Pomoć pri kupovini gitare!
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Pomoć pri kupovini gitare!
Ljudi, potrebna mi je pomoć pri kupovini gitare.
Ovih dana cu ici u kupovinu, ali sam jos uvijek neodlučan.
Najkraće rečeno, treba mi iole dobra gitara za cijenu oko 350 evra.
Nije mi uopšte bitna konfiguracija magneta.
Bitno mi je iole kvalitetno drvo, solidni magneti, tj da nisu NO NAME, najkraće rečeno, gitara koja će moći da potraje.
Za te pare mi je zapala za oko Vintage gitara V 100.
Cini mi se da je jedna od prihvatljivijih za te pare.
Pregledao sam sve postove u vezi te gitare, ali nisam baš presiguran za nju.
Ukoliko je to moguće, dobro bi mi došlo par vaših savjeta.
Mada, kažem, konfiguracija magneta mi nije u prvom planu, već kvalitet gitare.
Unaprijed zahvalan
Bitno mi je iole kvalitetno drvo, solidni magneti, tj da nisu NO NAME, najkraće rečeno, gitara koja će moći da potraje.
Unaprijed zahvalan
Re: Pomoć pri kupovini gitare!
Dobro,ali daj nam malo vise informacija,sta sviras,koju vrstu muzike..ako vec kazes da ti nije bitna konfiguracija magneta,glupo bi bilo da ti preporucujemo SSS ako deljes metal itd.. 

U pravu je muki nemozes tako nije mi nista bitno samo da je dobra gitara, i Fender je dobra gitara, pa je ja nikada ne bih kupio, mozda yamahu aes 420 sta znamMatan wrote:Ljudi, potrebna mi je pomoć pri kupovini gitare.
Unaprijed zahvalan
U redu.
Daću malo više detalja, mada, opet kažem, stvarno mi nije bitna konfiguracija.
Sviđa mi se i sss i hh i hss i hsh konfiguracija.
U prevodu, treba mi gitara sa kojom bih dobio valjan zvuk, a da se pritom drvo ne iskrivi poslije 2 godine, da se previše ne izližu pragovi itd.
Shvatam da tražim previše informacija, ali kad bi barem mogli da mi date neke osnovne smjernice ili neke konkretne predloge, koji su po vašem ukusu, a koji su solidnog kvaliteta.
Kod ove Vintage V100 gitare mi se dopada to što svi cijene da su magneti dobrog kvaliteta, ali svi se žale na finalnu obradu drveta.
Da li to znači da postoji mogućnost da dodje do određenih komplikacija sa drvetom?
Takođe mi se dopada i gitara Vintage V6, kao kopija strata, ali sam vidio da je rađena od topole, koju članovi foruma ocjenjuju kao slabo drvo za gitaru.
Daću malo više detalja, mada, opet kažem, stvarno mi nije bitna konfiguracija.
Sviđa mi se i sss i hh i hss i hsh konfiguracija.
U prevodu, treba mi gitara sa kojom bih dobio valjan zvuk, a da se pritom drvo ne iskrivi poslije 2 godine, da se previše ne izližu pragovi itd.
Shvatam da tražim previše informacija, ali kad bi barem mogli da mi date neke osnovne smjernice ili neke konkretne predloge, koji su po vašem ukusu, a koji su solidnog kvaliteta.
Kod ove Vintage V100 gitare mi se dopada to što svi cijene da su magneti dobrog kvaliteta, ali svi se žale na finalnu obradu drveta.
Da li to znači da postoji mogućnost da dodje do određenih komplikacija sa drvetom?
Takođe mi se dopada i gitara Vintage V6, kao kopija strata, ali sam vidio da je rađena od topole, koju članovi foruma ocjenjuju kao slabo drvo za gitaru.
- Nob.Venoda
Ibanez ART 120 ? Poguglaj na netu. Koshta tachno 350e, telo i vrat su mahagoni, les paul oblik, HH konfiguracija sa ibanezovim magnetima.
Probao sam skoro par tih Vintage V100 i jedino sto valja na tim gitarama su magneti... Gitara kad je udenes u pojacalo zvuci ok ali na suvo je nekako tupa, ja sam se prilicno razocarao. Mozda je do setupa koji je bio ocajan ili mozda ja trazim mnogo za gitaru od 350 evra...
Probao sam prije pola sata Yamahu, mislim da je RGX 220 DZ.
Prilično mi se dopala, a košta 380 evra.
2 dupla Yamahina magneta, floyd rose...
Tražio ovaj AES 120, ali je nema u PG.
Ali mislim da je za tu gitaru previše 380 evra.
Ne znam da li je neko imao iskustva sa njom?
Prilično mi se dopala, a košta 380 evra.
2 dupla Yamahina magneta, floyd rose...
Tražio ovaj AES 120, ali je nema u PG.
Ali mislim da je za tu gitaru previše 380 evra.
Ne znam da li je neko imao iskustva sa njom?
Pa pretpostavljam da si probao gitaru u prodavnici u BG-u, koja garantuje za setupove na svojim gitarama, tj. prema njihovim riječima, svaku gitaru koja dođe u njihove prodavnice, provjeravaju i ako ne valja setup, nihov tim majstora odrađuje setup. U pitanju je Music Media centar.istiqrac wrote:Probao sam skoro par tih Vintage V100 i jedino sto valja na tim gitarama su magneti... Gitara kad je udenes u pojacalo zvuci ok ali na suvo je nekako tupa, ja sam se prilicno razocarao. Mozda je do setupa koji je bio ocajan ili mozda ja trazim mnogo za gitaru od 350 evra...
E sad, da li je to prazna priča ili...
A meni je to baš bio motiv kada dođem u BG, da prvo kod njih da pogledam gitare.
Ja sam imao RGX 420, njena realna vrednost je oko 300e ali je daleko bolja od 220, probaj yamahu aes 420, 420, 620 ne znam koja je cena ostalim ali ti se 420 sigurno uklapa u budget. Kod yamahe nema zajeba sve su gitare uradjene skroz profi samo uporedi sa cenama napolju da ne bi predplatio gitaru pozdrav!!!
U music media centru je bio odradjen kakav takav setup ali stare zice, poet kazem mnogo tup zvuk na suvo. A u mitrosu blagi uzas!!!
Za 350 evra - polovni meksicki Strat.
Pa ne bih polovnu gitaru, jer nemam ni vremena da probam, a ni drugih realnih mogućnosti da kupujem.
A što se tiče aes gitara, pa samo je ova 420 u tom cjenovnom rangu, a ostale su dosta iznad toga
A što se tiče aes gitara, pa samo je ova 420 u tom cjenovnom rangu, a ostale su dosta iznad toga
Probaj tu aes 420 sigurno je bolja od tih vintagea!!!
Da li valjaju magneti na aes 420?istiqrac wrote:Probaj tu aes 420 sigurno je bolja od tih vintagea!!!
Koju god da kupis, cak i u tom cenovnom rangu - trajace (nece joj se iskriviti vrat, ne boj se:)). Medjutim, ti ces, pre ili kasnije, uvideti da to nije to, ali to je vec druga prica.Bitno mi je iole kvalitetno drvo, solidni magneti, tj da nisu NO NAME, najkraće rečeno, gitara koja će moći da potraje.