Line 6 Variax
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Line 6 Variax
Videh prilog juce u Art & Blues o ovim gitarama. Do sada nisam cuo nista digitalno sto mi se tako svidelo, sve je zvucalo vestacki. Ovo me je iznenadilo svojim zvukom. Ostar, ne zvuci vstacki. Trazio sam po netu, i uglavnom mi se svidelo ono sto sam video. Dobar zvuk telea dobar zvuk strata, solidan les paula. Jedino se ne pokazuje bas najbolje u akusticnim imitacijama(nije dovoljno ostar zvuk, i vuce na vestacki), i pod distrozijom ne vristi. Meni nije jasno kako to radi? Kako sve to postize?
Oticicu do Artista i probati. Zanima me sta vi mislite o tome? Da li je bolje kupiti npr variax 600(ne znam cene), ili potrositi otprilike iste pare ne neku obicnu gitaru. Ovo me privuklo jer odlicno pokriva bluz, jazz, samo da pod distorzijom ima malo snazniji ton...Gledao sam na harmony central. Ljudi rzlicite stvari kazu, osim sto se svi slazu da je simulaicja 12 zicne gitare losa.
Oticicu do Artista i probati. Zanima me sta vi mislite o tome? Da li je bolje kupiti npr variax 600(ne znam cene), ili potrositi otprilike iste pare ne neku obicnu gitaru. Ovo me privuklo jer odlicno pokriva bluz, jazz, samo da pod distorzijom ima malo snazniji ton...Gledao sam na harmony central. Ljudi rzlicite stvari kazu, osim sto se svi slazu da je simulaicja 12 zicne gitare losa.
- Rocket Roll
Bluesman wrote:...kako to radi? Kako sve to postiže?

Ako publika (ma ko je sačinjavao) ne može da provali razliku između Variaxovih modela i originalnih gitara po kojima su ti modeli pravljeni, onda verovatno ne može ni da provali razliku ni između "Strat modela" i "Les Paul modela" u Variaxu, pa se postavlja pitanje - čemu gitara sa više modela gitara?
Treba da razumeš, emisiju "Art And Blues" sponzoriše prodavnica "Artist Systems", a prodavnica "Artist Systems" uvozi, između ostalog, i Variax. Naravno, ne treba ni spominjati da prodaja ide slabo, i da moraju da "hvale svoga konja" gde god stigli. Što je ok, just don't buy the hype!
Zamerke samoj gitari? Vrat je vrlo specifičan, na skupljim modelima debeo a na jeftinijim modelima prilično loš. Pošto ceo zvuk ide preko Piezo sistema u kobilici, "chunka-chunka" zvukovi na nekim modelima ne rade kako treba, odnosno neki modeli ne mogu da se palm-muteuju.
Jesam li spomenuo glavne razloge - da zvuk "leaves a lot to be desired" i da je cena u Artistu fantastično neverovatno preterana? Tu se ne radi toliko o samom softveru, već o načinu realizacije (piezo i njegovi problemi). Da hoću takvu raznovrsnost, kupio bih Rolandov MIDI pickup i gitarski sintisajzer - više para nego Variax, ali i mnogo više opcija.
Naravno, trebalo bi proveriti i da li Artisti imaju nove modele (500 i 700) ili samo stare (300 i 600).
- Rocket Roll
Koliko se prisećam Gibson je prvi krenuo sa eksperimentisanjem na temu digitalije pa je svojevremeno napravio digitalnu gitaru kod koje je svaka žica posebno bila digitalno obrađeno. Ne sećam se baš svih detalja, ali od cele priče je ostao njihov digitalni LP model koji nosi oznaku HD6.Bodomovac wrote:Gitara ne može biti digitalna, samo pojačala. Osim ako nije reč o onim midi stvarčicama, mada sumnjam...
Da ne otvaram novu temu, nego da uletim sa jednim pitanjem, ako moze... Da ne bude spam...
Gledam nesta na internetu i naletim na neku gitaru (ne mogu se sjetiti koji je model) i pise "integrisan USB A/D interfejs omogucava konekciju na racunar, bez latencije"...
Sta je fazon? Je li kopcanje na pojacalo isto? Koja je prednost, odnosno mana toga?
Gledam nesta na internetu i naletim na neku gitaru (ne mogu se sjetiti koji je model) i pise "integrisan USB A/D interfejs omogucava konekciju na racunar, bez latencije"...
Sta je fazon? Je li kopcanje na pojacalo isto? Koja je prednost, odnosno mana toga?

