Pomoc-10ti prag zuji?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- johnny_b_good
Pomoc-10ti prag zuji?
Ovako imam problem kada pritisnem zicu e na 10tom pragu ne cuje se cisto kao da zveci.I pre sam imao taj problem,rekli su mi da zamenim zice.Kupih e ball 10 ke danas zamenim ali nista.Znaci sve ostale zice zvuce lepo na 10tom pragu ali samo ta najtanja zeza .Gitara je novija i nije do pragova.Kontam jedino onaj deo na kobilici na koji naleze zica,malo je iskrenut,probao sam sve ali kada zatezem zicu uvek se postavi tako.Uz to jos na E zici je isto taj deo nakosen ali ne utice da zica zveci na 10tom pragu
Pomagajte
Pomagajte
Re: Pomoc-10ti prag
Mora malo da zuji... Ne moze bas da bude savrseno podeseno ali...
Jeste problem u pragovima. Ili je vrat gitare kriv ali bi onda valjda ima problema i na drugim mestima...
Digni zicu vise od pragova.
Ako sam dobro razumeo, to sto ti je to malo sr@nje iskrenuto je zato sto ti nisu oba ona mala srafa kojima podesavas visinu zice podesena na istu visinu. Uzmes mali imbus i podesis to lepo na odgovarajucu (da zica ne zuji) i ujednacenu (da sedlo ne stoji koso) visinu.
Jeste problem u pragovima. Ili je vrat gitare kriv ali bi onda valjda ima problema i na drugim mestima...
Digni zicu vise od pragova.
Ako sam dobro razumeo, to sto ti je to malo sr@nje iskrenuto je zato sto ti nisu oba ona mala srafa kojima podesavas visinu zice podesena na istu visinu. Uzmes mali imbus i podesis to lepo na odgovarajucu (da zica ne zuji) i ujednacenu (da sedlo ne stoji koso) visinu.
- johnny_b_good
Nema sanse da je vrat kriv na 8 meseci staroj gitari.To mi se desilo kada mi je pre 4 meseca pukla ta e zica i kad sam stavio novu.Mislis na onaj sraf pozadi na kobilici?I nije sto su nove zice jer poznajem problem i iritira me jako...
Veruj da ima sansi...Nema sanse da je vrat kriv na 8 meseci staroj gitari
A mozda nije bio ni podesen kako treba?johnny_b_good wrote:Nema sanse da je vrat kriv na 8 meseci staroj gitari.To mi se desilo kada mi je pre 4 meseca pukla ta e zica i kad sam stavio novu.Mislis na onaj sraf pozadi na kobilici?I nije sto su nove zice jer poznajem problem i iritira me jako...

Ne ozbiljno, velike su sanse da na novoj gitari nije podesen kako treba ali svejedno, mislim da to nije problem koji te muci.
Ne mislim na onaj sraf pozadi. On je za podesavanje intonacije. Mislim na ova leva dva "srafa"... Nisu ni srafovi vec samo navoji sa ulazom za imbus kljuc.

Oni su za podesavanje visine zica.
- johnny_b_good
Nije vrat ljudi jer je radilo ok dok nisam 1. put promenio zicu posle 4 meseca.Izgleda je taj sraf jer je 1 malo visi od drugog pa je nakrivljeno
Pa upravo sam to i ja rekao, zar ne?johnny_b_good wrote:Nije vrat ljudi jer je radilo ok dok nisam 1. put promenio zicu posle 4 meseca.Izgleda je taj sraf jer je 1 malo visi od drugog pa je nakrivljeno
Odnosno... Ne zuji zato sto je nakrivljeno sedlo ali sedlo je nakrivljeno zgob tog srafa. Zuji zato sto je zica prvise blizu vratu.
- johnny_b_good
Uopste sve su dosta blizu pragovima al izgleda je ova bas
.Nista imbusi su mi kuci pa cu probati kad dodjem...

johnny_b_good wrote:Nije vrat ljudi jer je radilo ok dok nisam 1. put promenio zicu posle 4 meseca.Izgleda je taj sraf jer je 1 malo visi od drugog pa je nakrivljeno
Au kolko tebi traju zice, ako imas pacificu koju si hvalio(imam je i ja) i meni se to desava, verovatno su imali konstrukciskih problema je*emli ga , meni slabo e zica drzi stim
- johnny_b_good
8 meseci Drndario
Takodje slabo e zica drzi stim videcu sad kad sam ih promenio...

Takodje slabo e zica drzi stim videcu sad kad sam ih promenio...
Ček, ček, nisam razumeo, koliko niste menjali žice? 

- turbosarma
Re: Pomoc-10ti prag zuji?
Do pragova nije sigurno.....Ili podigni zicu u sedlu (tamo ona dva srafa) kao sto su ti ljudi vec pricali ovde...ili je pak vrat suvise prav ili kriv (pre ce biti da je kriv) to ti se podesava tako sto inbusom stegnes onu sipku u vratu....posto je u pitanju samo jedna zica najbolje ti je da u sedlu to sredis. 

A kada si menjao zicu,da li si uzeo istu debljinu zice? Mozda ti je ova nova zica deblja od prethodne! Npr. gitara ti je set-upovana za devetke a ti kupio novu desetku(zicu).johnny_b_good wrote:Nije vrat ljudi jer je radilo ok dok nisam 1. put promenio zicu posle 4 meseca.Izgleda je taj sraf jer je 1 malo visi od drugog pa je nakrivljeno
- mislim_stvarno
Pre ce biti obrnuto, da je stavio manju tenziju pa se vrat opustio, ispravio i sve zice se priblizile pragovima. Mada ne verujem ni da je to...ness wrote:A kada si menjao zicu,da li si uzeo istu debljinu zice? Mozda ti je ova nova zica deblja od prethodne! Npr. gitara ti je set-upovana za devetke a ti kupio novu desetku(zicu).johnny_b_good wrote:Nije vrat ljudi jer je radilo ok dok nisam 1. put promenio zicu posle 4 meseca.Izgleda je taj sraf jer je 1 malo visi od drugog pa je nakrivljeno
- johnny_b_good
Re: Pomoc-10ti prag zuji?
Kupio sam tada 9ku a ne znam koje su bile tada montirane.Sada imam sve 10 ke