Höfner solidbody gitara?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Cope

Höfner solidbody gitara?

Post by Cope » 14 Jun 2009, 21:49

Kakva je ovo gitara i koliko vredi?
Prijatelj ima ovaj komad sa koferom, i želi da ga se reši pa ga interesuje cifra koju može da dobije.

Evo slika:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Bluesko

Re: Hofner ?

Post by Bluesko » 14 Jun 2009, 22:13

Pazi taj tremolo :shock: :lol:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 14 Jun 2009, 22:19

Höfner Colorama? Selmerova verzija, model 164(ii) iz 1966?

Cena je... Najbolje da se raspitaš za evropske cene na Höfner Guitar Internet Community. Cenjeni Höfneri su Mekartnijev 500/1 "Violin" bas model i džez-gitare koje su prava remek-dela, a ovakvi solidbody modeli su se prodavali po robnim kućama...

http://www.hofner.com/gab/de/showroom/5 ... ory_id,28/
http://www.vintagehofner.co.uk/gallery/ ... sol36.html

Sjajno očuvana, btw, lepo je videti ih u takvom stanju... Puno hvala za slike!

bokicasa

Re: Höfner solidbody gitara?

Post by bokicasa » 14 Jun 2009, 22:22

nista ja tu ne'b dir'o...previse mi se svidja da bi je se odrekao.. :D

Sava

Post by Sava » 15 Jun 2009, 09:56

Ha, ha, baš me vraćaš u prošlost!
Sećam se tih Hofner gitara za koje kada smo ih uzimali u ruke posle Jolana i sličnih pričali smo "kako prsti sami klize po žicama". Godine su prošle i danas se većina tih ljudi stide iz nekog razloga da kažu da su svirali na takvim gitarama.

Sve u svemu mislim da je njihova objektivna vrednost mala, a kako se kotiraju na nekoj svetskoj pijaci pojma nemam, malo pogledaj po netu. Ja sam primera radi video Jolanu Iris da se nudi za 600 euro negde tamo, a ja sam je kupio za 30 ovde kod nas.

Još da dodam po sećanju da je kod nas češći bio jedan model sa tri magneta pomalo nalik Stratocasteru.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 15 Jun 2009, 10:16

Budući da nema kobilicu, i da je verovatnoća da se nađe ista takva veoma bliska nuli, mislim da ova gitara ima poprilično nisku vrednost. Osim ako ne natrči neki ekscentični kolekcionar...

Sava

Post by Sava » 15 Jun 2009, 10:43

Malo pažljivije sam pogledao fotografije i vidim sledeće: jedna čivija nije originalna, a ostale su prilično propale i treba ih zameniti; vidi se rupa šrafa na glavi pa verujem da je tu bio držač žica; ne vidim gde se podešava šipka vrata; pickuard je odšrafljivan pa je pitanje zašto i u kakvom je stanju elektronika; vrat je odšrafljivan i skidan pa je takođe pitanje zašto; fali kobilica. Inače gitara deluje lepo očuvana.

Ukoliko se pokaže pretragom neta da gitara ima neku vrednost vredi u nju uložiti i doterati je u savršeno stanje pa je onda prodati. No to ćeš ti nama da kažeš jer verujem da ako gitara ima vrednost kobci-preprodavci su ti već dali ponude.

Stanko

Post by Stanko » 15 Jun 2009, 14:56

Meni se gitara na izgled prilicno svidja. Guglao sam mnogo, nisam uspeo da saznam koji je model. Uglavnom videh da slicne stranci prodaju (ili su kupili) za cifre od 20€ do 100$. Sve u svemu ja bih je mozda pazario za ne velike novce. Ionako imam squiera, kojeg planirm da menjam, pa bih ovu gitaricu pokusao da sredim za sebe. Ako je prijatelj zainteresovan, javi se na PP, pa da dogovorimo da je vidimo uzivo :) Jel se zna koje je drvo u pitanju, i jel se gitara cuje uopste kad se turi u pojacalo :D :?:

Takodje zanima me jos ponesto, nikako ne mogu da izvalim gde je kobilica bila, i da li je uopste moguce naci takvu kobilicu (ne razumem se previse). Za civije ne bi trebalo da bude problema, ali elektronika me malo plasi, i to sto se ne vidi gde je sistem za namestanje sipke.

Ali u svakom slucaju, bas bih zeleo da je vidim i odmerim ;) tako da bi bilo super da nesto organizujemo ^^

EDIT: tek sad videh linkove koje je ostavio Rocket, znaci 164vorka je u pitanju, evo ovde nekih review-a
http://reviews.harmony-central.com/revi ... r/164/10/1
kazu ljudi da je ok gitarica.... :)

EDIT2: Sad vidim i gde je kobilica, tj gde treba da bude, al na ovim slikama nema rupa za srafove na tim mestima :/

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 15 Jun 2009, 15:03

Stanko wrote:Guglao sam mnogo, nisam uspeo da saznam koji je model.
Rocket Roll wrote:Höfner Colorama, Selmerova verzija, model 164(ii) iz 1966

Stanko

Post by Stanko » 15 Jun 2009, 15:21

Rocket Roll wrote:Höfner Colorama, Selmerova verzija, model 164(ii) iz 1966
Znam video sam posle, colorama 164, model 1966 :) zato sam i lupio edit na mom postu ;) hvala!

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 15 Jun 2009, 15:28

hahah, ja sam se utripovao da je bariton gitara :mrgreen:

Post Reply