Slamer Explorer

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Zlo

Slamer Explorer

Post by Zlo » 10 Jun 2009, 13:50

Znam da bi vecina nas htela nesto jeftino sto dobro svira.Takodje vecina zna da je to neizvodivo :bravo:
Ali biti zadovoljan onim sto imas za pare koji si u to ulozio je prilicno lako.

Prodao sam pre par meseci sve sto ima veze sa elektricnom gitarom jer sam dovolnjo star da znam da od mene nikad dobar muzicar i nisam hteo da me nista po sobi asocira na to.Znaci pojacalo,procesor,pedale i 2 gitare.
Ali,ne lezi vraze,sa heroina se mozda neko i skine.Ko jednom nauci 3 akorda ...............tesko da zaboravi na gitaru.
I pala je odluka da kupim neku gitaricu za minimalne novce koja ce ici u Gitar rig3 i Amplitube metal kad proradi zelja za sviranjem.Znaci najjeftinija moguca varijanta za nekog ko vec ima pristojan PC.

Ono sto sam trazio je da gitara ima humove i da ima neki osnovni kvalitet izrade.O zvuku se nisam brinuo jer sam odlucio da ne potrosim vise od 200e a ze te novce sleduju mnogo losi magneti :cry:

RAzmisljao sam o
Slamer XP1-BK (explorer)
Slammer CT212 koji je otpao jer mi floyd nije potreban
Nekim jeftinim Ibanezima ali su i oni otpali jer oblik i ime ne headu im dizu cenu bar za 50e vise nego sto je upotrbna vrednost.
Jos par gitara koje su bilo malo skuplje ali me je to dovodilo do onog "ako vec dajes 250 dodaj jos malo" pa onda"ako si vec odlucio da das 300e strpi se jos malo pa kupi nesto ozbiljno" i tako sam dosao do prevelike cifre.

SA vec spremnih 160e i par hiljada dinara sam odlucio da kupim Slammer Explorer.Slucajnost,prevelika zelja da se kupi gitara ili nesto trece ,pojma nemam tek-u oglasima se pojavljuje bas ta gitara.Za 120e i poklon futrola( koju bih morao da kupim jer je gitara prevelika da se smesti u klasicne futrole.

Gitara ima par mana.
D zica pravi mali buzz na 5. i 6. pragu ako se previse spuste zice.Znao bih da sam preterao da taj problem imaju i druge zice.Ali i ovako su dovoljno niske tako da ne smeta.
Ako zelim da jos malo spustim zice opet lako ersiv problem minimalnim brusenjem pragova.Ali nije neophodno jer sam svirao i gitare cije su zice jos vislje od ovih.Jednostavno stvar ukusa i navike.

E i H zica lako ispadnu iz nuta kad ih cistim jer je ugao koji prave od nuta do civije,zbog specificnog heada prevelik a nije dovoljno usecen kanal za zicu.
Opet lako resiv problem.Ziletom cu ,kad budem menjao zice produbiti kanal ili cak zameniti nut ako tad zice budu preniske.

Neki zavrtnji i navoji su bili premalo zavijeni.To sam vec resio :metal:

A sad dobre stvari :lol:

Vrat vrlo svirljiv.Mozda mu ne bi skodilo jos malo "mesa" pozadi jer ne sviram neki ultra brzi solo koliko sviram clean i rifove.Ali to je stvar licnog ukusa.
Medium jumbo pragovi.Bez tragova upotrebe-zaboravih da kazem da je gitara potpuno nova iako je kupljena polovna :bravo: .Mislim da nije koristena vise od 10-15 sati.

Magneti fino saradjuju medjusobno.Na nekim GAX Ibanezima koji su u tom cenovnom rangu neck magnet ima PREVISE basova a brige preterano cvili tako da sam muke imao da nadjem pristojan ton.NA ovoj gitari to nije problem.
FAli malo sustaina ali ne zaboravimo da je gitara placena koliko kostaju 2 dobra magneta i da je ispod ove crne farbe verovatno nekoliko komada zalepljene jeftine daske.

Posto nisam svirao skupe gitare mogao sam da je uporedim sa nekoliko gitara koje imaju moji prijatelji i koje sam ja nekad imao u vrednosti od 100 do 400e.
Gitara radi kao gitare koje vrede izmedju 250-300e.Konkretno najslicniji zvuk i ergonomiju ima sa BC Rich Beast platinium.Mozda je i malo bolja jer mi taj BC zvuci malo "prastavo".Ali ovde me ne drzite za rec jer Hamer explorer je verovatno dosta bolja gitara od moje a kosta oko 310 e.

Krajnji utisak VRLO SAM ZADOVOLJAN kupovinom.Za 120 e sam dobio duplo vise.Ako zelite gitaru za Hard rock,metal ,sto da ne i za blues a nemate vise od 200e svakako uzmite u obzir i ovaj Slammer kad krenete u kupovinu.
I opet se dokazalo tacnim ono sto vam iskusniji pricaju.Gledajte polovnjake po oglasima.ZA tih 40 koje sam ustedeo kupovinom polovne gitare sam kupio Behringer GDI 21 ,zice i trzalice.Plus free futrola.A imam gitaru koja je verovatno i manje izrabljena nego neki komad koji stoji u radnji za probu.

