal se zatvorio pre nekoliko dana. Ostala je ona druga varijanta. saljem vas majspejs liku, pa sta bude...)

Post Reply