Kako da dobijem oštre tonove na gitari (buka pri gainu)?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

dobrota

Kako da dobijem oštre tonove na gitari (buka pri gainu)?

Post by dobrota » 08 Jun 2009, 22:48

Imam opasan problem sa mojom gitarom... Bilo sta da sviram sa tvrdjom distorzijom tonovi nisu jasno definisani i dobijam buku... Gitara je Squier Bullet Strat, povezujem je direktno na line in i koristim GR 3. Znam da je to najlosija moguca varijanta, ali da li moze ipak nesto da se izvuce? Kroz ekvilajzere, deblje zice (imam zice koje su mi stigle uz gitaru, stvarno ne znam koje su...), da ne ukljucujem direktno na line in? Ili bilo sta sto moze da mi koristi. Postavicu kratak snimak...
Unapred hvala! :)

sinisake
The original one

Re: Kako da dobijem ostre tonove?

Post by sinisake » 08 Jun 2009, 22:51

Promeni gitaru. :mrgreen:
Salu na stranu, postavi snimak, pa da cujemo sta te muci...
Last edited by sinisake on 08 Jun 2009, 22:53, edited 1 time in total.

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 08 Jun 2009, 22:53

Ili gitaru ili magnet. Nema dz dz-a sa singlom :)

cokanovic

Post by cokanovic » 08 Jun 2009, 22:56

Ako nista, pojacaj srednjake na mikseru. Nece ti biti lako da sviras, ali ce se bar razaznati sta sviras, narocito u solu. Ili neku Volume pedalu, pa je nagazi na solo. Generalno, line in je UZAS! Nabavi neko pojacalo, bilo kakvo i sve ce bolje raditi, to je sigurno.

muki17
Urednik

Post by muki17 » 08 Jun 2009, 23:05

ovo se ne cuje lose u odnosu na moj rig :mrgreen: ..ako ti ovo nesto znaci

dobrota

Post by dobrota » 08 Jun 2009, 23:23

muki17 wrote:ovo se ne cuje lose u odnosu na moj rig :mrgreen: ..ako ti ovo nesto znaci
malo :)
cokanovic wrote:Ako nista, pojacaj srednjake na mikseru. Nece ti biti lako da sviras, ali ce se bar razaznati sta sviras, narocito u solu. Ili neku Volume pedalu, pa je nagazi na solo. Generalno, line in je UZAS! Nabavi neko pojacalo, bilo kakvo i sve ce bolje raditi, to je sigurno.
Podizanje srednjaka ni priblizno nece nista da resi, jer onda nece da gruva :), a sto se tice solaze tu sam slab jer sviram tek oko godinu dana... Kad bih koristio pojacalo ne bih mogao da koristim GR3 i efekte iz FL studija... E sad da ne bih direktrno u line in da li bi pomoglo da gitaru kacim na mikrofonski ulaz mini linije... Maraka mini linije je Nikola Tesla...
KnightOfDoom wrote:Ili gitaru ili magnet. Nema dz dz-a sa singlom :)
Da sam imao pare odmah bih kupio neku opasnu gitaru. :)

Koje debljine su zice na mojoj gitari, i da li bi bar malo pomoglo da stavim toliko hvaljene desetke? Btw, najvise volim da sviram nu metal.... otprilike nesto kao Slipknot. :)

dobrota

Re: Kako da dobijem oštre tonove na gitari (buka pri gainu)?