Sledeci korak ce verovatno biti ubacivanje Duncan Designed Humbucker magneta .Ne zato sto mislim da cu napraviti mnogo bolju gitaru pa sam odlucio da bacam pare na magnete .Drugar ih skida sa svoje jer ce kupiti nesto kvalitetnije a ja dobijam ove .Mozda i na poklon :metal:
I time se zavrsava moja kratka odiseja sto se potrage za gitarom koju cu svirati home i na retkim drugarskim zezanjima tice.
Evo malog primera kako ta gitara moze da zvuci.Priznacete da je za novac koji je ulozen dobijeno mnogo vise.

ZA snimanje primera isao je sledeci lanac Slammer Explorer,behringer GDI 21 jedna od drive simulacija pojacala,line in u Audigy 2,Amplitube metal clean preset pojacalo.Bez ikakvih dodatnih efekata i EQ.

http://www.box.net/shared/gztofx6h6q

Шмајсер
Хинт-Лорд

Re: Slamer Explorer

Post by Шмајсер » 10 Jun 2009, 13:58

једном мом ортаку се свиђа ова гитара, занима ме твоје мишљење као човека који је поседује, да ли вреди убацивати неке ЕМГ магнете у њу?

Zlo

Post by Zlo » 10 Jun 2009, 14:13

PA ja imam tu gitaru nekoliko dana i sto se nje tice vredi tih 160e koliko kosta nova .
A sto se EMG magneta tice znam samo na osnovu postova po forumima.Ako su aktivni imace slican zvuk u Slammer Exploreru koliko i u nekoj gitari od par 1000e.OD ljudi koji poznaju stvari vise od mene dobice sledeci savet "ne stavljati u gitaru magnete koji kostaju vise nego sama gitara.Stedeti kintu za bolju gitaru u koju kasnije vredi ulagati"
Vidis......ja sam ovom gitarom veoma zadovoljan.Ali ce verovatno civije,potenciometri,pragovi brze stradati na njoj nego na nekoj skupljoj gitari.
Na kraju krajeva sto da ne.Ali opet,ako je spreman da pukne toliku kintu na magnete .........ja bih radije kupio Hamer ili Epiphone koji ce vec imati bolju izradu i magnete od moje gitare.Postoji i onaj Epiphone od 58000din koji dolazi sa EMG magnetima.
Evo sta je uradio neki freak sa Sammer Explorerom.Ali ne znam kakav to zvuk daje na kraju.

http://www.youtube.com/watch?v=ARH_7UtqeKk

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 10 Jun 2009, 14:56

Cestitam ti i da se sluzis doveka... Kad je covek zadovoljan onim cime ima nema vece srece..

Zlo

Post by Zlo » 10 Jun 2009, 15:10

:bow:

Zbog tebe sam druze i napisao ovaj post.Samo naziv teme nisam ostavio kao onaj u PP koju sam ti poslao. :lol:
Nadam se da ce posle ovog posta forum biti manje zagadjen postovima tipa '' Koju gitaru za metal da kupim za ispod 200e ? ''
Definitivno je jedna od tih koje dolaze u obzir za sitne pare i ova iz naslova teme.A glavu dajem da je bolja od Epiphone LP i SG koji nose oznaku ''special'' i kostaju oko 200e.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 10 Jun 2009, 15:54

Cestitke na kupovini... :)

Inace, ja mislim da se isplati menjati magnete (neko je ovo vec pisao na forumu :) ), tj staviti ih na bilo kakvu gitaru, pa kad odlucis da menjas tu kantu (u najgorem slucaju :mrgreen: ), vratis stock magnete, a tebi opet ostaju kvalitetni pickupi za neku sledecu sekiru...

ness

Post by ness » 10 Jun 2009, 16:30

Druze cestitam na kupovini!Neka te dobro sluzi gitara,a ubedjen sam da hoce!Ja sam takodje ponosni vlasnik jednog slammer by hammer-a(model wg1).Gitaru sam kupio iz istih razloga kao i ti,takodje trazeci najbolji odnos ulozeno-dobijeno.
Mislim da je slammer bas to! Zvuk gitare za tu klasu je i vise nego dobar,a humbacker magneti omogucavaju sviranje mocnog metal zvuka a i sviranje blues muzike na cleanu koju ja prosto obozavam.Dobra kupovina!

muki17
Urednik

Post by muki17 » 10 Jun 2009, 21:44

''komsija'',pa to mora da se proba,nema sta.. :D cestitam..promenio si grdne gitare,dok ja jos camim sa mojom... :mrgreen: :ziveli: :ziveli:

sharkeynoyz

Post by sharkeynoyz » 15 Jun 2009, 01:21

Поздрав свима! И ја поседујем један Slammer Explorer, и да, активни магнет се може уградити у ову или било какву другу гитару (добро, не баш у Јолане јер су стварно крш) зато што актива "не јебе" дрво. Ја конкретно имам EMG 81 у бриџу и могу вам рећи да звучи поприлично добро. Проблем би настао када би покушали да уградите неки пасивац не знајући које је дрво, јер му то онда дође на исто као да сте ставили неки кинески магнет. :) Окачићу неке примере ускоро па ћете видети како звучи. :)

Post Reply