Koji neck Humbucker upariti sa X2N?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Trooper
Urednik

Koji neck Humbucker upariti sa X2N?

Post by Trooper » 16 Sep 2009, 09:43

Uskoro u svog Ibanez-a RG350 ubacujem DiMarzio X2N u bridge, pa me zanima koji humbucker bi mi preporucili da stavim u neck poziciju? DiMarzio preporucuje magnete koji se vise ne proizvode (-.-)
Najveci problem mi je razlika u outputu, tj razlika u glasnoci magneta (jer na neck bih prebacivao za soloe itd). I da, i cena je opet jedan od faktora, tj da bude priblizna ceni x2n jer mi je budzet ogranicen. Razmisljao sam o D Activator X u necku, ali ne znam kako se 'slazu' magneti. Za neck mi treba nesto sa manje basova od X2N. Svirao bih... od Hard rocka do thrash metala
Unapred hvala na pomoci ^^ :ziveli:

Rocket Roll

Re: Koji neck Humbucker upariti sa X2N?

Post by Rocket Roll » 16 Sep 2009, 11:39

DiMarzio kaže: "X2N® najbolje radi u kombinaciji sa magnetima jakog izlaznog signala. Takođe se dobro uparuje sa Fast Track 1™, Chopper™ i Pro Track™ magnetima."

Fast Track 1, Chopper i Pro Track su magneti singlecoil formata, dakle oni te ne zanimaju.

Ono što ti ostaje je da biraš između ponuđenih high-power hambakera.

Možda je dobro da uzmeš D Activator-X neck & bridge magnete. Na njima se vidi (i DiMarzio kaže) da su u pitanju dalja razvijanja X2Na, a dolaze u paru. Samo je pitanje ima li ih kod nas - još su relativno novi.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 16 Sep 2009, 11:46

Pa ne bih uzimao kod nas (najverovatnije) pa mi je to manji problem
Zanima me da li su basoviti kao X2N ili imaju vise visokih kao klasicni D Activatori?
I koja je okvirna cena (ako znas naravno :))

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 16 Sep 2009, 11:52

Sad sam malo zbunjen :-/
I kod D Activator X magneta naglasavaju to da su istakli visoke :-/ i smanjili output, 'procistili' magnet...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 16 Sep 2009, 12:04

theTrooper wrote: I koja je okvirna cena (ako znas naravno :))
Pošto do nas sve stiže iz GAS područja (Germany / Austria / Switzerland), važe cene sa Thomanna:

D Activator X bridge: http://www.thomann.de/at/dimarzio_d_act ... 222_bk.htm
D Activator X neck: http://www.thomann.de/at/dimarzio_d_act ... 221_bk.htm
theTrooper wrote:I kod D Activator X magneta naglasavaju to da su istakli visoke :-/ i smanjili output, 'procistili' magnet...
Iz mog iskustva sa DiMarziom, opisi su im često zbunjujući: oni ističu neke stvari koje niko živ ne primeti u svirci. Ali me do sada još nisu razočarali zvukom. Mislim da bi bio zadovoljan.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 16 Sep 2009, 12:17

Dileme,dileme... sad razmisljam i pokusavam da naslutim po testovima sa Youtube (da, ocajan zvuk ali sta da se radi) da li tu ima 20e razlike po magnetu :-/

MUzzY

Post by MUzzY » 16 Sep 2009, 12:51

PufJoe bi ti odlicno leg'o na baswood gitaru. Jako, jaaaako precizan i razgovetan magnet. Medium output ali nek te to ne brine previse.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 16 Sep 2009, 12:53

Pa ne znam Muzzy, ipak mi treba nesto bas za oranje :-/, paf bih stavio u neck eventualno, nikako u bridge

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 16 Sep 2009, 13:15

Ja sam, na savet jcm800, u svoj ibanez stavio SuperDistortion u bridge, i plan mi je da u neck stavim PafPro, i neki DiMarzio midle, nisam jos odlucio.

SuperDistortion je fantastican za heavy svirku. Zvuci n puta punije i bolje od ibanezovih inf4, ne mogu da se porede. Veoma je definisan i jak sa dosta bassa, klin mu je cak i na ibanezu dosta dobar. Postoje i Super2 i Super3 koji, po DM sajtu, imaju malo drugaciji eq od SDa (superdistortiona :) ).

Vec imas dime distorziju koja ima sasvim dovoljno gaina, tako da bilo koji hum velike snage moze da radi taj posao, nemas potrebu da stavljas najjaci koji DM ima u ponudi. To je bar neko moje misljenje... :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 16 Sep 2009, 15:30

theTrooper wrote:Pa ne znam Muzzy, ipak mi treba nesto bas za oranje :-/, paf bih stavio u neck eventualno, nikako u bridge
Pa i mislio sam na neck. PufJoe je neck humbacker.

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 16 Sep 2009, 16:14

Nije da sam probao, a ni cuo uzivo :) Popularna kombinacija je valjda X2N - Tone Zone. Ono... Michael Romeo i slicni njemu :)

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 16 Sep 2009, 16:46

Muzzy, a kolika bi bila razlika u glasnoci magneta, jer je jedan high drugi medium :-/

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 16 Sep 2009, 17:14

Isteklo mi je vreme za edit :-/
mislim_stvarno, pitanje je do kad cu svirati ovaj dist, jer u nekim slucajevima cu vuci sa pojacala drive/dist, pa bih pre uzeo very high output, nekako mi SuperDist vise za Hard'n'Heavy, nekako vintage :P
Znam da dosadjujem sa prohtevima, ali prvi put menjam magnete pa ono... da ne pogresim (a i kupujem ih u inostranstvu pa nemam bas prostora za gresku :P)

dweezil

Post by dweezil » 16 Sep 2009, 17:44

mozda neki Bill Lawrence al napucaniji, ili Dimebucker?! :D

cccira
MF veteran

Post by cccira » 16 Sep 2009, 17:45

theTrooper wrote:Muzzy, a kolika bi bila razlika u glasnoci magneta, jer je jedan high drugi medium :-/
Pa, uvek mozes da podesavas visinu magneta i da tako regulises glasnocu

Post Reply