Behringer iAXE 393 USB Guitar
- telo od drveta lipe
- vrat od javora - 22 polja
- SSS konfiguracija pickup-a
- tremolo rucica
- integrisan USB A/D interfejs za konekciju na racunar bez latencije
- isporucen softverski paket sa Native Instruments simulacijom tri grupe pojacala:
- British
- Crunchy Blues
- Rock
- softverski integrisan sistem za usnimavanje
I sve za bednih 147 E, sto navodi na pitanje ,koliko je ovo uopste dobra gitara?
evo ako hoces da cujes kako ovoo zvuci http://www.youtube.com/watch?v=ubp_b-Z8wn8
http://www.youtube.com/watch?v=Zhf6wFaRt6Y
Svi pominju da je odlicna za pocetnike,super stvar je sto samo mozes da se ustekas u komp preko usb i da pocnes snimanje .Dobijes sav potreban software,a i nije skupo,koliko sam ja do sada kuznuo zvuk i nije tako los,mada jos nisam video review sa pojacalom.
Tvoje pitanje,prednost je sto mozes da picis pravo u comp bez ikakvih dodatnih gedzeta ,tipa DI box .A manu do sada nisam nasao ,osim sto je za pocetnike pa verovatno ne bih mogli raditi nesto zobiljnije sa njom .
Da, u Artistu sam i vidio...
A ja sam pretrazio sve shopove na internetu i ne nadjoh je...
Pa zanima me da li bi se isplatilo kupiti je? Oticicu u Sarajevo i probati je, pa ako zvuk bude kao na ovim snimcima, mislim da je sasvim solidna...
Inace, moze se smatrati da sam pocetnik, vec dvije godine tamburam akusticnu...
A i nemam pojacalo, pa mi odgovara ovo kopcanje na komp (naravno, dok ne skupim pare za pojacalo)...
A ove simulacije pojacale bi trebalo da sasvim solidno odrade posao...
Ne ocekujem nista posebno, vec samo da vjezbam i pomalo snimam...
A ja sam pretrazio sve shopove na internetu i ne nadjoh je...

Pa zanima me da li bi se isplatilo kupiti je? Oticicu u Sarajevo i probati je, pa ako zvuk bude kao na ovim snimcima, mislim da je sasvim solidna...
Inace, moze se smatrati da sam pocetnik, vec dvije godine tamburam akusticnu...
A i nemam pojacalo, pa mi odgovara ovo kopcanje na komp (naravno, dok ne skupim pare za pojacalo)...
A ove simulacije pojacale bi trebalo da sasvim solidno odrade posao...
Ne ocekujem nista posebno, vec samo da vjezbam i pomalo snimam...

Onda ti je ovo sasvim dovoljno,po mom misljenju.frkadela wrote:Ne ocekujem nista posebno, vec samo da vjezbam i pomalo snimam
Iskreno mozes da vezbas i bez Usb i ostalih trange frange gluposti,mada ovo je jeftina gitara i mislim da je isplativo kupiti je.
Da i obavezno je probaj na pojacalu! I tek onda ako zadovolji sve sto trazis tada je uzmi,nije to mnogo para za jedan instrument i i software ,ali opet nije to ni malo para .
Sve u svemu mislim da bi bilo isplativo kupiti je

Znam da mogu, ali ako imam USB i ako je dobar zvuk na kompu, nije mi toliko hitno da kupim pojacalo...
Sad upisujem faks, pa onda na svaki cosak treba para... Bagra...
Naravno da cu da je probam i na pojacalu...
Sad ovaj lik kaze da kosta oko 140 evra, tako da je i cijena u Artistu realna (nece me odrati
)...
Vidjecemo...
Sad upisujem faks, pa onda na svaki cosak treba para... Bagra...

Naravno da cu da je probam i na pojacalu...
Sad ovaj lik kaze da kosta oko 140 evra, tako da je i cijena u Artistu realna (nece me odrati

Vidjecemo...