Serije Fendera koje treba zaobići?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
BluesBoy

Serije Fendera koje treba zaobići?

Post by BluesBoy » 29 Jul 2009, 19:31

Molim sve dobre ljude sa ovog foruma, da napisu neka svoja iskustva oko Fender gitara serije koje su se pokazale kao lose, koja su godista kritcna, izrada, i zbog cega je to tako, mislim da me razumete, verujem da ce svaki kvalitetan odgovor puno znaciti...

Ja sam cuo da su fenderi iz 80tih losi, da li je to tacno?

Pozz... :ziveli:

Guitar_thrill
MF veteran

Re: Serije fendera koje treba zaobici???

Post by Guitar_thrill » 29 Jul 2009, 19:45

BluesBoy wrote:Molim sve dobre ljude sa ovog foruma, da napisu neka svoja iskustva oko Fender gitara serije koje su se pokazale kao lose, koja su godista kritcna, izrada, i zbog cega je to tako, mislim da me razumete, verujem da ce svaki kvalitetan odgovor puno znaciti...

Ja sam cuo da su fenderi iz 80tih losi, da li je to tacno?

Pozz... :ziveli:
ja sam svirao jednog fendera iz '83 i meni se jaaako dopao....e sad, ne mroa da znaci da su ostali dobri,a ne mora da znaci ni da je taj dobar, ali meni se bas dopao :)

BluesBoy

Post by BluesBoy » 29 Jul 2009, 19:50

Ma da, znam ja da je kod Fendera od komada do komada, ja sam cuo da treba izbegavati Fendere iz 80tih... takodje sam negde cuo da Fender iz S9 serije imaju dosta promasaja, skoro sam probao jednog S9 i radio je predivno :D

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 29 Jul 2009, 20:28

Meni se čini da je jednom prilikom Rocket baš pričo nešto u korist Fender-a iz osamdesetih... :hmm:

BluesBoy

Post by BluesBoy » 29 Jul 2009, 20:32

Moguce, pricam sta sam nacuo... Voleo bih ja da se Rocet javi... da kaze neku... :D

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 29 Jul 2009, 20:42

RocketRoll, the Walking Fender Bible xD

MetalFunk

Post by MetalFunk » 29 Jul 2009, 21:04

Wolf wrote:RocketRoll, the Walking Fender Bible xD
:XD: :XD: :XD: :XD: :XD: :XD:
:ziveli:

migor8

Post by migor8 » 29 Jul 2009, 21:06

Gitarista iz mog benda svira neki stratocaster elite iz '83. On je prezadovoljan sa tom gitarom,sad jbg,verovatno je od komada do komada :)

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 29 Jul 2009, 21:27

Najvise se pominje S serija... Pocetak 80-tih je pocetak sunovrata za Fender - loshije klase drvo, previse lepljenih delova, tezina, loshija elektronika... U to neko vreme ga je Squier shio naveliko po kvalitetu - Ipak, moguce je naci dobar primerak - A za Fender puriste, kada CBS uzima kompaniju, sve odlazi do k**ca... :deda:

BluesBoy

Post by BluesBoy » 29 Jul 2009, 21:41

Tako sam i ja nesto cuo.... A kavi su danasnji Fenderi strat, tele? Koliko varirar kvalitet?

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 29 Jul 2009, 23:01

Pa...varira - kao i kod svakog proizvodjaca - masovna proizvodnja uslovljava slabu kontrolu kvaliteta pa tako imamo odlicne, solidne i jezive primerke instrumenata raznih proizvodjaca... Mislim da je sve u sustini "u rukama majstora" - i prosecan instrument u rukama dobrog "poznavaoca" zvuci vanserijski... Gitare jos i drze neku konstantu, trziste pojacala je u mnogo gorem polozaju - mnogo bezveznih firmi, loshih ideja i nestabilne proizvodnje, doci do odlicnog pojacala je postala prava umetnost :deda:

Bluesko

Post by Bluesko » 30 Jul 2009, 03:47

MetalFunk wrote:
Ja mislim da se Fank navari svaki put pre nego sto se konektuje na net :lol: :D
Sto se Fendera tice,dobra je to marka.... Nekad smo se saplitali o njih,a onda je drug Tita umrEo.... :setni smajli koji se seca doba komunizma: :lol: :mrgreen:

MetalFunk

Post by MetalFunk » 30 Jul 2009, 11:51

Bluesko wrote:
MetalFunk wrote:
Ja mislim da se Fank navari svaki put pre nego sto se konektuje na net :lol: :D
Sto se Fendera tice,dobra je to marka.... Nekad smo se saplitali o njih,a onda je drug Tita umrEo.... :setni smajli koji se seca doba komunizma: :lol: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Makinov

Post by Makinov » 04 Aug 2009, 01:31

Po meni... Totalna budalastina je to da su Fender gitare iz 80-tih lose... Famozni i superkul Custom Shop se zvanico otvara 1987 godine... Navodno odatle izlazi najbolje od Fendera... Ali do tada kao posebni modeli, pravili su se Elite Fenderi... Koji su strasni. Imao sam priliku da probam jednog Telecastera... i odusevio sam se... :) Po meni, Elite je bio nesto najbolje od Fendera... :)

migor8

Post by migor8 » 04 Aug 2009, 02:08

Makinov wrote:Po meni... Totalna budalastina je to da su Fender gitare iz 80-tih lose... Famozni i superkul Custom Shop se zvanico otvara 1987 godine... Navodno odatle izlazi najbolje od Fendera... Ali do tada kao posebni modeli, pravili su se Elite Fenderi... Koji su strasni. Imao sam priliku da probam jednog Telecastera... i odusevio sam se... :) Po meni, Elite je bio nesto najbolje od Fendera... :)
:1: fantasticne gitare

Post Reply