Post by dobrota » 08 Jun 2009, 23:43

Evo drugog snimka... Svi tonovi zvuce nekako slabasno, a kad pocnem da koristim 2 zice e onda ima mnogo buke. :grummel_2:
http://rapidshare.com/files/242397925/buka.mp3

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 09 Jun 2009, 07:19

Ako me usi ne varaju mnogo, ovo si svirao u neck ili midle (ili neck+midle) poziciji. Prebaci u bridge...

ognjen93

Post by ognjen93 » 09 Jun 2009, 09:37

dobrota wrote:
muki17 wrote:ovo se ne cuje lose u odnosu na moj rig :mrgreen: ..ako ti ovo nesto znaci
malo :)
cokanovic wrote:Koje debljine su zice na mojoj gitari, i da li bi bar malo pomoglo da stavim toliko hvaljene desetke? Btw, najvise volim da sviram nu metal.... otprilike nesto kao Slipknot. :)
Koje su ti debljine zice sada., ako su 9 ke verovatno ces morati da radis setup

Mancha

Post by Mancha » 09 Jun 2009, 09:39

Dzaba ti ekvilajzer, magneti, zice i sve ostalo. Line In nije predvidjen za gitaru, pa cak ni Mic In.
Oba imaju suvise malu ulaznu impendansu koja ti "pojede" dobar deo signala.
U tu svrhu ti treba Di box koji prilagodjava impendansu, ili neka USB varijanta koja ima i Di Box u sebi. Behringer kosta oko 40e i odradio bi ti posao. To je ujedno najjeftinije resenje koje daje upotrebljiv rezultat.

dobrota

Post by dobrota » 09 Jun 2009, 21:18

ognjen93 wrote: Koje su ti debljine zice sada., ako su 9 ke verovatno ces morati da radis setup
Ne znam... imam one zice koje su mi dosle uz gitaru... To sam i pitao, koje zice dolaze uz Squier Bullet? Kad kazes setup na sta sve tacno mislis?
Mancha wrote:Dzaba ti ekvilajzer, magneti, zice i sve ostalo. Line In nije predvidjen za gitaru, pa cak ni Mic In.
Oba imaju suvise malu ulaznu impendansu koja ti "pojede" dobar deo signala.
U tu svrhu ti treba Di box koji prilagodjava impendansu, ili neka USB varijanta koja ima i Di Box u sebi. Behringer kosta oko 40e i odradio bi ti posao. To je ujedno najjeftinije resenje koje daje upotrebljiv rezultat.
Ok za lin in i mic in na zvucnoj kartici ali da li bi dobio bar nesto na kvalitetu ako bih povezao na mic in mini linije? Inace mislim da mini linija nije losa... A umesto Di box-a sam planirao da kupim neku malu Behringer miksetu... ali polako dok se skupe pare... :)
Last edited by dobrota on 09 Jun 2009, 21:19, edited 1 time in total.

muki17
Urednik

Post by muki17 » 09 Jun 2009, 21:19

To sam i pitao, koje zice dolaze uz Squier Bullet?
relativno je,moze biti i 9 ili 10,ali vazi da su te zice njesra,jer sigurno dugo stoje na gitari.em gube sjaj,ton i druge stvarcice..

dobrota

Post by dobrota » 09 Jun 2009, 21:46

muki17 wrote:
To sam i pitao, koje zice dolaze uz Squier Bullet?
relativno je,moze biti i 9 ili 10,ali vazi da su te zice njesra,jer sigurno dugo stoje na gitari.em gube sjaj,ton i druge stvarcice..
Znaci menjanje u svakom slucaju... A sta to treba da se radi oko setup-a? Ja sam mislio samo promenis zice i to je to. :O.o:
mislim_stvarno wrote:Ako me usi ne varaju mnogo, ovo si svirao u neck ili midle (ili neck+midle) poziciji. Prebaci u bridge...
Ne valja ni u jednoj poziciji... Promenom pozicije dobijem samo drugaciji zvuk ali i dalje su tonovi nekako mutni... Btw, kad sviram u bridge zvuk mi je nakao kako za pop-punk(to zvuci koliko toliko ok) ali ja hocu nu metal. :metal:

Mancha

Post by Mancha » 09 Jun 2009, 22:18

Na Mic In ce ti biti jaci signal, ali i dalje ne resavas problem.
Takodje i ta mikseta koju spominjes nema instrument, t.j. Hi-Z input.
Ako hoces da kacis gitaru, obavezan ti je ili Hi-Z input ili Di Box.

Post Reply