Pomoc oko kupovine el. gitare...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Nevermind

Pomoc oko kupovine el. gitare...

Post by Nevermind » 25 Jun 2009, 20:09

Evo prvo posto mi je ovo 1. post.... Pozdravi svima sa foruma! :)
Elem,da predjemo na stvar.
Sviram gitaru ( akusticnu , pa kasnije eletkricnu ) oko 7-8 mjeseci...E sad planiram da kupim novu el. gitaru posto je ova koju sad sviram znaci neka jadna kopija stratocastera stara oko 20 godina. :XD: Znaci gitara je ... :cry: Ali dobro...svirao sam na njoj i nisam znao za bolje... :D E prije neki dan sam otisao do music shopa da vidim kako zvuci prava elektricna gitara... Htio sam da probam samo gitare koje ce uci u spisak za kupovinu tako da se ne bih razocarao sto nemam pare za neku bolju... :lol: I probao sam Ibaneza GRG170DX i meni se naravno gitara (jer je za to mene bilo ko kad iz Yuga predjes u BMW-a ) svidjela jos kad je steknu u onog Randalla... E... :D Neki kazu da ti Ibanezi od 200-300 evra nevaljaju...

E sad... Ne planiram odma uzet tog Ibaneza nego probat jos koje gitare...
Znaci planiram potrosit do 300 evra..Jbg imam 13 god ne radim nigdje tak da je meni to da skupljam ustedjevinu... :lol:
Znaci sviram tu heavy muziku (heavy metal ,trash metal,rock...).
E sad jos kad bi mi vi pomogli i preporucili mi neke gitare i brandove koji su dobri za te pare bio bih vam jako zahvalan :D

Hvala unaprijed i jos jednom Pozdrav! :D

xspaceman

Re: Pomoc oko kupovine el. gitare...

Post by xspaceman » 25 Jun 2009, 20:28

Prvi mačići se u vodu bacaju! :lol: Samo na prvoj strani imaš jedno 5-6 postova tipa Koju gitaru da kupim za hard i hevi...a ako okreneš drugu ili cak i trecu...bice ih sigurno još...prelistaj ih i procitaj...pa ako ti onda nesto ne bude jasno...pitaj i neko ce ti vec odgovoriti...stvarno ima previše postova ovoga tipa i treba ih potraziti i iscitati...

Nevermind

Post by Nevermind » 25 Jun 2009, 20:29

dobro hvala :D

edit: Ako mi mozete reci samo sta mislite o gitari Ibanez GRG170DX ?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 25 Jun 2009, 21:00

Nevermind wrote:edit: Ako mi mozete reci samo sta mislite o gitari Ibanez GRG170DX ?
Mislim loshe.

Ima uzasno mnogo tema koje govore bas o ovom problema, hard&heavy gitara za oko 300e, i skoro svaka se svodi na isto, a to ti ostavljam da otkrijes.... :lol:

Ako ne budes shvatio iz tih n postova, reci cemo ti...
;)

Post Reply